جوان آنلاین: رشد اخیر بورس، به ویژه شاخص هموزن، نشاندهنده بازگشت اعتماد سرمایهگذاران خرد و تغییر استراتژی معاملهگران به سمت نمادهای کوچک و متوسط است.
اخبار مثبت پیرامون گفتوگوهای بینالمللی و کاهش تنشها، انتظارات تورمی را تعدیل کرده و نقدینگی سرگردان را به سمت بازار سمت هدایت کرده است.
بسیاری از نمادهای کوچک پس از اصلاحات سنگین اخیر، به سطحهای جذاب ارزشگذاری رسیدهاند و خریداران با چشمانداز سودآوری کوتاهمدت وارد این بخشها شدهاند.
ارزیابی روند نماگرهای بورسی نشان میدهد؛ دماسنج اصلی تالار شیشهای روز پرنوسانی را سپری کرد.
امروز سهشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، در حالی شاخص کل بورس تهران کار خود را با رشد ۶۷۲۸ واحدی به پایان برد و به فراز تراز ۳،۱۳۶،۳۰۷ رسید که این شاخص روز جاری را با افت ۷۹۰۰ واحدی آغاز و تا تراز ۳،۱۲۱،۶۷۵ واحد عقب نشینی کرده بود، اما در ادامه با موجی از تقاضا توانست با رشد ۱۶ هزار واحدی، سقف روزانه ۳،۱۳۷،۶۸۱ واحد را ثبت کند.
امروز شاخص کل هم وزن بورس تهران نیز همسو با رشد شاخص کل، با افزایش ۱۳۶۶۱ واحدی مواجه شد و به تراز ۹۲۶،۴۲۱ واحدی رسید. رشد بیشتر شاخص کل هم وزن حاکی از اقبال سرمایهگذاران به سهام غیرشاخصساز و کوچکتر است.
به مانند روزهای گذشته صنعت بانک در کنار دو گروه فراوردههای نفتی و خودرو به ترتیب با ارزش معاملات ۱۵۳۹، ۱۰۳۹ و ۱۰۲۲ میلیارد تومانی برترین گروههای صنعت از نظر ارزش معاملات بودند.
رصد جریان پول در صنایع بورسی نشان میدهد؛ در جریان معاملات روز دوشنبه، چرخش پول در صنایع بورسی انجام شد. این مهم در صورت تداوم میتواند نتیجه بسیار مثبتی برای بازار سرمایه بهدنبال داشتهباشد.
در روز گذشته سنگینترین صفهای خرید در بازار سرمایه متعلق به گروه معدنی بود. گروه استخراج سایر معادن در روز دوشنبه بیشترین قدرت خریداران حقیقی را داشتند. گروه قندوشکر بازار سرمایه نیز در روز دوشنبه موردتوجه فعالان بورسی قرارگرفت. گروه قندی در حالحاضر منتظر ابلاغ رسمی نرخ مصوب شکر هستند. در هفتههای اخیر شکر بار دیگر به یکی از پرچالشترین کالاهای بازار خردهفروشی کشور تبدیل شدهاست. اوایل بهمن ماه سالقبل افزایش نرخ ۳۱درصدی چغندر بهعنوان ماده اولیه بهوقوع پیوست.
به گزارش خبرنگارجوان آنلاین، بر اساس ارقام درج شده در پایگاه اطلاعرسانی مدیریت فناوری بورس تهران، شاخص کل بورس اوراق و بهادار تهران امروز با ۶۷۲۷.۶۸ واحد رشد به ۳ میلیون و ۱۳۶ هزار و ۳۰۵ واحد و ارزش روز بازار به ۹ هزار و ۹۸۸ هزار میلیارد تومان رسید.
شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) با ۱۲۷۱ واحد صعود به ۵۹۲ هزار و ۶۵۱ واحد رسید. شاخص کل (هموزن) با ۱۳۶۶۱ واحد رشد به ۹۲۶ هزار و ۴۲۱ واحد رسید. شاخص قیمت (هموزن) با ۷۱۵۱ واحد رشد به ۴۸۴ هزار و ۹۴۷ واحد رسید.
شاخص آزاد شناور با ۷۱۸۵ واحد صعود به ۳ میلیون و ۹۲۷ هزار و ۷۱۲ واحد رسید. شاخص بازار اول بورس با ۶۱۹۱ واحد صعود به ۲ میلیون و ۴۴۰ هزار و ۴۸۹ واحد و شاخص بازار دوم با ۹۶۷۹ واحد رشد به رقم ۵ میلیون و ۸۶۹ هزار و ۶۶۹ واحد رسید.
نماد فولاد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس ایران داشت و فارس، شپنا، شستا، پارسان، تاپیکو بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشت.
در بازار فرابورس ایران شاخص کل فرابورس ۲۶۳.۳۴ واحد رشد به رقم ۲۶ هزار و ۶۹۲ واحد رسید.
معاملهگران فرابورس تعداد ۱۲ میلیارد و ۲۲۶ میلیون برگ سهم در قالب ۳۲۳ هزار و ۷۴ فقره به ارزش ۱۶۳ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان با مجموع اوراق بدهی دولت داد و ستد کردند.