کد خبر: 1305875
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
گره خوردن هویت ملی و دینی در حماسه ایران عاشورایی  شهید حاج قاسم سلیمانی: امروز قرارگاه حسین‌بن علی (ع) ایران است. جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند دیگر حرم‌ها می‌مانند
زهرا چیذری 

جوان آنلاین: امسال حال و هوای هیئات حسینی و اقامه عزای سید و سالار شهیدان انگار حسینی‌تر از همیشه بود! چراکه با ابراز انزجار از یزید و یزیدیان زمانه یعنی امریکا و اسرائیل گره خورده بود و در کنار ذکر لبیک یا حسین و تولی، تبری و شعار مرگ بر امریکا و مرگ بر اسرائیل غرا‌تر از همیشه فریاد می‌شد تا مستکبران عالم بدانند، ایران شیعی به تأسی از مکتب اباعبدالله الحسین (ع) همواره در مسیر مبارزه با ظلم و ستم ایستاده و به لطف الهی و استعانت از حضرت ولی‌عصر آنها را سر جایشان می‌نشاند. همچنان که در جنگ تحمیلی ۱۲روزه اسرائیل علیه کشورمان سگ هار منطقه را تأدیب کرد. 

«ایران حرم است»؛ به همین‌خاطر هم در کنار پرچم سیاه و سرح یا حسین یا اباعبدالله، پرچم سه رنگ ایران با نماد جنگ و صلح و مزین به نام نامی «الله» که نگهدار این مملکت از هر گزندی است، نشانه‌ای از اقامه عزای حسینی است. ایرانی که امروز ۱۴۰۰ سال پس از قیام عاشورا و واقعه کربلا به تمام معنا کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا را به جا آورده و تنها کشوری است که سال‌هاست در برابر استکبار جهانی و جهانخواری‌های امریکا و انگلیس و غرب تمام‌قد ایستاده‌است. ایران قوی آنچنان امریکا و سگ هارش در منطقه را به خشم آورده که در میانه مذاکرات، ناجوانمردانه کشورمان را مورد هجوم و سربازان و سرداران و دانشمندان و بسیاری از مردم عادی و غیر نظامیان را مورد هدف قرار دادند و شهید کردند. وطنی که فراتر از میهن و زادگاه ما ایرانیان و‌ام‌القرای جهان اسلام است و چشم امید مستضعفان عالم به آن دوخته شده‌است. 
 حماسه ایران در بزرگداشت حماسه عاشورا
 به همین‌خاطر هم در مراسم شب عاشورای بیت رهبری به امر ولی امر مسلمین حضرت امام خامنه‌ای سرود «ای ایران، ایران تو بمان» اجرا می‌شود تا حس وطن‌پرستی و شور حسینی را به اوج برساند، چراکه بزرگداشت وطنی همچون ایران هم‌راستا و هم‌معنا با ذکر یا حسین و اقامه عزای حسینی است که راه حسین و مکتب عاشورا مگر به غیر از مبارزه با ظلم و ستم و ایستادگی در برابر ظالمان و مستکبران عالم است و مگر نه اینکه این سرزمین و مردمانش سال‌هاست در این مسیر ایستادگی کرده و خون داده‌اند و به پشتوانه درایت ولایت همچنان سرو قامت ایستاده‌اند. خواندن سرود‌ای ایران در واقع نمادی از همبستگی تاریخی مردم ایران در پرتو باور‌های دینی و ملی است. 
مردم کشورمان سال‌هاست هویت ملی‌شان با هویت مذهبی و دینی‌شان گره خورده و ایران از اسلام و اسلام و تشیع از ایران جدا‌شدنی نیست!

 گره خوردن هویت ملی و دینی مردم ایران
سرود حماسی و میهنی «ای ایران، ایران» که با مفاهیم آیینی ترکیب شده، آن هم در شب عاشورا، در بستر تاریخی، فرهنگی، و ژئوپلیتیکی کنونی، فقط حرکتی نمادین نبود، بلکه پیام‌هایی روشن داشت. 
این پیام‌ها وقتی روشن‌تر می‌شود که دریابیم عاشورا برای ایرانیان صرفاً یک سوگ مذهبی نیست، بلکه محل تلاقی مقاومت، شهادت، غیرت، عدالت‌خواهی و فداکاری در فرهنگ ملی ماست. عاشورا برای ملت ما یک سرمایه هویتی جامع است و عزاداری و بزرگداشت این ایام، در عمل نوعی تجدید بیعت با ارزش‌های ایرانی و اسلامی است. فرهنگ عاشورا برای مردم ایران بستری برای تعقل، حرکت و حتی سیاست‌ورزی مؤثر است. 
بر این اساس خواندن سرود‌ای ایران در شب عاشورا نمایش مقاومت وایستادگی آنها و یادآور عزت نفس و پیشینه فرهنگی و تاریخی این ملت است. 
مردمی که هویت ملی و مذهبی‌شان یکی است، چراکه در فرهنگ ایرانی- اسلامی، دین و وطن دو روی یک حقیقت هستند. 

 نمایی از یک کشور پیروز و مقتدر
هیئت‌ها و دسته‌های عزاداری عاشورای امسال پر شورتر و پرصلابت‌تر از همیشه بود. عاشورای امسال در کشورمان تداعی‌کننده یک ایران قوی و همیشه پیروز بود. ایرانی که یکایک مردمش برای دفاع از کیان آن پای کارند و دست در دست هم می‌گذارند و به پشتوانه تمدن چندین هزار ساله یکتاپرستی و حق طلبی در مکتب حسینی تزلزل به دل‌هایشان راه نمی‌یابد. فضای عاشورا در ایران فضای یک کشور جنگ‌زده نبود! همچنان‌که درست در لحظه‌ای که غرب به دنبال تشدید ایران‌هراسی است، رهبر فرزانه کشورمان با آرامش و پرصلابت‌تر از همیشه در مراسم عزاداری شب عاشورا حاضر می‌شود و با شنیدن شعر حماسی وطن لبخند می‌زند تا معانی تازه‌ای را در ذهن مردمش تداعی‌گر باشد و با نماد‌سازی هوشمندانه و مدبرانه قدرت نرم این سرزمین را به رخ بکشد و ملتی عاشق، مقاوم، میهن‌دوست و با فرهنگ را به تصویر بکشد و از این رهگذر هم مشروعیت داخلی را بالا ببرد و هم با زبان حماسه تهدیدات خارجی را خنثی کند. 
در ادامه مراسم‌های این ایام در ظهر عاشورا هم دسته‌جات سینه‌زنی و زنجیر‌زنی در تمامی نقاط کشور به راه افتادند و با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ ۱۲ روزه و قدرشناسی از کسانی که اقتدار امروزمان را مدیون آنهاییم، یک‌بار دیگر در صفوف به هم پیوسته نماز ظهر عاشورا را اقامه کردند تا از نمایی دیگر وحدت و هویت دینی و انسجام ملی‌شان را به تصویر بکشند و در فرامتن این بزرگداشت شعائر دینی به دنیا یادآوری کنند ایرانیان درس آموخته مکتب عاشورا هستند و در نهایت تهور زیر این پرچم حسینی همچون نیاکانشان آرش و سیاوش ایستاده و، چون کاوه بیرق عدالت‌خواهی‌شان بر فراز است؛ و این روز‌ها چقدر جای شهدایمان خالی است و چقدر این بخش از وصیت‌نامه حاج قاسم برایمان تداعی می‌شد که می‌نویسد: «جمهوری اسلامی، مرکز اسلام و تشیع است.» 
امروز قرارگاه حسین‌بن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرم‌ها می‌مانند. ا‌گر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمی‌ماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمدی (ص). این بخشی از وصیت‌نامه سردار شهید اسلام حاج قاسم سلیمانی است. همچنان‌که می‌گوید: «بدانید [باید]به دور از هرگونه اختلاف، برای نجات اسلام، خیمه ولایت را رها نکنید. خیمه، خیمه رسول‌الله است. اساس دشمنی جهان با جمهوری اسلامی، آتش زدن و ویران کردن این خیمه است، دور آن بچرخید. والله والله والله این خیمه اگر آسیب دید، بیت‌الله الحرام و مدینه حرم رسول‌الله و نجف، کربلا، کاظمین، سامرا و مشهد باقی نمی‌ماند؛ قرآن آسیب می‌بیند.»

برچسب ها: عاشورا ، امام حسین ، ایران
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار