کد خبر: 1124124
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
اما و اگر‌های بی‌پایان VAR در ایران
دنیا حیدری.

فوتبال به سرعت نور در حال پیشرفت است و در این مسیر، تکنولوژی حرف اول را می‌زند، خصوصاً در حوزه داوری که طی چند سال اخیر تغییرات قابل توجهی رخ داده و نمونه آن را طی همین یک ماه گذشته بیخ گوش خودمان در قطر شاهد بودیم. پیشرفتی که در ایران هنوز حرف آن را می‌زنند!
 داوری فوتبال در حالی طی سال‌های اخیر به سیستم VAR مجهز شده و در جام جهانی ۲۰۲۲ نیز شاهد پیشرفت‌های قابل توجهی در این زمینه، به‌خصوص در آفساید‌گیری‌ها بودیم که در فوتبال ایران هنوز هم برخی داوران به جای هدست‌های تخصصی از هندزفری‌های موبایل استفاده می‌کنند. تفاوت فاحشی که باعث شده بعد از فغانی دیگر امیدی به حضور داوران ایرانی در رقابت‌های بین‌الملی مهم نداشته نباشیم، چراکه به دلیل عدم استفاده از تکنولوژی روز دنیا توسط داوران ایران، هیچ شانسی برای حضور جامعه داوری ایران در سطح بین‌المللی وجود ندارد. با این حال آقایان همچنان برای ورود تکنولوژی‌هایی، چون کمک‌داور ویدئویی که بعید نیست به زودی منسوخ شود و جای خود را به یک تکنولوژی به مراتب پیشرفته‌تر بدهد، وعده آینده را (سرخرمن) می‌دهند، آن‌هم با هزار و یک شرط و شروط و، اما و اگر!
خداداد افشاریان، رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال در تازه‌ترین صحبت‌های خود در این زمینه همچنان از احتمالات می‌گوید: «با توجه به وسواس و فشاری که مهدی تاج برای VAR دارد، همه پای کار هستند. ۱۴ نفر پیگیر این مسئله هستند. از هفت، هشت روز کاری زمان گذاشتیم تا بتوانیم پیچ و خم‌های قرارداد را جلو ببریم. دوستانی از حقوقی، مالی، معاملات، فنی و داوری پای کار هستند که امیدوارم این اتفاق بیفتد. این هفته هم مجموعه «بی‌اس» که نماینده‌اش اینجاست از سه الی چهار رشته ورزشی بازدید می‌کند. قرار است در یک بازه زمانی وسایل مورد نیاز برای تجهیز پنج، شش ورزشگاه از خارج کشور برسد. با این حساب احتمالاً تا ۴۰ روز دیگر که البته بستگی به رفتار‌های فیفا با ما دارد، کلاس آموزشی داوران را شروع کنیم.».
اما با گذشت این همه مدت افشاریان هنوز نمی‌تواند به‌طور دقیق از حضور کمک‌داور ویدئویی در ایران خبر بدهد: «در حال حرکت به سمت VAR هستیم و امیدوارم در کنار سازمان لیگ و باشگاه‌هایی که متقاضی هستند، بتوانیم سریع به سرمنزل مقصود برسیم، اما هنوز زمان دقیقی را نمی‌توانیم مشخص کنیم. شاید پایان فصل، شاید هم در ابتدای فصل آینده. این چهار، پنج قسمتی که VAR دارد حساس است و همه این‌ها را باید به فیفا گزارش کنیم و بدون فیفا نمی‌توانیم کار را جلو ببریم. آموزش داوران هم وقت‌گیر است، به همین دلیل نمی‌توان در خصوص زمان حرفی زد. ظاهر امر این تصور را ایجاد می‌کند که VAR  تنها تجهیزات می‌خواهد، ولی رفتار‌های اداری با فیفا زمانبر است.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار