کد خبر: 1123585
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
از اظهارنظر‌های مبهم تا عذرخواهی تاج از مردم!
بوی ماندن کی‌روش می‌آید سرنوشت کادر فنی تیم‌ملی فوتبال ایران به این زودی‌ها مشخص نخواهد شد. بعد از حذف از جام‌جهانی، نه کارلوس کی‌روش حرفی از قطع یا ادامه همکاری با تیم‌ملی زد و نه فدراسیون رغبتی به روشن شدن تکلیف سرمربی از خود نشان داد. حالا که رئیس فدراسیون بعد از مدت‌ها سکوت لب به سخن گشوده، حرف‌هایش بوی حمایت غیرمستقیم از مرد پرتغالی را می‌دهد.
شیوا نوروزی

امیدوار به صعود تاریخی به مرحله حذفی جام‌جهانی بودیم، اما درحالی‌که با یک تساوی هم می‌توانستیم این رؤیا را به واقعیت تبدیل کنیم بازی به امریکا را واگذار کردیم. نقش و تأثیر کی‌روش در این شکست بدموقع و دور از انتظار، محل اختلاف مخالفان پرتعداد و البته اندک موافقان است.
خوشحال نیستیم
چند هفته‌ای طول کشید تا مسئولان فدراسیون به خودشان زحمت پاسخگویی بدهند. ابتدا نبی، نایب‌رئیس فدراسیون وارد عمل شد و با تأکید بر عملکرد کی‌روش حرف از ثبات در تیم‌ملی زد و حالا هم تاج، رئیس فدراسیون در گفت‌وگویی مختصر نسبت به این مسئله واکنش نشان داده است. مهدی تاج دوباره به قطر سفر کرده تا هم با مدیران کنفدراسیون آسیا جلسه برگزار کند و هم تماشاگر فینال باشد. خیلی زودتر از این‌ها منتظر شنیدن اظهارنظر‌های تاج در خصوص نتایج تیم‌ملی بودیم، اما گویا آقای رئیس ترجیح داده نسبت به این مسئله واکنشی نشان ندهد. منتها سکوت تاج باعث نشد کارشناسان و منتقدان نسبت به عملکرد تیم‌ملی سکوت کنند.
با اینکه وزیر ورزش و معاونش بار‌ها از عملکرد و مدیریت کی‌روش در قطر تعریف و تمجید کردند و صراحتاً خواستار ادامه همکاری با او شدند، اما مهدی تاج در تازه‌ترین اظهاراتش پس از جام‌جهانی تأکید دارد از نتایج تیم‌ملی خوشحال نیست: «چیزی که تیم‌ملی ما را مشغول کرده بود غیرفوتبالی بود. کسی از صعود نکردن تیم ملی خوشحال نیست. هواداران و فدراسیون خوشحال نیستند.» از صحبت‌های رئیس اینگونه به نظر می‌رسد که موضع فدراسیون در خصوص عملکرد یوزپلنگ‌ها در قطر با وزارت کاملاً متفاوت است.
ما هم معذرت می‌خواهیم
در سه هفته گذشته رسانه‌ها، پیشکسوتان و افکار عمومی بار‌ها خواستار توضیح و عذرخواهی مرد پرتغالی شده بودند. در شرایطی که بیش از هر زمان دیگری به صعود نزدیک بودیم و اگر تاکتیک تمام دفاعی کی‌روش نبود و بازیکنان به جای کسب تساوی همانند امریکا به دنبال پیروزی بودند، ایران نیز می‌توانست یکی از نمایندگان آسیا در یک‌هشتم نهایی جام ۲۰۲۲ باشد. با اینکه تاکنون کی‌روش هیچ تلاشی برای دلجویی از مردم نکرده، اما تاج مدعی شده مرد پرتغالی از همه معذرت‌خواهی کرده است! رئیس فدراسیون با تأکید بر این مسئله از مردم عذرخواهی کرد: «یک چیزی از او خواندم که این مسئله اتفاق افتاد. خودش اعلام کرد باید بهتر از این می‌بودیم و عذرخواهی کرد. فدراسیون فوتبال به عنوان مسئول اصلی فوتبال کشور عذرخواهی می‌کند.»
جلسه مفصل
تکلیف کی‌روش را باید اعضای هیئت رئیسه مشخص کنند، اما از آنجا که تا بوده رئیس فدراسیون شخصاً تصمیم‌گیرنده بوده و بعداً و پس از اتمام مذاکرات و قطعی شدن ماجرا، اعضا را در عمل انجام شده قرار داده باید دید نظر مهدی تاج چیست. تیم‌ملی فعلاً بازی رسمی در پیش ندارد، اما جام ملت‌های آسیا سال آینده در قطر برگزار خواهد شد و این رقابت آسیایی برای ما اهمیت زیادی دارد. بعد از اتمام کارمان در جام‌جهانی سرمربی وعده قهرمانی در جام ملت‌ها را داد، وعده‌ای که او طی دو دوره حضور روی نیمکت ایران در جام ملت‌ها هرگز موفق به اجرای آن نشد. برای آنکه فرصت را از دست ندهیم باید هرچه زودتر سرنوشت سرمربی تیم مشخص و برنامه‌ریزی برای آسیا آغاز شود.
گویا مهدی تاج قبل از آنکه کی‌روش ایران را ترک کند با او جلسه‌ای برگزار کرده است، اما نتیجه آن برای ما اهمیت دارد که رئیس فدراسیون در این باره مبهم صحبت کرده است: «خودم یک جلسه مفصل با کی‌روش داشتم. دو طرف نظرات خود را مطرح کردند. در آینده صحبت جدی خواهد شد. بحث کی‌روش یک بحث است، جایگزینی او هم یک بحث دیگر، این هم مهم است که اگر بخواهیم (مربی) داخلی بگذاریم چه کسی باید باشد؟»
داخلی یا خارجی
همانطور که قبلاً هم گفته می‌شد مذاکره با کارلوس کی‌روش ادامه خواهد داشت. یک بحث تکراری هم فرصت دادن به مربی داخلی است. از ابتدای دهه ۹۰ و آمدن کی‌روش به کشورمان دیگر هیچ مربی وطنی فرصت سرمربیگری پیدا نکرد. بعد از هشت سال همکاری با کی‌روش، قرعه به نام ویلموتس پرحاشیه افتاد و پس از چند ماه ناکامی مطلق غرامت چند میلیون یورویی روی دستمان ماند تا اینکه اسکوچیچ سکاندار شد و پس از صعود به جام‌جهانی جایش را دوباره به کی‌روش داد.
حالا دوباره چند اسم برای حضور روی نیمکت ایران سر زبان‌ها افتاده است، از برانکو ایوانکوویچ گرفته تا فرهاد مجیدی و جواد نکونام. حتی گفته شد میرشاد ماجدی مذاکره رودررویی هم با برانکو داشته است. منتها باز مهدی تاج ترجیح داده به صورت سربسته و مبهم در این مورد حرف بزند و همه چیز را به آینده موکول کند: «همه این افراد قابل احترام هستند. مجیدی خیلی خوب در داخل کشور نتیجه گرفته، برانکو هم مهم است. فدراسیون فوتبال همه را می‌بیند و شرایط را می‌سنجد و متناسب با این مسائل تصمیم می‌گیرد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار