کد خبر: 1230943
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۵
مقاومت لبنان که سابقه طولانی در شکست اشغالگران صهیونیست‌ و تحقیر آن‌ها دارد امروز به عنوان اولین جبهه حامی غزه از محور مقاومت، صهیونیست‌ها را مجبور کرده هزاران بار در محاسبات خود تجدیدنظر کنند.

جوان آنلاین: پایگاه خبری شبکه الجزیره امروز شنبه ۲۵ مه مصادف با بیست و چهارمین سالگرد عید مقاومت و آزادسازی جنوب لبنان از شر اشغالگران صهیونیست گزارشی درباره تحولات جبهه جنوب لبنان به ویژه در سطح درگیری حزب الله با ارتش صهیونیستی طی ۲۴ سال گذشته تهیه کرد.

بر اساس این گزارش، ارتش رژیم صهیونیستی برای اولین بار در سال ۱۹۷۸ به بهانه محافظت از منطقه الجلیل در شمال فلسطین اشغالی تهاجمی را به لبنان آغاز کرد و سپس در سال ۱۹۸۲ مناطق گسترده‌ای از لبنان، تا بیروت پایتخت این کشور را اشغال کرد. بعد از آن اشغالگران اسرائیلی در سال ۲۰۰۰ تحت فشارها و ضربات مقاومت لبنان مجبور شدند از جنوب این کشور بیرون بروند و البته مزارع شبعا و تپه‌های کفرشوبا همچنان در اشغال صهیونیست‌ها باقی ماند.

بعد از آن در سال ۲۰۰۶ اسرائیل حمله جدیدی را علیه لبنان انجام داد که نتیجه آن شکست اسرائیلی‌ها بود و امروز هم در مرحله فعلی شاهد درگیری جدید میان ارتش رژیم اشغالگر و حزب الله هستیم.

روند تحولات جبهه جنوب لبنان از زمان آزادسازی تا امروز

«هشام جابر» سرتیپ بازنشسته ارتش لبنان و کارشناس برجسته نظامی و تحلیلگر سیاسی این کشور روند تحولات جبهه جنوب از زمان آزادسازی آن از شر اشغالگران تاکنون را به شکل زیر شرح داده است:

- بعد از گذشت ۱۸ سال از اشغالگری و تجاوزات اسرائیل، جنوب لبنان از شر این رژیم آزاد شد و لبنان تبدیل به اولین کشور عربی شد که نیروهای مقاومت توانستند آن را آزاد کنند.

- اشغالگری اسرائیل در جنوب لبنان هزینه زیادی برای این رژیم داشت و تلفات جانی و مالی زیادی متحمل شد که همین مسئله باعث شد در مه ۲۰۰۰ به شکل یک جانبه از جنوب لبنان عقب نشینی کند، اما مزارع شبعا و تپه‌های کفرشوبا همچنان در اشغال اسرائیلی‌ها ماند و آنها از این مناطق عقب‌نشینی نکردند.

- بعد از عقب نشینی ارتش اسرائیل از جنوب لبنان «تری رود لارسن» نماینده وقت دبیرکل سازمان ملل نقشه‌ای با خود به جنوب لبنان آورده و خط آبی را در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی ترسیم کرد که البته این خط یک خط بین‌المللی به شمار نمی‌رود و ده‌ها هکتار زمین کشاورزی میان آن تا مرز واقعی وجود دارد.

- از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶ حزب‌الله توانست قدرت نظامی و سازمانی خود را به شکل قابل توجهی توسعه بدهد. سپس در ماه جولای ۲۰۰۶ جنگ جدیدی بین ارتش اسرائیل و حزب الله اتفاق افتاد که نتیجه آن شکست اسرائیل بود و صهیونیست‌ها مجبور شدند برای دومین بار با حالتی شکست خورده از جنوب لبنان خارج شوند.

- در حالی که ۳۳ روز از جنگ جولای ۲۰۰۶ گذشته بود اسرائیل به رهبری «ایهود اولمرت» نخست وزیر اسبق این رژیم تصمیم گرفت جنگ را متوقف کند و نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان عقب نشینی کردند.

- بعد از آن قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل متحد با هدف آتش بس میان لبنان و اسرائیل صادر شد و نیروهای بین المللی موسوم به حافظ صلح سازمان ملل «یونیفل» در جنوب لبنان استقرار یافتند.

- با گذشت ۱۸ سال از صدور این قطعنامه اما رژیم صهیونیستی همواره آن را نقض کرده و به هیچ یک از مفاد این قطعنامه پایبند نبوده است.

- در ۸ اکتبر ۲۰۲۳ یعنی یک روز بعد از آغاز نبرد طوفان الاقصی توسط مقاومت فلسطین، حزب الله لبنان ورود خود به این نبرد را با هدف حمایت از غزه و دفاع از لبنان در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی اعلام کرد و جبهه جنوب لبنان علیه دشمن صهیونیستی باز شد که این روند همچنان ادامه دارد و تا زمان پایان جنگ غزه به همین شکل باقی خواهد ماند.

سرتیپ هشام جابر ادامه داد: جنگ کنونی میان حزب الله و ارتش اسرائیل در حالی ادامه دارد که صهیونیست‌ها اعتراف می‌کنند حزب الله تاکنون تنها ۲۰ درصد از قدرت نظامی خود را به نمایش گذاشته و صرفاً دو بار از موشک‌های زمین به زمین استفاده کرده و این حزب موشک‌های زمین به هوا و موشک‌های بالستیک دقیق خود را همچنان نگه داشته است. علاوه بر آن نیروهای یگان ویژه «رضوان» حزب الله نیز هنوز به میدان نیامده‌اند و هر لحظه آمادگی ورود به مرزهای اسرائیل (فلسطین اشغالی) و سیطره بر شهرک‌های الجلیل در شمال را دارند.

تثبیت و تقویت مقاومت در جنوب لبنان

افسر مذکور لبنانی درباره چشم انداز درگیری‌های کنونی میان حزب الله و ارتش رژیم صهیونیستی اظهار داشت که این درگیری‌ها همچنان در حال تشدید است اما منجر به جنگ گسترده نخواهد شد و حزب‌الله نیز به دنبال چنین جنگی نیست.

از طرف دیگر «وسیم بزی» تحلیلگر سیاسی لبنان تحولات جبهه جنوب از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۴ را در سه مرحله خلاصه می‌کند که به این شکل است:

- مرحله اول مربوط به سال ۲۰۰۰ می‌باشد که مقاومت توانست اشغالگران را از جنوب لبنان بیرون و اراضی کشور را از شر آنها آزاد کند که نقطه اوج مقاومت مسلحانه بود.

- مرحله دوم هم شامل بازه زمانی بین سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶ می‌شود که در این مرحله مقاومت لبنان توانست قدرت خود را در سطوح مختلف تقویت کند و جنوب لبنان در سطوح مختلف اجتماعی و اقتصادی شاهد پیشرفت بود.

- اما مرحله سوم به جنگ جولای ۲۰۰۶ مربوط می‌شود که در این مرحله صهیونیست‌ها بار دیگر مقابل حزب الله شکست خوردند و به هیچ یک از اهدافشان نرسیدند و خودشان هم به این مسئله اذعان دارند.

تحلیلگر مذکور لبنانی در ادامه به مشارکت حزب الله در نبرد طوفان الاقصی برای حمایت از غزه و دفاع از حاکمیت لبنان اشاره و تاکید کرد که امروز حزب الله قدرت خود را در جبهه‌ای به طول ۹۰ کیلومتر تثبیت کرده و با قدرت در برابر ارتش رژیم اشغالگر که تحت حمایت کامل غرب و آمریکا قرار دارد ایستاده است و معادلات خود را به آن تحمیل می‌کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار