جوان آنلاین:محمدرضا فرزین رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ، در خصوص موضوع مخالفتهای بانک مرکزی با تک نرخی شدن ارز به دلیل ایجاد تبعات تورمی آن، گفت: فکر نمیکنم که کسی در دولت نظری مخالف این و تبعات تورمی تک نرخی شدن داشته باشد. در حال حاضر یکی از نرخهای ارز کشور که ارز ترجیحی است ۲۸,۵۰۰ تومان است که ما به دلایل داشتن آثار و تبعات تورمی، مخالف افزایش نرخ آن هستیم و در هر صورت امسال نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان افزایش پیدا نخواهد کرد؛ البته اینکه برای ۱۴۰۵ این نرخ افزایش پیدا کند یا خیر باید بعداً در خصوص آن تصمیم گیری شود.
وی افزود: در خصوص نرخ ارز مرکز مبادله یا ارز توافقی نیز باید گفت که این قیمت حدود ۷۰ هزار تومان است که البته نوسانات روزانهای دارد ولی این نوسانات معقول و متناسب با شرایط اقتصاد کلان است، بنابراین قصد تغییر اساسی در این نرخ را نیز نداریم.
رئیس کل بانک مرکزی در خصوص افزایش و رشد نرخ نقدینگی در شرایط پس از جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: این موضوع آثار تورمی ندارد. بعد از جنگ به دلیل تقاضای شدیدی که در خصوص نقدینگی به وجود آمد که به دلیل بحث بازسازیها و نیز افزایش کسری بودجه دولت بود، برنامهریزی ما مبنی بر آن شد که دیدیم که احتمال انسداد نقدینگی وجود دارد، برای همین تلاش کردیم که از بنگاهها و بخش تولید با تزریق بیشتر نقدینگی حمایت کنیم. هرچند برنامههایی برای خنثی کردن این میزان نقدینگی تا پایان سال داریم و با آثار تورمی آن مقابله خواهیم کرد.