جوان آنلاین: صهیونیستها که کمتر از دو ماه است، با فشار هرچه بیشتر به حماس سعی میکنند آتشبس را از مسیر مورد نظر خودشان اجرایی کنند، دوشنبه شب در جریان سفر نخست وزیر این رژیم به امریکا با عملیاتی پیچیده در بیتحانون مواجه شدند که نه تنها ۶ کشته و چندین زخمی روی دست آنها گذاشت بلکه صداها در بدنه سیاسی رژیمصهیونیستی درباره لزوم پایان دادن به جنگ را تقویت کرد.
در کشاکش بحثها درباره برقراری آتشبس میان مقاومت و صهیونیستها در غزه و در شرایطی که بنیامین نتانیاهو پس از چند روز مانور خبری، راهی امریکا شد تا در جریان ملاقات با دونالد ترامپ، درباره موضوع غزه نیز با وی رایزنی کند، ارتش اشغالگر با آنچه صهیونیستها از آن با عنوان «یک کمین برنامهریزی شده» یاد کردهاند، غافلگیر شد. این عملیات اواخر عصر دوشنبه رخ داد. نخست، مبارزان مقاومت، بمبی را در یک خودروی زرهی حامل سربازان منفجر کردند و سپس یک ربات پر از مهمات را در بیتحانون با موشک ضد تانک هدف قرار دادند. گزارش رسانههای عبری حاکی از این است که نخستین بمب یک تانک، دومین بمب گروه نجات اول و سومین بمب گروه نجات دوم را هدف قرار داد و بمب چهارم و آتش سلاحهای سبک نیز، همه کسانی را که در آغاز حمله زخمی شده بودند، هدف قرار داد.
ملاقات نیمهکاره نتانیاهو - ویتکاف
صهیونیستها از ماه می (اواخر اردیبهشت)، عملیات ارابه گدعون را در قالب تشدید حملات به غزه در دستور کار قرار دادهاند تا با به زانو در آوردن مقاومت، حماس را وادار به پذیرش شروط خود برای آتشبس کنند و به این ترتیب، غزه را در چنگ خود بگیرند، اما حماس با کمینهای پیاپی در آستانه آتشبس، عملاً تلآویو را در شرایطی نگه داشته تا شروطش را قبول کند و به عبارتی در حال دیکته کردن شروط خود به رژیم صهیونیستی است. حماس، عملیات دوشنبهشب را در شرایطی ترتیب داد که نتانیاهو در کاخ سفید، در جریان آنچه در اراضی اشغالی رخ داد قرار گرفت و این نکته مورد توجه رسانههای عبری هم قرار گرفت. این رسانهها گزارش دادند که نتانیاهو، دیدار با استیو ویتکاف فرستاده ویژه امریکا را نیمهکاره رها کرد. آنچه نخست وزیر رژیم صهیونیستی را سراسیمه کرد به اخبار صبح دیروز مربوط میشود که کشته شدن پنج یا شش سرباز و زخمی شدن ۱۴ نفر را تأیید کرده است. سخنگوی ارتش اشغالگر روز سهشنبه به دنبال اعلام نام شش سرباز کشته شده از «تیپ نتسح یهودا»، نام آنها را منتشر کرد. بهگفتهرسانههای رژیم صهیونیستی، این کمین مرگبار علیه یگان «نتسح یهودا» انجام شده؛ یگانی که پیشتر نیز در پروندههای جنجالی نظامی و حقوقبشری در کرانه باختری نقش داشته است. اما نجوان سمری، خبرنگار الجزیره در فلسطین، تأکید دارد که سربازان هدف قرار گرفته متعلق به واحد مهندسی «یاحالوم» هستند که در زمینه تلهگذاری و انفجار خانههای فلسطینیان در نوار غزه فعالیت میکنند.
فلسطینیان تجهیزات پیشرفته دارند
در پی این حمله، وضعیت فوقالعاده در مراکز درمانی و پادگانهای نظامی رژیم اشغالگر اعلام شده و بهسرعت چند بیمارستان برای فرود اضطراری بالگردهای نظامی آماده شدهاند. رسانههای عبری پس از این حادثه از مفقود شدن سربازان خبر دادند، اما بعداً تأیید کردند که اجساد آنها کاملاً سوخته پیدا شده است. رسانههای اسرائیلی گزارش دادند برخی از وسایل نقلیه در آتش سوخته است. این رسانهها این حادثه در شرق بیتحانون را یکی از دشوارترین رویدادهایی توصیف کردند که سربازان از آغاز جنگ تاکنون تجربه کردهاند؛ واقعهای کمسابقه و پیچیده در چارچوب یک کمین چندلایه که به گفته آنان، یادآور حادثه خانیونس و از خونینترین ضربات واردشده به ارتش اسرائیل از آغاز جنگ به شمار میرود. امیر بوخبوط، تحلیلگر نظامی سایت عبری زبان واللا اذعان کرد که رزمندگان فلسطینی با کار گذاشتن یک بمب در منطقهای مانند بیتحانون طی ساعات نیمهشب نشان دادند که تجهیزات پیشرفتهای در اختیار دارند. وی افزود: «آنها تجهیزات دید در شب دارند. تنها موضوع کار گذاشتن بمب نیست بلکه آنها به دقت مسیر رفت و آمد نظامیان اسرائیلی را به صورت طولانی مدت و پیچیده رصد کردهاند.» دورون کدوش، گزارشگر رادیو ارتش رژیم صهیونیستی نیز گفت که این کمین در شمال غزه در جایی اتفاق افتاده که بارها نظامیان صهیونیست طی جنگ آن نقاط را اشغال کرده بود.
صبح سخت در غزه
ایتمار بنگویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی خواستار توقف روند مذاکرات آتشبس شد. از سوی دیگر، آویگدور لیبرمن، رهبر حزب «اسرائیل خانه ما» و عضو کنست، اعلام کرد که سربازان در غزه، قربانی حفظ ائتلاف حاکم به رهبری بنیامین نتانیاهو میشوند و اگر جنگ پایان یابد، نتانیاهو حمایت احزاب افراطی و در نتیجه ائتلاف خود را از دست خواهد داد. نتانیاهو در واکنش به عملیات بیتحانون از تعبیر صبح سخت در غزه استفاده کرد. یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی نیز تأکید کرد: «صبح سخت و دردناکی بود و ما پنج نظامی خود را در نوار غزه از دست دادیم.» وی ادامه داد: «به خاطر نظامیانمان، خانوادههایشان، اسرا و اسرائیل، باید به این جنگ خاتمه ببخشیم.» یائیر گولان، رهبر حزب دموکراتهای رژیم صهیونیستی نیز اظهار داشت: «زمان توافق و پایان جنگ فرا رسیده است. پس از کشتهشدن نظامیانمان، ناچار هستیم امروز برای دستیابی به یک توافق و پایان دادن به این جنگ تصمیم بگیریم.»