کد خبر: 1221867
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۰
در محلی که رهبر معظم انقلاب پیام نوروزی خود را ایراد فرمودند ۲ هنر اصیل ایرانی جلب توجه می‌کرد، این موضوع نشان دهنده توجه ایشان به این هنر صنعت است، صنعتی که می‌تواند معیشتی پایدار و عزت‌آفرین را ایجاد کند.

جوان آنلاین: در محلی که رهبر معظم انقلاب پیام نوروزی خود را ایراد فرمودند ۲ هنر اصیل ایرانی جلب توجه می‌کرد، «پته دوزی» هنر دست هنرمندان کرمانی و تابلوی «نگارگری» یا مقلب القلوب والابصار. «پته دوزی» یکی از قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین هنر‌های دستی کرمان است که از آن آثاری بسیار ظریف، دارای نقوش زیبا و متنوع تولید شده است.

به گزارش فارس، «نگارگری»، هنر ایرانی اصیل که رابطه عمیق با فرهنگ و باور‌های مردم ایران زمین دارد، هنر به نوعی نقاشی ظریف و ریزنقش ایران را توصیف می‌کند. نقاشی‌هایی که حاصل خیالات و رویا پردازی‌های هنرمند و سیر کردن روح او در عالم معناست.

پیش از این هم رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه تولیدات داخل بازدید کردند و در این میان ایشان از غرفه‌های صنایع‌دستی نیز بازدید و با هنرمندان گفتگو کردند. این بازدید و گفت‌وگوی رهبری با هنرمندان صنایع‌دستی، نشان از توجه رهبری به حوزه صنایع‌دستی و هنرمندان این حوزه دارد.

مریم جلالی معاون صنایع دستی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مورد توجه رهبری به صنایع دستی در پیام نوروزی به خبرنگار فارس گفت: در واژگان کلیدی که مقام معظم رهبری در چند سال اخیر تأکید کرده‌اند، دقت کنید، متوجه می‌شوید که رویکرد ایشان تولید و توجه به معیشت است، تولیدی که ارزش آفرین و اقتصادی باشد.

وی ادامه داد: صنایع دستی همان اقتصاد هویت بنیان است که با تکیه بر آن می‌توان یک معیشت عزت آفرین داشته باشیم. صنایع دستی مبتنی بر میراث فرهنگی، هویت و ریشه‌های ما است.

این صنعت به حدی غنی است که بر اساس اقتصاد فرهنگی، می‌توان به آن تکیه کرده و از اقتصاد نفتی فاصله گرفت. جلالی افزود: غلبه توسعه با نگاه نفتی همیشه آزار دهنده بوده است؛ شعار اول انقلاب دور شدن از اقتصاد تک محصولی بوده است.

 

در صنایع دستی ۱۸ گروه مختلف محصولات وجود دارد که از چوب، فلز، شیشه، سنگ، چرم، استخوان و.. تشکیل شده است. در واقع هر موادی اولیه که در دسترس است انسان ایرانی آن را به محصول تبدیل کرده است. معاون صنایع دستی گفت: در سال‌های گذشته صنایع دستی رویکردی ویترینی و موزه‌ای گرفت و از متن زندگی دور شده در صورتیکه می‌توان صنایع دستی را معاصر سازی کرد به متن زندگی مردم وارد شود و یک عنصر تزئینی صرف نباشد.

یک مثال معاصر سازی زیلو یزد است که رهبری نیز از آن استفاده می‌کنند، محصولی است که دانش و فکر در پشت این بافته است. وی بیان داشت: مقام معظم رهبری بر مشارکت مردم در امر اقتصاد در پیام نوروزی تأکید داشتند که یکی از جنبه‌های اساسی و مردمی‌ترین بخش مشارکت مردم در اقتصاد صنایع دستی است؛ در این صنعت سن معنایی ندارد و از کودکان تا کهن‌سالان می‌توانند در تولید آن مشارکت داشته باشند.

جلالی تصریح کرد: در صنایع دستی ما کودک کار نداریم برعکس کودک خلاق وجود دارد که هویت خود را فراموش نمی‌کند. در صنایع دستی پیر، زن و مرد نداریم و همه در هر سن می‌توانند فعالیت کنند.

این صنعت رویکرد خانواده محور دارد و از صنایع دستی چقدر می‌تواند برای خانواده درآمد ایجاد کرد و به نکته مقام معظم رهبری می‌رسیم که معیشت است، معیشتی که عزت آفرین است.

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی تأکید کرد: استفاده از صنایع دستی به معنای رجعت به گذشته نیست بلکه باید این صنعت معاصر سازی شده و مطابق با نیاز‌های روز باشد. توجه به صنایع دستی نگاه به هوش تاریخی و هویت ما است.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری بر تولید تأکید دارند، باید دایره معنایی تولید را گسترش دهیم. تولید تنها به محصول اختصاص ندارد بلکه تولید در همه ابعاد منظور است.

باید انسان موثر و مولدی باشیم و بتوانیم انسجام اجتماعی، فرهنگ، سرمایه اجتماعی، عشق و عاطفه، اخلاق، قانون و ثروت تولید کنیم که در توسعه خانواده محور سهم دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار