کد خبر: 1305779
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۵
درس‌هایی از عاشورا تفاوت عاشورای امسال با سال‌های گذشته این است که مردم ایران درحالی خیمه‌های عزای حسینی را از اول ماه محرم برپا کردند که از یک طرف بغض اسرائیل و آمریکایی را در سینه دارند که برخی از بهترین و عزیزترین فرماندهان و دانشمندان و در حدود هزار نفر از مردم این مملکت را به خاک و خون کشید و از طرف دیگر مبارزه با یزیدیان را در عاشورای حسینی تمرین می‌کنند.

جوان آنلاین: فردا یکشنبه، ۱۵ تیر مصادف است با دهم محرم و عاشورای حسینی؛ روزی که آزادگان جهان در عزای سیدالشهدا (ع) و یارانش عزادار هستند و قدیمی‌تر‌ها بیشتر به یاد دارند که سوگواران حسینی در شب عاشورا بر سر و سینه می‌زدند و این گونه فریاد می‌زدند که «امشبی را شه دین در حرمش مهمان است؛ مکن‌ای صبح طلوع...»

به گزارش ایرنا، عاشورا روز مصیبت و حزن ائمه اطهار (ع) و روزی است که دل‌های شیعیان و عزاداران حسینی حال و هوای دیگری دارد. از امام صادق (ع) پرسیدند «چرا روز عاشورا، روز مصیبت و غم و اندوه و گریه شد؛ در صورتی که روز وفات پیغمبر (ص) و فاطمه (ع) و شهادت امیرمومنان (ع) و شهادت امام حسن (ع) این چنین نیست؟» و آن حضرت فرمود: به جهت این که مصیبت روز حسین (ع) از هر روزی سنگین‌تر است. زیرا اصحاب کساء که نزد خدا از همه آفریدگانش عزیزتر بود، پنج تن بودند و حسین (ع) آخرین آنان بود و، چون آن حضرت به شهادت رسید، دیگر کسی که مایه عزت مسلمانان و تسلی خاطر آنان باشد، نماند و با رفتن او گویی همه آنان رفتند، چنان که آن حضرت در حیات بود، گویی همه آنان زنده بودند.

در روز عاشورا نه فقط شیعیان که مسلمانان و پیروان سایر ادیان الهی و همه آزادگان جهان در ماتم سرور آزادگان می‌سوزند و اشک ماتم می‌ریزند. در آموزه‌های دینی هم سفارش شده که شیعیان در این روز تمام کار‌های خود را رها کرده و فقط در جلسات و هیات‌ها به عزاداری و سینه زنی و همچنین ذکر مصیبت و نوحه خوانی و مقتل خوانی برای سیدالشهدا (ع) و یاران باوفایش بپردازند.

از امام رضا (ع) روایت شده «هر کسی در روز عاشورا کارهایش را تعطیل کند، خدا نیاز‌های دنیا و آخرت او را برآورده کند و هر که روز عاشورا، روز مصیبت و غم و اندوه و گریه او باشد، خدا روز قیامت را روز شادی او قرار دهد و چشمش به دیدار ما در آن روز روشن شود.» سپس آن حضرت فرمود: هر کسی که روز عاشورا را برای سود دنیوی خود انتخاب کند و چیزی را در آن روز بیاندوزد، خدا به اندوخته اش برکت ندهد.

تلاوت هزار مرتبه سوره توحید، قرائت زیارت عاشورا با صد لعن و سلام، نفرین و لعنت فرستادن بر قاتلان امام حسین (ع)، تسلیت گفتن این روز به شیعیان و خواندن کتاب مقتل از دیگر کار‌هایی است که در این روز سفارش شده است. شیخ عباس قمی در کتاب مفاتیح می‌نویسد: انسان باید در روز عاشورا مشغول کاری از کار‌های دنیا نشود، بلکه در گریه و نوحه و مصیبت باشد و اهل خانه خود را دستور دهد که عزای آن حضرت را بپا دارند و مشغول ماتم و سوگواری باشند، چنان‌که در سوگ عزیزترین اولاد و اقوام خود مشغول می‌شوند و در آن روز بی‌آنکه قصد روزه کنند، از خوردن و آشامیدن امساک ورزند و در پایان روز پس از عصر غذا بخورند گرچه به جرعه آبی باشد.

امسال مردم ایران درحالی برای عزاداری سید و سالار شهیدان در مساجد و حسینیه‌ها و هیات‌ها جمع می‌شوند که در مقابله با زورگویی مستکبران جهانی سرافراز هستند و همچون امام خود، شعار «هیهات منا الذله» را در برابر یاوه گویی‌های رژیم صهیونی و ترامپ قمارباز سر دادند. امسال مردم ایران پیام عاشورای حسینی را بیش از سال‌های دیگر درک کردند و دریافتند که برای عزت و افتخار این مرز و بوم باید با اتحاد و یکرنگی به مقابله با مستکبران رفت و چه زیبا رهبر انقلاب فرمود که «عاشورا پیام‌ها و درس‌هایی دارد. عاشورا درس می‌دهد که برای حفظ دین، باید فداکاری کرد. درس می‌دهد که در راه قرآن، از همه چیز باید گذشت. درس می‌دهد که در میدان نبرد حق و باطل، کوچک و بزرگ، زن و مرد، پیر و جوان، شریف و وضیع و امام و رعیت، با هم در یک صف قرار می‌گیرند».

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار