کد خبر: 1326354
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
شکست مطلق تکواندو بانوان در چین؛ تیم ۷ نفره حتی یک مدال هم نگرفت
پایان ناکامی ۸ ساله با نایب‌قهرمانی جهان رسیدن تیم‌ملی تکواندو مردان ایران به سکوی جهانی، آن هم پس از هشت سال اگرچه دستاوری بزرگ و ارزشمند است
شیوا نوروزی
جوان آنلاین: رسیدن تیم‌ملی تکواندو مردان ایران به سکوی جهانی، آن هم پس از هشت سال اگرچه دستاوری بزرگ و ارزشمند است، اما نایب‌قهرمانی شاگردان مجید افلاکی در چین، نه حذف مدال‌آوران المپیکی را توجیه می‌کند و نه بهانه‌ای است برای انکار ناکامی مطلق تیم شش نفره بانوان. 
بیست‌و‌هفتمین دوره رقابت‌های تکواندو قهرمانی جهان در شهر ووشی چین روز‌های سخت، ناامیدکننده و پرحاشیه‌ای را برای این رشته مدال‌آور رقم زد و از بین ۱۵ هوگوپوش اعزامی تنها سه نفر رنگ مدال جهانی را دیدند، ولی در نهایت کسب یک طلا، یک نقره و یک برنز سکوی نایب‌قهرمانی را برای تیم‌ملی مردان به همراه داشت. شکست هر چهار مدال‌آور المپیکی ایران نکته مهمی است که انتظار می‌رود، فدراسیون تکواندو به شکلی جدی عوامل ناکامی آنها را بررسی کند.
بازگشت به سکو
از آخرین‌باری که تیم تکواندو مردان کشورمان رفتن روی سکوی جهانی را تجربه کرده بودند، هشت سال می‌گذشت و به رغم همه شکست‌هایی که در مسابقات ۲۰۲۵ داشتیم، کسب سه مدال باعث شد تا نایب‌قهرمانی دنیا از آن ایران شود. هرچند انتظار می‌رفت در این رقابت هفت روزه بین نزدیک به هزار تکواندوکار از سراسر جهان، بیش از سه مدال از آن تکواندو ایران شود. 
طلای ابوالفضل زندی در وزن ۵۸- کیلوگرم، نقره مهدی حاجی‌موسایی در وزن ۶۳ - کیلوگرم و برنز امیرسینا بختیاری در وزن ۷۴-، مقام دوم دنیا را تقدیم تیم تکواندو مردان کرد. این در حالی است که کره‌جنوبی در بخش مردان با کسب دو طلا، یک نقره و دو برنز برای بیست و پنجمین‌بار قهرمان شد و جایگاه سومی نیز به برزیل با یک طلا و یک نقره رسید. ازبکستان و مصر نیز عناوین چهارم و پنجم را به دست آوردند. آرین سلیمی، قهرمان المپیک پاریس و مهران برخورداری، دارنده نقره المپیک ۲۰۲۴ از جمله ملی‌پوشان ناکام تیم مردان بودند. مهدی رزمیان، محمدحسین یزدانی و محمدصادق دهقانی نیز خیلی زود از گردونه رقابت‌ها حذف شدند. طبق اعلام فدراسیون، پاداش مدال‌آوران خیلی زود پرداخت شد و ابوالفضل زندی دارنده مدال طلای جهان ۵/۱ میلیارد تومان و مهدی حاجی‌موسایی دارنده مدال نقره جهانی ۸۰۰ میلیون تومان پاداش دریافت کردند. 
ناکامی روز آخر
امیرسینا بختیاری آخرین ملی‌پوشی بود که برای کسب خوشرنگ‌ترین مدال جهانی روی شیاپ‌چانگ رفت و در عین شایستگی به مدال برنز بسنده کرد. بختیاری برای کسب مدال در وزن ۷۴- کیلوگرم ابتدا حریفی از تایلند را ۲ بر یک شکست داد، آقایف مکزیکی ۲ بر صفر مقابل نماینده ایران باخت، مانیکونه ایتالیایی نیز برابر بختیاری حرفی برای گفتن نداشت و تکواندوکار قزاق نیز ۲ بر صفر شکست خورد. در نیمه‌نهایی، اما ادیوال پونتیر برزیلی بختیاری را به دردسر انداخت و با تحمیل شکست ۲ بر صفر، مدال برنز از آن آخرین نماینده تکواندو شد. 
شکست کامل
بعد از حذف ناهید کیانی، مهلا مؤمن‌زاده، ملیکا میرحسینی، سعیده نصیری، نسترن ولی‌زاده و کوثر اساسه نوبت به باخت مبینا نعمت‌زاده رسید. ملی‌پوش وزن ۵۳ - کیلوگرم با اینکه حریف لبنانی را شکست داده بود، ولی در یک‌هشتم نهایی مقابل مروه دنچل ترکیه‌ای حرفی برای گفتن نداشت و با ثبت شکست ۲ بر صفر هفتمین شاگرد مهروز ساعی نیز دست خالی میدان جهانی را ترک کرد. پرونده تیم‌ملی تکواندو بانوان در حالی با شکست کامل بسته شد که در بین نفرات اعزامی دو مدال‌آور المپیکی حضور داشتند؛ ناهید کیانی مدال نقره و نعمت‌زاده مدال برنز پاریس را در کارنامه دارند. از طرفی در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ باکو، ناهید کیانی با کسب مدال طلا خوش درخشیده بود. 
در این دوره از رقابت‌های جهانی، تیم ترکیه در بخش بانوان با سه طلا، یک نقره و یک برنز بر بام دنیا ایستاد و تیم‌های برزیل و مجارستان نیز نایب‌قهرمان و سوم جهان شدند. چین و چین‌تایپه هم در جایگاه‌های چهارم و پنجم ایستادند. 
روز‌های سخت تکواندو 
تکواندو ایران نتایج درخشانی در پاریس ۲۰۲۴ گرفت و هر چهار نماینده اعزامی دست پر به ایران بازگشتند، ولی پس از اتمام بازی‌های المپیک، حواشی بر متن غلبه کرد و این مسئله در تیم بانوان بسیار پررنگ‌تر بود، تا جایی که اختلافات داخلی به قهر مینو مداح، برکناری او و انتخاب ساعی به‌عنوان سرمربی جدید، آن هم پس از وقفه‌ای طولانی انجامید. در رده‌بندی تیمی، ترکیه (هفت مدال) قهرمان شد و کره‌جنوبی (شش مدال) و برزیل (چهار مدال) به ترتیب عناوین نایب‌قهرمانی و سومی را به دست آوردند. بعد از تونس (دو طلا) که چهارم شد، ایران و ازبکستان (یک طلا، یک نقره و یک برنز) مشترکاً مقام پنجمی را به دست آوردند. 
بازی‌های کشور‌های اسلامی در ریاض رویداد بعدی تکواندو ماست که با توجه به سطح مسابقات دغدغه بزرگی برای ما نخواهد بود. اما بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ آیچی – ناگویا و پروسه سخت کسب امتیاز برای گرفتن سهمیه بازی‌های المپیک ۲۰۲۸ لس‌آنجلس، رویداد‌های بزرگ و مهمی هستند که زنگ خطر را برای تکواندو ایران به صدا درآورده و نوید روز‌های سختی را به این رشته می‌دهند.
برچسب ها: تیم ملی ، تکواندو ، ورزش
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار