کد خبر: 1162598
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۲

انفجار‌های اخیر در ولایت بدخشان افغانستان که تعداد کشته‌ها و زخمی‌های آن‌ها قابل توجه است و یکی از فرماندهان طالبان هم در میان کشته‌ها به چشم می‌خورد، این گمانه‌زنی را تقویت کرده است که اختلاف درون‌گروهی طالبان و از سویی دیگر نفوذ داعش در میان طالبان، عامل محرک این حملات مرگبار بوده‌اند.
طی روز‌های گذشته، حملاتی در ولایت بدخشان رخ داده که کشته شدن یکی از فرماندهان طالبان را هم به دنبال داشته و موجی از ناامنی را در این منطقه رقم زده است. منابع محلی در این ولایت روز پنج شنبه از وقوع انفجار در مراسم ترحیم نثاراحمد احمدی، والی طالبان که دو روز پیش در انفجاری کشته شده بود، خبر دادند. این انفجار در مسجد نبوی در منطقه شهر نو فیض‌آباد رخ داده است. گزارش‌ها بلافاصله پس از وقوع این انفجار، شماری کشته و زخمی را تأیید کرد و حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی در حکومت پیشین و وزارت خارجه ایران این انفجار را محکوم کردند. این انفجار در شرایطی رخ داد که در انفجار دو روز پیش در مرکز بدخشان هم شش نفر دیگر زخمی شدند. این انفجار یک حمله انتحاری بود و مسئولیت آن را گروه تروریستی داعش برعهده گرفت. پیش از این، فرمانده امنیه و رئیس معادن طالبان برای بدخشان نیز در حادثه‌های مشابهی کشته شدند.
اختلاف‌های میان‌گروهی و همچنین حملات داعش در بیش از ۲۲ماه گذشته از مقام‌های طالبان بار‌ها قربانی گرفته است. صلاح‌الدین ربانی، رئیس حزب جمعیت اسلامی افغانستان انفجار‌های پیاپی در بدخشان را نتیجه تنش‌های درون‌گروهی طالبان برای حفظ قدرت دانسته است. ربانی روز پنج شنبه گفته است، گروه‌هایی‌که سال‌ها با شعار‌های «مردم‌فریبانه» خشونت‌آفرینی و ترویج افراط‌گرایی کرده‌اند، شایسته حفاظت از امنیتِ جان و مال مردم نیستند. او در صفحه فیس‌بوکش نوشت: «حوادث اخیر در ولایت بدخشان که هد‌فمندانه و فرافکنانه به داعش نسبت داده می‌شوند، ادامه خصومت‌های درون‌گروهی طالبان برای حفظ قدرت است.»
همچنین، یک منبع آگاه از مقام‌های دولتی پیشین در مورد قتل مقام‌های طالبان در بدخشان به نفوذ داعش در میان طالبان اشاره دارد و می‌گوید: «داعش در بین طالبان در بدخشان رخنه کرده و بعضی نشانه‌ها و علایم دیده می‌شود.» او در مورد اختلاف‌های محلی طالبان در بدخشان گفت: «اختلاف‌هایی میان طالبان وجود دارد، اما به نظر نمی‌رسد آن‌ها توانایی انجام حمله‌های انتحاری را داشته باشند. این کار جبهه مقاومت هم نیست. چون کسی در این حوزه حاضر به حمله انتحاری نمی‌شود. بنابراین، احتمال بسیار زیاد می‌رود که کار داعش باشد. در حال حاضر چندین گروه خارجی در بدخشان حضور دارند. ترکستان شرقی، انصارالله و ده‌ها گروه دیگر که به داعش پیوسته‌اند، در بدخشان فعال شده‌اند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار