کد خبر: 1294176
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۴
استاندار تهران با اشاره به نقش کلیدی این استان در بخش صادرات گفت: براساس آمار‌های موجود، ۱۲ میلیارد دلار از صادرات انجام شده در کشور مربوط به استان تهران است.

جوان آنلاین: محمدصادق معتمدیان روز دوشنبه در دیدار امید خوشنام استاندار اربیل عراق افزود: استان تهران به عنوان بزرگترین مقصد صادراتی ایران، ۲۰ درصد صادرات کشور را به خود اختصاص داده و بخش قابل توجهی از این روابط با اقلیم کردستان برقرار است.

به گزارش ایرنا، وی درباره دستاورد‌های سیاسی اربعین اظهار کرد: توسعه فعالیت‌های همکاری سیاسی و فرهنگی از جمله دستاورد‌های سیاسی اربعین است که یکی از رویداد‌های مهم مذهبی در جمهوری اسلامی محسوب می‌شود این توسعه همکاری‌ها برای اولین بار با تعاملاتی که با مجموعه استانداری اربیل برقرار شد، منجر به شکل‌گیری بازگشایی مرزی شد.

استاندار تهران افزود: نباید خدمات ارزشمندی که در اقلیم کردستان در سه سال گذشته به زائران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) ارائه شد فراموش کرد، این اقدامات جای قدردانی دارد و با همین روابط، زمینه توسعه همکاری‌ها فراهم شده است.

پیگیری روابط دوجانبه پس از شهادت رئیس‌جمهور

معتمدیان تصریح کرد: شهید آیت‌الله رئیسی برنامه‌ریزی کرده بودند سفری به کردستان عراق داشته باشند که این سفر به دلیل حادثه شهادت ناتمام ماند پس از این حادثه، مسعود پزشکیان رییس جمهور در سفر به عراق برای اولین بار روابط جمهوری اسلامی ایران با اقلیم کردستان در بالاترین سطح پیگیری شد.

وی گفت: عوامل متعددی در سال‌های گذشته برای گسترش این روابط تلاش کردند و امروز شاهد توسعه همکاری‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و عمرانی بین اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران هستیم این دستاورد‌ها نتیجه زحمات استاندار اربیل به ویژه در زمینه اربعین است.

به گفته وی، تهران بزرگترین استان کشور از لحاظ جمعیتی است و به دلیل پایتخت بودن، تمرکز ویژه‌ای در حوزه‌های مختلف دارد، افزود: از نظر اقتصادی، تهران پیشران کشور محسوب می‌شود و ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) جمهوری اسلامی ایران مربوط به این استان است.

معتمدیان افزود: بزرگترین شهرک‌های صنعتی کشور و برخی از شهرک‌های صنعتی خاورمیانه در استان تهران قرار دارد، در حوزه کشاورزی نیز روش‌های مکانیزه و کشت‌های به‌روز مانند هیدروپونیک در تهران توسعه یافته است. معتبرترین دانشگاه‌های کشور و منطقه، بیشترین مراکز درمانی فوق تخصصی و تمرکز اداری کشور در تهران است. ۷۰ درصد از نخبگان کشور، دانشگاهیان و اساتید برجسته در تهران حضور دارند، از نظر ارتباطی نیز استان تهران محور ارتباطات زمینی، ریلی و هوایی کشور است.

امضای تفاهم‌نامه همکاری با اربیل عراق

استاندار تهران تاکید کرد: با وجود همکاری‌های موجود، این سطح از روابط کافی نیست. امیدواریم این سفر منجر به توسعه روابط همه‌جانبه به ویژه در حوزه اقتصادی شود. تفاهم‌نامه‌ای که امروز به امضا خواهد رسید، می‌تواند به توسعه صادرات کالا، خدمات فنی-مهندسی، خدمات آموزشی و گردشگری سلامت کمک کند. استان تهران ظرفیت‌های بسیار خوبی در این زمینه دارد و آمادگی دارد همکاری‌های گسترده‌ای با اقلیم کردستان داشته باشد.

وی گفت: یکی از پیشنهاد‌های گذشته، ایجاد بارانداز کالا‌های ایرانی در اقلیم کردستان بود که امروز نیز دوباره این پیشنهاد مطرح شده است. این بارانداز می‌تواند به عنوان هاب منطقه‌ای کالا‌های ایرانی به مناطق مختلف کردی و استان‌های منطقه عمل کند. توسعه ارتباطات حمل و نقل به ویژه حمل و نقل هوایی نیز از محور‌های مورد توجه است. مقرر شد کارگروه مشترکی تشکیل شود تا زمینه‌های همکاری مشترک بررسی شده و فاز جدیدی از همکاری آغاز شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار