کد خبر: 1148597
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۰
اسد و السیسی پس از ماه رمضان دیدار می‌کنند منابع آگاه از دیدار احتمالی رؤسای جمهور روسیه و مصر در اواخر ماه جاری میلادی پس از سفر وزیر خارجه سوریه به قاهره و توافق برای توسعه کانال‌های ارتباطی میان دو طرف پس از حدود ۱۲ سال قطع روابط خبر دادند.

به گزارش جوان آنلاین به نقل از ایرنا، روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که سوریه و مصر در حال رایزنی برای از سرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور هستند.

این منابع تصریح کردند: ممکن است که عبد الفتاح السیسی رئیس جمهور مصر و بشار اسد همتای سوری وی اواخر آوریل و پس از پایان ماه مبارک رمضان با یکدیگر دیدار کنند.

طبق گفته این منابع تا بدین لحظه موعد دقیق و محل دیدار رؤسای جمهور سوریه و مصر تعیین نشده است.

فیصل المقداد وزیر خارجه سوریه دیروز (شنبه) پس از ۱۲ سال به قاهره سفر کرد؛ سفری که با استقبال مقامات این کشور به ویژه سامح شکری وزیر خارجه مصر روبرو شد.

سفر دیروز المقداد به قاهره در حالی انجام شد که برخی کشور‌های اتحادیه عرب به ویژه عربستان پس از سال ها، رویکرد جدیدی نسبت به دمشق اتخاذ کرده اند و به دنبال برقراری رابطه مجدد با سوریه هستند.

حضور المقداد در قاهره و دیدار وی با همتای مصری خود بیانیه‌ای به همراه داشت که نشان از موفقیت آمیز بودن آن دارد. وزارت خارجه مصر در بیانیه‌ای که پس از این دیدار منتشر کرد، تاکید داشت که روابط دو جانبه و توافق دمشق – قاهره بر سر توسعه کانال‌های ارتباطی در سطوح مختلف یکی از نتایج دیدار وزرای خارجه مصر و سوریه است.

در این بیانیه آمده است که در رایزنی‌های اخیر جنبه‌های مختلف روابط دوجانبه و راه‌های پیشبرد و تقویت آن و همچنین تعدادی از پرونده‌های مشترک منطقه‌ای و بین‌المللی بررسی شد.

طبق این بیانیه المقداد و شکری درباره راه‌های کمک به ملت سوریه برای بازگرداندن وحدت و حاکمیت بر کل سرزمین خود و مواجهه با چالش‌های موجود رایزنی کردند و شکری بر حمایت کامل قاهره از تلاش‌ها برای حل و فصل سیاسی فراگیر و همه جانبه بحران سوریه در سریع‌ترین زمان ممکن تأکید کرد.

بنابر تاکید شکری، «حل و فصل سیاسی فراگیر بحران سوریه مستلزم پایان مداخلات خارجی در این کشور است».

المقداد نیز در این دیدار ابراز امیدواری کرده که مرحله بعدی با همبستگی بیشتر اعراب با سوریه همراه باشد تا این کشور بتواند بر بحران خود غلبه کند.

بی شک این دیدار و گشوده شدن فصل نوین رابطه میان دمشق – قاهره در کنار باز شدن دریچه برقراری رابطه میان سوریه و عربستان و قبل از آن توافق برقراری رابطه میان تهران – ریاض نوید خوشی برای کشور‌های منطقه دارد تا آن‌ها بتوانند به کمک هم مشکلات موجود و امنیت منطقه را بدون حضور و دخالت کشور‌های غربی حل کنند.

پیش از این سامح شکری در هشتم اسفند ماه سال گذشته یعنی ۲۱ روز پس از وقوع زلزله مهیب شمال غرب سوریه (و جنوب ترکیه) به دمشق سفر و پیام عبدالفتاح السیسی را به بشار اسد همتای سوری او ابلاغ کرده بود.

در دو ماه اخیر اغلب کشور‌های عربی بعد از گذشت یک دهه، در تلاش برای احیای روابط خود با دولت سوریه و بازگرداندن این کشور به اتحادیه عرب هستند.

قرار است سی و دومین نشست سران کشور‌های عربی به میزبانی عربستان در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ماه برگزار شود؛ احتمال دارد روسای جمهور ایران، سوریه و ترکیه نیز به این نشست دعوت شوند.

نشست عربستان از آنجا که در دوران کنونی، منطقه و جهان آبستن برخی رویداد‌ها همچون ماجراجویی‌های منطقه‌ای صهیونیست‌ها و ناامنی در سوریه، جنگ یمن، اوضاع بغرنج لبنان و فلسطین و جنگ اوکراین است، بسیار با اهمیت ارزیابی می‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار