کد خبر: 1169154
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۲ - ۰۳:۰۰
«جام‌جهانی اندونزی» فرصتی برای درخشش دوباره ستاره‌های آینده فوتبال ایران
نوجوانان را فراموش نکنید درخشش تیم ملی فوتبال نوجوانان یک بار دیگر نگاه‌ها را به تیم‌های پایه و اهمیت توجه به آن‌ها جلب کرد. فوتبالیست‌های ملی‌پوش این بار در جام‌ملت‌های زیر ۱۷ سال آسیا عملکرد قابل قبولی داشتند و نشان دادند در صورت توجه بیشتر و برنامه‌ریزی متمرکزتر قطعاً شاهد درخشش‌های بیشتر از آن‌ها خواهیم بود
v

درخشش تیم ملی فوتبال نوجوانان یک بار دیگر نگاه‌ها را به تیم‌های پایه و اهمیت توجه به آن‌ها جلب کرد. فوتبالیست‌های ملی‌پوش این بار در جام‌ملت‌های زیر ۱۷ سال آسیا عملکرد قابل قبولی داشتند و نشان دادند در صورت توجه بیشتر و برنامه‌ریزی متمرکزتر قطعاً شاهد درخشش‌های بیشتر از آن‌ها خواهیم بود. درست است که در مسابقات تایلند به فینال نرسیدیم، اما مهم‌ترین دستاورد تیم حسین عبدی کسب سهمیه حضور در جام‌جهانی بود؛ سهمیه‌ای که امیدواریم فدراسیون قدر آن را بداند و از هم اکنون برای موفقیت نوجوانان تدارکات لازم را در نظر بگیرد.

نتایج خوب در آسیا
جام‌ملت‌های آسیا فرصت خوبی بود برای اینکه پس از مدت‌ها یکی از تیم‌های پایه فوتبال ایران را ببینیم و از بازی‌شان لذت ببریم، البته همین چند وقت پیش بود که از تیم امید در تورنمنت تدارکاتی رونمایی شد ولی حضور تیم نوجوانان در یک رقابت رسمی اهمیتی دوچندان داشت. نوجوانان ایران که از سال ۱۹۸۶ در آسیا به میدان رفته‌اند، دو مقام نایب قهرمانی و یک مقام قهرمانی در کارنامه دارند و در مسابقات امسال نیز به نیمه‌نهایی صعود کردند. تیم حسین عبدی در این دوره پرقدرت و باانگیزه فراوان حضور داشت تا جایی که نوجوانان کشورمان از ابتدا برای کسب سهمیه جام‌جهانی متحد شده بودند. پیروزی پرگل برابر افغانستان شروع خوبی برای تیم ما بود، تساوی بدون گل با قطر اگرچه نگران‌مان کرد ولی پیروزی ۲ بر صفر مقابل کره‌جنوبی همه را به آینده این تیم امیدوار ساخت. پیروزی سخت و نفسگیر برابر یمن آن هم با درخشش گلر نوجوان تیم‌ملی در یک‌چهارم نهایی سهمیه حضور در جام‌جهانی را ازآن تیم کشورمان کرد. ژاپن حریف همیشگی فوتبال ایران، اما در نیمه‌نهایی سد راه‌مان شد و با زدن سه گل فینالیست و در نهایت قهرمان رقابت‌ها شد.

تجربه جام‌جهانی
کار اصلی تیم‌ملی در جام‌جهانی خواهد بود. رقابت‌های زیر ۱۷ سال جهان طبق برنامه ۱۹ آبان در اندونزی برگزار خواهد شد و آن زمان است که بهترین‌های جهان گردهم می‌آیند تا قدرت‌شان را در رده نوجوانان محک بزنند. این اولین‌بار نیست که در این تورنمنت شرکت خواهیم کرد و انتظار می‌رود با تجربه دوره‌های گذشته امسال با تمام قدرت و آمادگی بالا به جام‌جهانی برویم.
جام ۲۰۰۱ شروع کارمان در جام‌جهانی بود، در آن دوره با تیم‌های کاستاریکا، مالی و پاراگوئه همگروه شدیم و با سه شکست حذفی زودهنگام را تجربه کردیم. هشت سال بعد یعنی در جام ۲۰۰۹ شرکت کردیم و هدایت تیم در اختیار علی دوستی‌مهر بود. همگروهی با کلمبیا، هلند و گامبیا باعث نشد نوجوانان خود را از پیش بازنده بدانند بلکه با تمام قوا تلاش کردند و با کسب دو پیروزی شیرین برابر هلند و گامبیا و همچنین تساوی مقابل کلمبیا با ۷ امتیاز جشن صعود به راه انداختند. بعد از این تاریخ‌سازی در مرحله یک‌هشتم نهایی حریف اروگوئه قدرتمند شدیم و با شکست نزدیک ۲ بر یک از صعود به یک‌چهارم نهایی بازماندیم.
در سال ۲۰۱۳ باز هم نوجوانان با هدایت علی‌دوستی‌مهر خوش درخشیدند؛ در گروهی که آرژانتین، کانادا و اتریش حضور داشتند، تیم ایران با پنج امتیاز به عنوان تیم دوم صعود کرد، ولی در مصاف با نیجریه در یک‌هشتم نهایی ۴ بر یک شکست خورد. جام ۲۰۱۷ را با عباس چمنیان پشت سر گذاشتیم. اوج درخشش تیم نوجوانان در این دوره بود. صعود به عنوان تیم صدرنشین در حالی رقم خورد که آلمان، گینه و کاستاریکا هیچ‌کدام حریف‌مان نشدند و با ۹ امتیاز مقتدرانه به یک‌هشتم نهایی رسیدیم. گذشتن از سد مکزیک تاریخ‌سازی دیگری بود از سوی تیم نوجوانان تا برای اولین‌بار صعود به یک‌چهارم نهایی جام‌جهانی را تجربه کنند، اما باخت ۳ بر یک به اسپانیا اجازه پیشروی بیشتر به بچه‌های ایران نداد.

کار سخت
بدون شک رویارویی با تیم‌های قدرتمند جهان کار آسانی نخواهد بود. ۲۴ تیم از سراسر جهان آبان‌ماه با هم رقابت خواهند کرد و علاوه بر اندونزی میزبان، ایران (پنجمین حضور)، ژاپن (دهمین حضور)، کره‌جنوبی (هفتمین حضور) و ازبکستان (سومین حضور)، پنج نماینده فوتبال آسیا در این رویداد مهم هستند. به غیر از اندونزی که به لطف میزبانی نخستین حضورش را در جام‌جهانی تجربه خواهد کرد، سایر تیم‌ها با کوله‌باری از تجربه پا به میدان خواهند گذاشت. از حوزه امریکای‌شمالی، مرکزی و کارائیب تیم‌های کانادا (هشتمین حضور)، مکزیک (پانزدهمین حضور)، پاناما (سومین حضور) و امریکا (هجدهمین حضور) سهمیه گرفته‌اند. بورکینافاسو (پنجمین حضور)، مالی (ششمین حضور)، مراکش (دومین حضور) و سنگال (دومین حضور) تیم‌های آفریقایی این دوره هستند. از اقیانوسیه نیوکالدونیا (دومین حضور) و نیوزیلند (دهمین حضور) به جام جهانی خواهند آمد. آرژانتین (پانزدهمین حضور)، برزیل (هجدهمین حضور)، اکوادور (ششمین حضور) و ونزوئلا (دومین حضور) از امریکای‌جنوبی و انگلیس (پنجمین حضور)، فرانسه (هشتمین حضور)، آلمان (یازدهمین حضور)، لهستان (سومین حضور) و اسپانیا (یازدهمین حضور) از قاره سبز در جام‌جهانی به میدان خواهند رفت.
برای موفقیت در چنین رویدادی شکل برنامه‌ریزی، تمرینات، اردوها، دیدار‌های تدارکاتی و حتی تدارکات باید متفاوت باشد. از آنجا که بهترین‌های دنیا با بهترین امکانات و تدارکات گرد هم می‌آیند، اگر واقعاً عزم درخشش در جام‌جهانی را داریم، باید با تغییر نگرش و تفکر مسئولان مسیر برای درخشش نوجوانان فراهم شود. تیمی که قرار است در جام‌جهانی بازی کند و پیش از این سابقه صعود به یک‌چهارم نهایی را داشته، در فاصله چهار ماه باقی مانده تا شروع رقابت‌ها قطعاً به انجام بازی‌های تدارکاتی آن هم با حریفان در سطح جام‌جهانی نیاز دارد. اینکه با کدام تیم بازی کنیم را باید کادرفنی تعیین کند و فدراسیون نیز به جای بهانه گرفتن بازی دوستانه را ترتیب دهد. از طرفی برگزاری اردو‌های مداوم و مستمر این فرصت را به حسین عبدی و دستیارانش می‌دهد که نکات فنی و تاکتیکی را بار‌ها و بار‌ها به بازیکنان گوشزد کرده تا ملکه ذهن‌شان شود. در مصاف با ژاپن، قهرمان آسیا از کوچک‌ترین فرصتی به سود خودش استفاده کرد، اما نوجوانان ایران به راحتی موقعیت‌ها را از دست می‌دادند. فرصت‌سوزی، دستپاچگی و آمادگی‌نداشتن روحی- روانی می‌تواند در جام‌جهانی بلای تیم کشورمان شود.

وظایف فدراسیون
کار کردن با رده‌های پایه سختی‌های خاص خود را دارد و در سنین نوجوانی و جوانی استفاده از روانشناس و اهمیت دادن به مسائل روحی نقش مهمی در شکوفایی استعداد‌ها دارد، ضمن اینکه تأثیر کادرفنی را نیز نباید نادیده گرفت. حسین عبدی در این مدت تلاش زیادی برای موفقیت نوجوانان کرده و حال که به جام‌جهانی رسیده‌ایم، منتظر دیدن ثمره تلاش‌هایش است. حمایت از کادرفنی در فرصت اندک باقی مانده تا شروع جام‌جهانی اندونزی کمترین کاری است که فدراسیون می‌تواند برای تیم نوجوانان انجام دهد. این‌ها بحث‌های فنی است که مستقیماً به تیم‌ملی مربوط می‌شود، اما مدیریت فدراسیون هم باید سهمش را در مسیر آماده‌سازی تیم نوجوانان ایفا کند. مهدی تاج که سال گذشته همه امکانات را برای کمک به تیم کی‌روش بسیج کرد و از امکانات دولتی نیز بهره برد، حالا باید به فکر نوجوانان باشد. در این میان امیدواریم میرشاد ماجدی به عنوان یکی از اعضای هیئت رئیسه فدراسیون و همچنین رئیس کمیته جوانان، هم برای تیم حسین عبدی دلسوزی لازم را به خرج دهد و برای فراهم کردن امکانات، اردو و بازی تدارکاتی تلاش کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار