جوان آنلاین: پس از اقدام آمریکا در اعمال تحریمهای جدید علیه ایران آن هم به بهانه بیاساس ارسال موشک بالستیک به روسیه، دیروز (دوشنبه) ۲۳ مهرماه تحریمهایی از سوی اتحادیه اروپا علیه هفت شخص و هفت نهاد ایرانی به اتهام بیپایه ارسال موشک بالستیک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین اعمال شد.
به گزارش فارس، ادعایی که بارها و بارها از سوی مقامات ایرانی بهصراحت تکذیب شده است و آخرین اظهارنظر نیز از سوی سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه در ۲۲ مهرماه عنوان شد مبنی بر اینکه «ما موشکهای بالستیک به روسیه ارائه ندادهایم؛ و اگر اروپا نیاز به بهانهای برای کوتاه آمدن در مقابل باجخواهی اسرائیل دارد، بهتر است داستان دیگری پیدا کند.»
در همین خصوص شهریار آموزگار کاردار جمهوری اسلامی ایران در اوکراین امروز (سهشنبه) ۲۴ مهرماه در این باره عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران اوکراین، ضمن احترام به تمامیت ارضی این کشور، خواهان حلوفصل اختلافات طرفین درگیری (روسیه و اوکراین) از طریق مذاکره بوده و همواره آمادگی خویش را برای مساعدت در این زمینه اعلام کرده است.
وی اضافه کرد: متأسفانه این حسننیت ایران نادیده گرفته شده و کشورهای غربی، بهویژه آمریکا با دستاویز قرار دادن بحران اوکراین و طرح اتهامات واهی و بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران، تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران را تشدید کردهاند.
کاردار ایران خاطرنشان کرد: در بحران اوکراین نیز دیر یا زود، همچون دیگر بحرانهای جهانی و منطقهای، نقاب از چهره غرب خواهد افتاد و دوستان و دشمنان واقعی اوکراین هویدا خواهند شد.
بر اساس این گزارش، شهریور سالجاری وزارت خزانهداری آمریکا با طرح ادعای ارسال موشک بالستیک از ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، ۱۰ فرد و ۶ نهاد مرتبط با ایران و روسیه را در فهرست تحریمها قرار داد.
در تحریمهای روز گذشته اتحادیه اروپا نیز شرکتهای هواپیمایی ایرانایر، ماهان و ساها در فهرست تحریمهای این اتحادیه قرار گرفتند.
این تحریمها شب گذشته با واکنش اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه روبرو شد و ضمن رد ادعاهای مربوط به فروش موشک بالستیک از سوی ایران به روسیه گفت: موضع ایران در رابطه با منازعه اوکراین صریح و اصولی است، کما اینکه ایران از همان ابتدای درگیری ضمن مخالفت با جنگ و تأکید بر احترام همه کشورها به تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی یکدیگر، خواستار راهحل دیپلماتیک برای حلوفصل اختلافات روسیه و اوکراین بوده است. با وجود این، متأسفانه برخی کشورهای اروپایی و انگلیس بدون ارائه سند و مدرکی مدعی مداخله نظامی ایران در این منازعه شدهاند که کاملاً مردود است.