کد خبر: 1121674
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
کفگیر آبی‌ها به ته دیگ خورد! بحران مالی استقلال نه تنها از بین نرفته است، بلکه با همان شدت سابق ادامه دارد. قرار بود تغییرات مدیریتی اوضاع آبی‌ها را بهتر کند، ولی این باشگاه هنوز نتوانسته بر مشکلات شدید اقتصادی فائق بیاید و بدهی طلبکاران خود را پرداخت کند.
شیوا نوروزی

موعد پرداخت بدهی‌های استراماچونی و باشگاه شباب‌الاهلی سر رسیده و قسط سنگین وام میلیاردی نیز هنوز وازیر نشده است. این در حالی است که استقلال به دلیل گرفتاری‌های مالی نتوانست تیم را در تعطیلات نیم‌فصل به اردوی خارجی اعزام کند. با اینکه علی فتح‌الله‌زاده بابت خالی بودن حساب باشگاه از زمین و زمان شاکی است، اما خیال رفتن ندارد و به دنبال پیدا کردن اسپانسر است.

بعد از تغییرات مدیریتی فتح‌الله‌زاده وعده‌های بزرگی به اعضای تیم و هواداران داد؛ از خرید لیونل مسی و قهرمانی در آسیا تا پرداخت مطالبات بازیکنان و مربیان. با گذشت دو ماه از برکناری آجرلو و مستقر شدن مدیر باتجربه فعلاً هیچ کدام از وعده‌ها محقق نشده و کفگیر به ته دیگ خورده است. آقای مدیر مدعی است نمی‌دانسته حساب باشگاه خالی است و به او گفته بودند ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه در اختیار خواهد داشت، در صورتی که واقعیت چیز دیگری است.
اثرات مدیریت آجرلو همچنان در استقلال به وضوح دیده می‌شود. مدیرعامل قبلی برای گذراندن امورات باشگاه، وام ۱۵۰ میلیاردی گرفته و قسط ماهانه ۶ میلیارد تومانی روی دست آبی‌ها گذاشته است. دو قسط عقب افتاده و فعلاً هم بودجه‌ای برای پرداخت آن وجود ندارد و جریمه دیرکرد اقساط را نیز باید به بدهی‌ها افزود. انتقال مهدی قائدی به استقلال مشروط به پرداخت پول رضایتنامه به باشگاه شباب‌الاهلی بوده؛ آبی‌ها قسط اول را دادند، ولی موعد پرداخت قسط دوم دیروز سررسید و ۲۰۰ هزار دلار باشگاه اماراتی به دست‌شان نرسید. بدهی سنگین آندره استراماچونی خطرناک‌تر از بقیه است. سرمربی اسبق هنوز بعد از گذشت سه سال نتوانسته حق و حقوقش را بگیرد. شکایت خارجی او تایید و رأی آن به باشگاه ابلاغ شده، ولی آبی‌ها در وضعیت فعلی توانایی پرداخت یک میلیون و ۳۵۰ هزار یورو را ندارند. مهلت تعیین شده برای واریز وجه به پایان رسیده و این تأخیر قطعاً عواقب سنگینی از جمله بسته شدن پنجره نقل و انتقالات و کسر امتیاز را برای استقلال به همراه خواهد داشت. میلیچ و پادوانی نیز روی هم ۳۰۰ هزار دلار از این باشگاه می‌خواهند. ضمن اینکه گابریل پین، دستیار ایتالیایی مجیدی هم برای گرفتن طلب ۵۰ هزار دلاری پاداش قهرمانی به فیفا شکایت کرده است.
جدا از طلبکاران خارجی، داخلی‌ها نیز بابت نگرفتن مطالبات‌شان شاکی هستند. ماه گذشته بود که خبر اعتصاب بازیکنان و تعطیلی تمرینات منتشر شد. فتح‌الله‌زاده همان زمان وعده داد که تا قبل از دربی حداقل ۴۰ درصد از مطالبات بازیکنان و مربیان پرداخت خواهد شد. با این حال مدیرعامل به این وعده‌اش نیز عمل نکرده است.

هنوز بحث‌های زیادی در خصوص تصمیمات مدیریت قبلی وجود دارد، از اجاره ماشین‌های لوکس گرفته تا دستمزد یک میلیاردی مترجم ساپینتو. این‌ها تنها بخشی از قرارداد‌هایی است که در زمان آجرلو منعقد شده و او از زمان برکناری تاکنون هیچ توضیحی در مورد این ابهامات نداده است. علاوه بر این ۱۶۰ میلیارد از ۳۰۰ میلیارد تومان سپرده باشگاه در بورس نیز برداشت شده و سازمان بورس برای جلوگیری از اتفاقات بعدی برداشت از باقی مانده این سپرده را مسدود کرده است. گفته می‌شود آجرلو برای گرفتن وام ۱۵۰ میلیاردی از سپرده باشگاه در بورس به عنوان ضمانت استفاده کرده است.
راه‌حلی برای برطرف کردن چالش‌های مدیریتی وجود ندارد، جز اینکه پولی هنگفت به باشگاه تزریق شود تا بخشی از چاله‌و‌چوله‌های مالی پر شود. فتح‌الله‌زاده تلاش می‌کرد تا با گرفتن یک وام بانکی فوری مطالبات خارجی و اورژانسی را پرداخت کند. با این وجود گویا او به خاطر برخی مسائل از گرفتن وام ۲۰۰ میلیاردی منصرف شده است. گفته می‌شود پیدا کردن یک اسپانسر متمول اقدام جدید حاجی برای تزریق پول به استقلال است. هنوز نامی از حامی مالی جدید برده نشده، ولی گویا یک برند لوازم آرایشی قرار است با آبی‌ها همکاری‌اش را آغاز کند، اما بحث اینجاست که اسپانسر با چه قراردادی و با چه تعهداتی وارد عمل خواهد شد و مفاد قرارداد مدنظر در آینده باز هم مشکلی به مشکلات استقلال اضافه خواهد کرد یا نه.
صدای بازیکنان مدت‌هاست درآمده و طلبکاران نیز برای رسیدن به پول‌شان اصلاً به باشگاه فرصت نخواهند داد. بدهی‌های سرسام‌آور و نداشتن پول مشکل اصلی آبی‌های تهران است. از طرفی موضوع گرفتن مجوز حرفه‌ای از کنفدراسیون آسیا نیز مطرح است، موضوعی که یکی الزاماتش پرداخت بدهی‌ها و نداشتن شاکی و پرونده باز بین‌المللی است. با توجه به چالش‌های متعدد این تیم، سکوت وزارت ورزش عجیب نیست. متولی اصلی باشگاه فقط نفر اول باشگاه را انتخاب می‌کند و پس از آن مدعی می‌شود هیچ دخالتی در امورات سرخابی‌ها ندارد. درصورتی‌که وزارت مالک اصلی استقلال و پرسپولیس است و یکی از دلایل حذف این دو باشگاه از لیگ قهرمانان نیز همین مالک مشترک به شمار می‌رود. نهادی که مدیرعامل را انتخاب می‌کند در خصوص عملکرد آن‌ها نیز مسئول است و باید به هواداران پاسخ دهد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار