جوان آنلاین: جنایات بیوقفه رژیم صهیونیستی در غزه، موجی از خشم و انزجار را در میان افکار عمومی جهانی برانگیخته و تصویر اسرائیل را بیش از پیش تیره و منفور ساخته است. این خشم جهانی دیگر به اعتراضات خیابانی محدود نمانده و به اقدامات خشونتآمیز علیه صهیونیستها نیز کشیده شده است. نمونه آشکار آن، حمله مسلحانه یک شهروند امریکایی به دو کارمند سفارت این رژیم بود که نشاندهنده افزایش احساسات ضد صهیونیستی در جوامع غیرمسلمان است؛ اقدامی که سبب شد سفارتخانههای اسرائیل در سراسر جهان به حالت آمادهباش درآیند.
همانطور که مقامات سابق رژیم صهیونیستی هشدار دادهاند، جنایتهای کابینه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم در نوار غزه، امنیت میلیونها صهیونیست را در سراسر جهان به خطر انداخته است، این روزها به شکل واقعی نمود یافته است. در تازهترین نمونه از واکنشهای فردی، الیاس رودریگز، شهروند امریکایی در اقدامی مسلحانه دو کارمند سفارت اسرائیل در امریکا را که در حال شرکت در مراسم استقبال از دیپلماتهای جوان در موزه یهودیان واشینگتن بودند، به قتل رساند.
سیانان گزارش داد که رودریگز قربانیان را از فاصله نزدیک با حدود ۱۰ گلوله هدف قرار داده و شعار «آزادی برای فلسطین» سر داده و گفته است «این کار را برای غزه انجام دادم»، و از محل حادثه فرار نکرده و در نزدیکی دروازه موزه منتظر رسیدن پلیس بوده است. به گزارش رویترز، یارون لیسچینکی و نامزدش که کشته شدند، هر دو از کارکنان سفارت اسرائیل بودند. به گزارش یورونیوز، دفتر تحقیقات فدرال (افبیآی) تأکید کرد که مظنون به صورت انفرادی عمل کرده و هیچ اطلاعاتی در مورد فعالیت او در یک سازمان معین وجود ندارد. شاهدان عینی گفتند عامل تیراندازی بعد از قتل این دو نفر، به رهگذران گفت با پلیس تماس بگیرند تا به محل بیاید. سپس اسلحه خود را کنار گذاشت و درحالی که شعار میداد «فلسطین زنده است» خود را تسلیم پلیس کرد. نیروهای پلیس او را بازداشت و از محل حادثه خارج کردند. برخی منابع گفتهاند رودریگز قبل از این تیراندازی، یک یادداشت از خود به جا گذاشته و انگیزه این حمله را مرتبط با حملات اسرائیل علیه غزه دانسته است.
الیاس رودریگز ۳۰ ساله در شیکاگو متولد شده و در دانشگاه ایلینوی شیکاگو در رشته ادبیات انگلیسی تحصیل کرده است. سابقه شغلی او شامل نویسندگی محتوا برای شرکتهای فناوری تجاری و غیرتجاری بوده است. پلیس همچنین در حال بررسی سابقه سیاسی رودریگز است. او در یک سازمان غیردولتی خدمات سلامت فعالیت میکرد. گروه چپگرای سوسیالیستی موسوم به حزب برای سوسیالیسم و رهایی (PSL) در شبکه اجتماعی ایکس تأیید کرد که رودریگز در گذشته برای مدتی کوتاه عضو شاخه شیکاگوی این حزب بوده و این ارتباط در سال ۲۰۱۷ پایان یافته است.
این حادثه، صرفنظر از محکومیت هرگونه خشونت فردی، گویای نفرت روبهافزایش جهانی نسبت به سیاستهای رژیم صهیونیستی است. نفرت فزاینده از اسرائیل دیگر محدود به جوامع مسلمان نیست، بلکه در میان مردم عادی غرب و حتی غیرمسلمانان نیز به وضوح مشاهده میشود و اقدام رودریگز به عنوان فرد غیرمسلمان نشانهای از گسترش مخالفت با این رژیم در دل جوامع غربی است. حضور گسترده معترضان در خیابانهای شهرهای بزرگ اروپایی و امریکایی در دو سال گذشته، تحریم محصولات اسرائیلی و موج حمایت از مردم فلسطین در فضای مجازی، همه گواه آن است که چهره جنایتکارانه تلآویو برای ملتها آشکار شده است. این تحولات بیانگر این حقیقت است که دفاع از مظلوم و ایستادگی در برابر جنایتکاران جنگی، مرزهای دینی و مذهبی را پشت سر گذاشته است. موج اعتراضات ضدصهیونیستی در غرب که برخلاف مواضع دولتها شکل گرفته، نشان میدهد که تصویر اسرائیل در میان ملتها به شدت خدشهدار شده است.
آمادهباش سفارتخانههای اسرائیل
سران امریکا و اسرائیل این اتفاق را یهودستیزی دانستند و محکوم کردند. اسحاق هرتزوگ، رئیسجمهور اسرائیل نیز در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من از دیدن صحنههای رخداده در واشینگتن بهشدت اندوهگین و متأثر هستم. این اقدام نفرتانگیز و مشمئزکننده، جلوهای آشکار از یهودستیزی است که جان دو کارمند جوان سفارت اسرائیل را گرفته است.» گدعون ساعر، وزیر خارجه اسرائیل مدعی شد: «این حمله نتیجه مستقیم تحریک به یهودستیزی سمی است که از زمان کشتار هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شده است.» دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا در شبکه اجتماعی خود «تروث» نوشت: «این قتلهای وحشتناک در واشینگتن که بهوضوح ریشه در یهودستیزی دارند، باید فوراً متوقف شوند، نفرت و افراطگرایی جایی در امریکا ندارد.»
در پی این تیراندازی مرگبار، دنی دنون، نماینده اسرائیل در سازمان ملل گفت که سفارتخانههای اسرائیل در حالت آمادهباش کامل قرار گرفتهاند. دنون به خبرنگار سیانان گفت که «شب بسیار سختی برای همه ما در ایالات متحده است؛ این حملهای علیه اسرائیل، جامعه یهودی و همچنین علیه خود امریکا بود.»