کد خبر: 1212825
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۹
علیرضا فغانی در حال حاضر ۴۶ سال سن دارد و با تجربه بسیار بالایی که پیدا کرده، الان در سطح اول فوتبال دنیا قضاوت می‌کند.

جوان آنلاین: پس از پایان مرحله گروهی جام ملت‌های ۲۰۲۳ آسیا، با تصمیم مسئولان AFC، تیم داوری کشورمان متشکل از موعود بنیادی‌فر، سعید قاسمی و علیرضا ایلدروم، پس از قضاوت در یک دیدار از این مسابقات (دیدار عمان - تایلند) به ایران برگشت و ما در مرحله حذفی نماینده‌ای برای قضاوت مسابقات نخواهیم داشت.

حسین عسگری کارشناس داوری فوتبال کشورمان درباره این تصمیم AFC و عدم حضور داوران ما در مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا گفت: هیچ اتفاق غیرطبیعی نیفتاده است و تصمیم AFC کاملاً منطقی بوده است. این موضوع طبیعی است که در مرحله حذفی تعداد بازی‌های برگزار شده کم می‌شود و نیازی نیست که همه داوران برگزیده در قطر بمانند و تعدادی از آن‌ها مجبور به بازگشت به کشورهای‌شان می‌شوند و در این بین هم تیم داوری ایران مجبور به ترک قطر شد.

وی ادامه داد: ما از منظر دیگری می‌توانیم بازگشت داوران‌مان از قطر را مدنظر قرار دهیم. AFC برای مسابقات مرحله حذفی حدود ۲۵ نفر از باتجربه‌ترین داورانش را نگه داشته است و این طبیعی بود که بنیادی‌فر در این بین نباشد. بنیادی‌فر تجربه بالایی برای قضاوت بازی‌های مهمی مانند جام ملت‌ها نداشت و وقتی به این مرحله رسیدیم، داوران کشور‌های دیگر که تجربه و شرایط بهتری داشتند انتخاب AFC بودند. بنیادی‌فر بالاترین سطحی که در بازی‌های بین‌المللی قضاوت کرده، مسابقات لیگ قهرمانان آسیا بوده است که آنهم در مرحله گروهی بوده و بازی‌های بزرگ را قضاوت نکرده است. با این شرایط نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که او را در مراحل بالاتر جام ملت‌های آسیا ببینیم.

کارشناس داوری فوتبال کشورمان با انتقاد از شرایط داوری فوتبال ایران، تصریح کرد: علیرضا فغانی در حال حاضر ۴۶ سال سن دارد و با تجربه بسیار بالایی که پیدا کرده، الان در سطح اول فوتبال دنیا قضاوت می‌کند. فیفا چند سالی است که محدودیت سن را برای داوران برداشته است و ملاکش برای قضاوت داوران را آمادگی جسمانی قرار داده است و اعلام کرده که هر داوری که تست‌های آمادگی جسمانی را با موفقیت پشت سر بگذارد صلاحیت قضاوت را دارد. ما این شرایط را در فوتبال خودمان رعایت نمی‌کنیم و همچنان محدودیت سن را برای داوران لحاظ می‌کنیم و پس از ۴۵ سال اجازه قضاوت به افراد را نمی‌دهیم. اشتباهی که در داوری فوتبال ما صورت می‌گیرد این است که همه فکر می‌کنند که خیلی سریع می‌توانند تبدیل به یک داور خوب شوند، در صورتی که کار داوری و قضاوت نیاز به سال‌ها تلاش و زحمت و کسب تجربه دارد. فوتبال ما می‌توانست حداقل یک تیم داوری در مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا داشته باشد که متأسفانه این اتفاق نیفتاده است.

منبع: تسنیم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار