بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت گفت: پروژههای بسیاری برای تحقق عدالت در سلامت در سراسر کشور در حال ساخت است. از سوی دیگر در طول سالهای ۹۸۱۳ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۳۴ پروژه درمانی در کشور افتتاح شد و حال آن که در طول ۲۲ ماه از تشکیل دولت مردمی، ۴۹۴ پروژه درمانی بهرهبرداری شدهاست.
وزیر بهداشت ادامه داد: از مجموع پروژههای درمانی افتتاحشده در دولت مردمی، ۱۶ پروژه مربوط به اورژانس بیمارستانی عمدتاً در مناطق محروم و کمتر برخوردار و ۱۶ پروژه مربوط به کلینیکهای ویژه تخصصی و فوقتخصصی بودهاست. همچنین در این مدت ۱۰۶ پروژه بیمارستانی از جمله دو کلان بیمارستان مهم تهران تجهیز شدهاند.
عیناللهی با بیان اینکه در طول سالهای ۹۸۱۳ تا ۱۴۰۰ حدود ۷هزارو۳۹۱ تخت بیمارستانی در کشور راهاندازیشده، از تکمیل و افتتاح ۱۵ هزار و ۳۹۹ تخت بیمارستانی در دولت مردمی خبر داد و گفت: تعداد کل تختهای بیمارستانی کشور ۱۵۰ هزار تخت است که در دولت مردمی، معادل ۱۰ درصد مجموع تختهای بیمارستانی به ظرفیت درمان کشور اضافه شد.
وی همچنین به توسعه تختهای مراقبتهای ویژه نوزادان در دولت مردمی اشاره و عنوان کرد: در دوران همهگیری کرونا به ویژه در موج اومیکرون، نیاز جدی به افزایش این تختها وجود داشت و در حالی که تعداد کل تختهای ویژه نوزادان در کشور تا قبل از دولت مردمی، ۵۵۶ تخت بود، این تعداد به هزارو۵۰ تخت افزایش یافت.
به گفته وزیر بهداشت در طول سه سال قبل از دولت مردمی، ۳۴۷ تخت دیالیز در کشور راهاندازی شدهبود، اما در حال حاضر تعداد تخت دیالیز به ۹۲۲ افزایش یافته و قابلتوجه آنکه این دستگاهها، تولید داخل هستند.
عیناللهی تأکید کرد: در فاصله سالهای ۹۸۱۳ تا ۱۴۰۰ در کشور، ۹۱ دستگاه و تجهیزات پزشکی سرمایهای از جمله سی تی اسکن و ام آر آی تأمین شدهبود که این تعداد در دولت مردمی به ۲۲۸ دستگاه رسید و امروز مردم برای دریافت خدمات تصویربرداری نیازی به سفر از مناطق محروم به مراکز استان و کلانشهرها ندارند.
وی با بیان اینکه تا مردادماه ۱۴۰۰ مراکز درمان ناباروری در کشور فعال نبودند، گفت: در حال حاضر ۶۷ مرکز درمان ناباروری در سطح کشور فعال است تا زوجین نابارور از خدمات دولتی آنها، بهرهمند شوند.
براساس گزارش وبدا، وزیر بهداشت با اشاره به تأکید ویژه رئیسجمهور بر ارتقای گردشگری سلامت، از افزایش بیمارستانهای دارای مجوز پذیرش گردشگر سلامت از ۱۳۰ به ۲۴۷ بیمارستان و آمادگی و استعداد بالای کشور در ارائه خدمات درمانی به بیماران خارجی خبر داد.
وزیر بهداشت همچنین در حاشیه افتتاح نخستین پایگاه تخصصی اورژانس هوایی استان تهران از خریداری و تأمین ۵۰۰ دستگاه آمبولانس تا یکماه آینده خبر داد و گفت: در حال تأمین منابع ارزی مورد نیاز آمبولانسهای اورژانس هستیم و تقویت ناوگان اورژانس کشور در دستور کار ما قرار دارد.
وی با بیان اینکه اهداف بزرگی از ارتقای خدمات اورژانس داریم یادآور شد: بالگردهای اورژانس در سراسر کشور فعالیت دارند. بالگردهای اورژانس، مجهز به همه امکانات یک آمبولانس از جمله اکسیژن، ساکشن، ونتیلاتور و سایر امکانات مورد نیاز است و مانند یک آمبولانس هوایی عمل میکند. در شهرهای بزرگ و جادهها با توجه به ترافیک و همچنین در مناطق صعبالعبور، اورژانس هوایی کمک بزرگی برای نجات مصدومان و بیماران به ویژه مادران باردار، به شمار میآید.
عیناللهی از برنامه وزارت بهداشت برای توسعه اورژانس هوایی در کشور خبر داد و گفت: استفاده از موتورلانسها از اقدامات ارزشمند اورژانس است، چراکه ارائه خدمات در مدت زمان کوتاهتر و با سرعت بیشتری به مصدومان و بیماران انجام میشود و مددجویان در صورت نیاز به خدمات تخصصی، توسط آمبولانس به مراکز درمانی منتقل میشوند.
وی با اشاره به کاهش مدت زمان رسیدن نیروهای اورژانس بر بالین مصدومان و بیماران خاطر نشان کرد: در گذشته مدت زمان رسیدن همکاران ما در تهران بر بالین بیمار بیشتر بود، اما در حال حاضر و با به کارگیری موتورلانس، این زمان به ۱۵ تا ۱۸ دقیقه کاهش یافتهاست.
به گفته عیناللهی، بر خلاف بسیاری از کشورها که بهای خدمات فوریتهای پزشکی را دریافت میکنند، ارائه این خدمات در ایران رایگان است.
وی به حضور فعال نیروهای اورژانس در مراسمها و مناسبتها برای خدمترسانی اشاره کرد و گفت: سال گذشته در مراسم پیادهروی اربعین، خدمات جهادی نیروهای اورژانس، باعث نجات و بهبودی مصدومان و بیماران شد.
وزیر بهداشت اظهار داشت: سعی ما بر این است که در تأمین بالگردها از امکانات ساخت داخل استفاده کنیم. خوشبختانه بسیاری از قطعات مورد نیاز بالگردهای اورژانس توسط جوانان متخصص ایرانی تولیدشده و امیدواریم شاهد تولید بالگردهای اورژانس در داخل باشیم.