کد خبر: 1311803
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰
مکزیک: خاک ما جای ارتش آمریکا نیست در پی گزارش‌ها مبنی بر بررسی گزینه اقدام نظامی آمریکا علیه کارتل‌های مواد مخدر در آمریکای لاتین، دولت مکزیک اعلام کرد هرگونه حضور نیروهای نظامی ایالات متحده در خاک این کشور را غیرقابل قبول می‌داند.

جوان آنلاین: وزارت خارجه مکزیک روز جمعه در بیانیه‌ای تأکید کرد: «مکزیک حضور نیروهای نظامی آمریکا در قلمرو خود را نخواهد پذیرفت.»

این موضع‌گیری پس از آن صورت گرفت که سفارت آمریکا در مکزیک اعلام کرد دو کشور برای مقابله با گروه‌های قاچاق مواد مخدر «از همه ابزارهای موجود برای حفاظت از مردم خود» استفاده خواهند کرد.

زمینه این تنش‌ها به تصمیم اخیر دولت دونالد ترامپ بازمی‌گردد. بر اساس گزارش مقامات آمریکایی، کاخ سفید به پنتاگون دستور داده گزینه‌های اقدام نظامی علیه کارتل‌های مواد مخدر، که پیش‌تر به عنوان «سازمان‌های تروریستی جهانی» معرفی شده‌اند، تهیه کند. این فهرست شامل کارتل سینالوآی مکزیک، چند گروه جنایتکار دیگر و گروه تبهکار ونزوئلایی «ترن دِ آراگوا» است.

«مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا، روز پنجشنبه گفت این تصمیم امکان استفاده از «دیگر ابزارهای قدرت آمریکا» از جمله ارتش و سازمان‌های اطلاعاتی برای هدف‌گیری کارتل‌ها را فراهم می‌کند.

او تأکید کرد باید با این گروه‌ها «مانند سازمان‌های تروریستی مسلح» نه صرفاً باندهای قاچاق مواد مخدر برخورد شود.

هرچند یک مقام آمریکایی تأیید کرده که ترامپ به طور محرمانه مجوز آغاز عملیات نظامی علیه این گروه‌ها را امضا کرده، اما افزوده که اقدام فوری در خاک مکزیک در دستور کار نیست و نوع عملیات‌ها هنوز مشخص نشده است.

به گفته یکی دیگر از مقامات، این مجوز می‌تواند شامل عملیات رهگیری مواد مخدر در دریا و حتی حملات محدود نظامی شود.

«کلودیا شینباوم» رئیس‌جمهور مکزیک، روز جمعه تأکید کرد هیچ نیروی آمریکایی وارد خاک این کشور نخواهد شد و چنین اقدامی نقض حاکمیت ملی مکزیک محسوب می‌شود.

او پیش‌تر نیز پیشنهاد ترامپ برای اعزام نیروهای آمریکایی به مکزیک را رد کرده بود.

برخی کارشناسان حقوقی، از جمله «برایان فینوکان» از گروه بحران بین‌المللی، هشدار داده‌اند که اقدام نظامی آمریکا در خاک مکزیک به احتمال زیاد با قوانین داخلی و بین‌المللی مغایرت دارد.

این اختلاف تازه، در ادامه تنش‌های دیرینه میان واشنگتن و مکزیک بر سر نحوه مقابله با فعالیت کارتل‌ها و حفظ حاکمیت ملی شکل گرفته است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار