کد خبر: 1305475
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
شانس حضور در یونیورسیاد از دست رفت
چالش اعزام‌های خارجی روی دوش ورزش نزدیک‌ترین تورنمنتی که کاروان ورزش ایران طبق برنامه باید در آن حضور یابد، یونیورسیاد ۲۰۲۵ (دانشجویان جهان) است، اما با توجه به وضعیت موجود و تعطیلی سفارتخانه‌ها، شرایط اعزام ورزشکاران کشورمان به این رقابت‌ها وجود ندارد
شیوا نوروزی

جوان آنلاین: تیم‌های ورزش کشورمان برای حفظ آمادگی و ادامه تمرینات خود با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند و مسئولان ورزش در تلاشند تا با برنامه‌ریزی جدید و استفاده از همه امکانات، شرایط را برای اعزام‌های خارجی و حضور قدرتمندانه در تورنمنت‌های پیش‌رو مهیا سازند. 
 
نزدیک‌ترین تورنمنتی که کاروان ورزش ایران طبق برنامه باید در آن حضور یابد، یونیورسیاد ۲۰۲۵ (دانشجویان جهان) است، اما با توجه به وضعیت موجود و تعطیلی سفارتخانه‌ها، شرایط اعزام ورزشکاران کشورمان به این رقابت‌ها وجود ندارد. سی‌ودومین دوره بازی‌های یونیورسیاد از ۲۵ تیرماه در آلمان آغاز می‌شود و طبق برنامه، نفرات اعزامی قرار بود دوم تیرماه به سفارت این کشور در تهران بروند و پروسه دریافت ویزا انجام شود. با این‌حال سفارت آلمان همچنان تعطیل است و از آنجا که هنوز پرواز‌های بین‌المللی از سر گرفته نشده، عملاً امکان دریافت ویزا از طریق کشور ثالث نیز وجود ندارد. پیش از این افشاری، سرپرست فدراسیون ورزش دانشگاهی در گفت‌و‌گو با مهر از تلاش برای دریافت ویزا و اعزام کاروان خبر داده بود، ولی تداوم شرایط ویژه فرصت حضور در یونیورسیاد را از ورزشکاران دانشجوی ایران گرفت. 
 
با اینکه تا شروع بازی‌های آسیایی جوانان در بحرین سه ماه باقی مانده است، اما حملات رژیم صهیونیستی به کشورمان ورزشکاران و تیم‌های اعزامی به این رویداد را به دردسر انداخته است. سومین دوره این بازی‌ها از ۲۷ مهر تا ۹ آبان‌ماه در بحرین برگزار خواهد شد و کمیته ملی المپیک از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی برای اعزام هرچه بهتر و قدرتمندتر در این رویداد را آغاز کرده است. منتها تحمیل جنگ به کشورمان اوضاع را تغییر داد. رئیس فدراسیون هندبال و عضو هیئت اجرایی کمیته المپیک مسئولیت سرپرستی کاروان اعزامی را برعهده دارد. علیرضا پاکدل در گفت‌و‌گو با ایسنا شرایط فعلی تیم‌های اعزامی را تشریح کرد: «به دو دلیل مقداری کار دچار خلل و توقف شد. متأسفانه حدود ۲۰ روز پیش برای چندمین بار دوباره رده‌های سنی را تغییر دادند که این اتفاق خوبی نیست. این مسئله برای همه کشورهاست، اما در برخی از رشته‌ها ممکن است در بحث مدال‌آوری نقش داشته باشد. شاید کمی پیش‌بینی که ما از تعداد مدال‌ها داریم را دچار تغییر کند. مرکز نظارت بر تیم‌های ملی در حال بررسی است تا ببینیم با توجه به شرایط جدید، وضعیت ما برای مدال‌آوری به چه صورت است. بعد از تعطیلات سعی می‌کنیم جلسات خود را با فدراسیون‌های ورزشی از سر بگیریم و شرایط آنها را بسنجیم. دلیل دوم هم تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران بود. برخی از رشته‌ها در حال از سرگیری دوباره اردو‌ها هستند و ما هم پیگیر کار‌ها هستیم تا اردوی تیم‌ها هرچه زودتر آغاز شود. در جلسه گذشته هیئت اجرایی هم آقای وزیر و معاونان حضور داشتند و شرایط را تشریح کردیم. پیگیر البسه کاروان و تجهیزات نیز هستیم.» سرپرست کاروان ایران در بازی‌های آسیایی جوانان با تأکید بر اینکه هنوز تعداد نفرات اعزامی قطعی نشده است، اظهار داشت: «تاکنون حضور ۲۴۰ تا ۲۵۰ ورزشکار قطعی شده است. احتمالاً کاروان ما با همه عوامل به ۴۰۰ نفر برسد و در ۱۹ رشته شرکت خواهیم کرد. در خلال ۱۲ روزی که رژیم صهیونیستی به خاک ایران تجاوز کرد، برخی تیم‌های ملی نتوانستند به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام شوند و مسابقات آنها انتخابی بازی‌های آسیایی جوانان بحرین بود، اما متأسفانه نتوانستند شرکت کنند، درحالی‌که باید کسب سهمیه می‌کردند و کمیته ملی المپیک پیگیر این قضیه است.»
 
بازی‌های همبستگی کشور‌های اسلامی پس از بازی‌های بحرین برگزار خواهد شد. ششمین دوره این رقابت‌ها از ۱۶ تا ۱۳ آبان‌ماه به میزبانی شهر ریاض عربستان انجام خواهد شد. سرپرست کاروان ایران در بازی‌های همبستگی کشور‌های اسلامی در گفت‌و‌گو با تسنیم حضور ۲۴ رشته در این تورنمنت را قطعی خواند: «در نشست سرپرستان، دو رشته دیگر به بازی‌ها اضافه شد و مجموع تعداد رشته‌های حاضر در ششمین دوره بازی‌های کشور‌های اسلامی به ۲۴ رشته رسید. ما از محل اسکان بازدید داشتیم. محل اسکان در دانشگاه نورا بنت عبدالرحمان است و شامل سه ساختمان می‌شود. محل تمرین در یک مجتمع در فاصله نزدیک تا محل اسکان قرار دارد. البته هنوز مراحل کامل انتخابی در برخی رشته‌ها مشخص نشده و حضور در بسیاری از رشته‌ها منوط به رنکینگ است. در تکواندو و کشتی معمولاً مشکلی در رنکینگ نداریم. البته رنکینگ‌ها جهانی نیست، بلکه رنکینگ کشور‌های اسلامی در جهان حائز اهمیت است. باید در نظر بگیریم مراکش، مصر و ترکیه در برخی از رشته‌ها رنکینگ‌های خوبی در جهان دارند.»
محمد تابع از مهیا نبودن شرایط برای حضور ورزشکاران ایرانی در رقابت‌های برون‌مرزی به‌عنوان یک چالش جدی یاد کرد و گفت: «ما باید تا زمان اعلام رنکینگ‌ها صبر کنیم. یکی از چالش‌های پیش‌روی ما این است که در وضعیت فعلی رشته‌های ما نمی‌توانند در رقابت‌های مختلف شرکت کنند و باید تأثیر آن در رنکینگ جهانی را در نظر بگیریم. تصمیم نهایی برعهده فدراسیون جهانی و ممکن است برخی از رشته‌هایمان متضرر شوند. برخی از رشته‌ها نیز تا بازی‌ها، رویدادی ندارند و باید منتظر رنکینگ بمانیم.» سرپرست کاروان کشورمان ضمن اشاره به اینکه در رشته‌های مدال‌آور مشکلی نخواهیم داشت، تأکید کرد: «ما در همه رشته‌ها به مدال نمی‌رسیم و باید سیاست‌ها را در بحث اعزام نهایی کنیم و بحث انتخابی‌ها نیز قاعدتاً باعث یک ریزش در کاروان خواهد شد. در رشته‌هایی که شانس مدال داریم در این مقطع متضرر نمی‌شویم و در کشتی و تکواندو ورزشکاران خوبی در رنکینگ داریم. شرایط حضور هندبال مردان هم مشخص نشده است. در این دوره از بازی‌های کشور‌های اسلامی سیاست‌هایی نزدیک به حضور در المپیک را در نظر گرفته و برای کشور‌ها محدودیت‌هایی در نظر گرفته‌اند، برای مثال در ووشو هر کشور می‌تواند در سه وزن بانوان و سه وزن آقایان حضور داشته باشد.»

برچسب ها: ورزش ، چالش ، کاروان ورزشی
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار