جوان آنلاین: رؤسای پنج دانشگاه برتر رژیم صهیونیستی صبح امروز (دوشنبه) نامهای تند و انتقادآمیز به «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارسال کردند و خواستار پایان دادن به مشکل وحشتناک قحطی و گرسنگی حاکم بر غزه شدند که به طور جدی به افراد بیگناه، از جمله کودکان و نوزادان، آسیب میرساند.
بر اساس این گزارش، روسای دانشگاه «تلآویو»، دانشگاه «عبری»، دانشگاه آزاد، «موسسه وایزمن» و دانشگاه «تخنیون» در این نامه از ارتش رژیم صهیونیستی خواستند که برای حل بحران انسانی و جلوگیری از آسیب به افراد بیگناه اقدام کند.
روسای دانشگاه همچنین تصریح کردند: ما نیز وظیفه ویژهای داریم که با تمام ابزارهای موجود برای جلوگیری و اجتناب از آسیبهای بیرحمانه و تبعیضآمیز به مردان، زنان و کودکان بیگناه غزه اقدام کنیم.
مقامات این دانشگاهها در آخر «تخریب عمدی زیرساختهای غزه» و طرح ایجاد «شهر بشردوستانه» را بیانگر فقدان انسانیت عنوان کردند و افزودند: این دست اقدامات منجر به خسارتی جبرانناپذیر و بی پایان برای اسرائیل خواهد شد.
آنها نامه خود را با اشاره به اظهارات برخی از وزرای افراطی کابینه نتانیاهو که نابودی جمعیت در نوار غزه را تشویق میکنند، به پایان رساندند.
در این نامه آمده است: ما انتظار محکومیت صریح و بیچون و چرای این اظهارات تند را از شما و از دولت داریم، زیرا این یک فراخوان غیراخلاقی آشکار برای انجام اقداماتی است که به نظر حقوقدانان ارشد در اسرائیل و سراسر جهان، جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت محسوب میشود.
این نامه توسط «آلون خن»، رئیس موسسه وایزمن، «آشر کوهن»، رئیس دانشگاه عبری، «اوری سیوان»، رئیس دانشگاه تخنیون، پروفسور «آریئل پورات»، رئیس دانشگاه تلآویو و «لئو کوری»، از رئیس یکی از دانشگاههای مطرح رژیم صهیونیستی (האוניברסיטה הפתוחה) امضا شده است.
در حالی دانشگاههای رژیم صهیونیستی نسبت به بحران گرسنگی در غزه هشدار میدهند که این رژیم با آغاز جنایت از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون در سایه سکوت جامعه جهانی، تمام زیرساختهای حیاتی نوار غزه را تخریب کرده و با سیاست گرسنگیدادن عمدی به فلسطینیها جان هزاران غیر نظامی از جمله کودکان را به خطر انداخته است.
تنها بر اساس آمار سال ۲۰۲۵ سازمان جهانی بهداشت، از میان ۷۴ مورد مرگومیر ناشی از سوءتغذیه در غزه، ۶۳ مورد در ماه ژوئیه (تیر/مرداد) از جمله ۲۴ کودک زیر پنج سال، یک کودک بالای پنج سال و ۳۸ بزرگسال ثبت شده است.
سازمان بهداشت جهانی در این زمینه اعلام کرد، انسداد و تاخیر عمدی در ارسال کمکهای غذایی، بهداشتی و بشردوستانه در مقیاس بزرگ، جان بسیاری را گرفته است و افزوده: این بحران همچنان کاملاً قابل پیشگیری است.
با این حال، این سازمان جهانی خواستار تداوم تلاشها برای «روانه کردن» مواد غذایی متنوع به غزه شده و همچنین بر لزوم تسریع در ارسال اقلام درمانی برای کودکان و گروههای آسیبپذیر، بهعلاوه داروها و تجهیزات ضروری تاکید کرده است.