کد خبر: 1110321
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
اخطار مسکو درباره مداخله جنگی تل‌آویو در اوکراین  جنگ در اوکراین به مرحله‌ای سرنوشت‌ساز رسیده؛ نقطه‌ای که روس‌ها بعد از ضمیمه کردن چهار منطقه، می‌خواهند فتیله درگیری‌ها را پایین بکشند، اما امریکا و اروپا نمی‌خواهند جنگ با این وضعیت خاتمه پیدا کند.
علی قنادی
 
جنگ در اوکراین به مرحله‌ای سرنوشت‌ساز رسیده؛ نقطه‌ای که روس‌ها بعد از ضمیمه کردن چهار منطقه، می‌خواهند فتیله درگیری‌ها را پایین بکشند، اما امریکا و اروپا نمی‌خواهند جنگ با این وضعیت خاتمه پیدا کند. نتیجه این شده که اوکراین حملاتش را تشدید کرده و روس‌ها هم جنگ را با شدت و حدت بیشتری دنبال می‌کنند. در چنین شرایطی، برای تغییر زمین جنگ، سلاح حرف اول را می‌زند. یک وزیر رژیم صهیونیستی روز یک شنبه خواستار کمک نظامی تل‌آویو به کی‌یف شد. هنوز ۲۴ ساعت از درخواست وزیر اسرائیلی نگذشته، معاون شورای امنیت ملی روسیه هشدار داد تحویل سامانه‌های تسلیحاتی پیشرفته به کی‌یف یعنی نابودی روابط دوجانبه. 
 
جنگ سوریه مناسبات تل‌آویو- مسکو را شکراب کرد، ولی جنگ در اوکراین آن را به آستانه تنش رسانده است. اوایل مرداد ۱۴۰۱، بعد از اینکه وزارت دادگستری روسیه، حکم به انحلال آژانس یهود داد، یائیر لاپید، نخست‌وزیر دولت رژیم صهیونیستی به وزارت خارجه این رژیم دستور داد که یک «بسته اقدامات» علیه مسکو تهیه کند. اینکه این بسته اقدامات شامل چه چیز هایی می‌شد، معلوم نیست، ولی ظاهراً تسلیح اوکراین با تسلیحات پیشرفته، بخشی مهم از این بسته ضد روسی بود، چیزی که دست‌کم تا الان عملیاتی نشده است. حالا با رسیدن جنگ اوکراین به شرایط سرنوشت‌ساز، این بحث در تل‌آویو بالا گرفته که اسرائیل باید وضعیت خود را در جنگ مشخص کند. روس‌ها دو هفته بعد از ضمیمه کردن چهار منطقه اوکراین شامل دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیا، چندان بی میل به پایان دادن به جنگ نیستند. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز شنبه گفت که روسیه ظرف دو هفته فراخوان نیرو‌های ذخیره را پایان خواهد داد. پوتین همچنین از آمادگی امارات برای میانجیگری در بحران اوکراین خبر داد؛ میانجیگری که او از عبارت «مهم» برایش استفاده کرد. کی‌یف پاسخی به سخنان پوتین نداده و ظاهراً با این چشم‌انداز که روس‌ها در شرایط ضعف هستند، حملات خود را تشدید کرده است. کی‌یف یک شنبه شب فرودگاه بلگورود روسیه در نزدیکی مرز اوکراین را مورد حمله قرار داد و همزمان، در دونتسک، با سه فروند موشک «هیمارس»، اهداف روس مورد حمله قرار گرفت. این حملات منجر به این شد که روس‌ها دیروز یکی از شدید‌ترین حملات پهپادی خود را به اوکراین انجام بدهند. گفته می‌شود که روس‌ها با پهپاد‌های انتحاری، چندین نقطه اوکراین را هدف قرار داده‌اند. چندین ویدئو که در رسانه‌های اجتماعی دست به دست شده، پهپاد‌ها را در آسمان کی‌یف و همچنین یکی از سایت‌های برخورد نشان می‌دهد. خبرگزاری فرانسه و شبکه جهانی «بی‌بی‌سی» از وقوع چند انفجار در کی‌یف پایتخت اوکراین خبر داده‌اند و طبق گزارش‌ها، صدای آژیر هشدار حملات هوایی هم در این شهر شنیده شده است. «آندری یرماک» رئیس دفتر رئیس‌جمهور اوکراین به رسانه‌ها خبر داد که صبح روز دو شنبه کی‌یف با پهپاد‌های انتحاری هدف حمله قرار گرفته و در چند نقطه از منطقه مرکزی پایتخت انفجار صورت گرفته است. «دنیس اشمیهال» نخست‌وزیر اوکراین روز دو شنبه اعلام کرد حملات جدید روسیه موجب آسیب جدی به زیرساخت‌ها در این کشور شده است. به گزارش «خبرگزاری فرانسه»، اشمیهال با اشاره به دور جدید حملات علیه مواضع مختلف در اوکراین از جمله در کی‌یف گفت: «تروریست‌های روسی بار دیگر به زیرساخت‌های انرژی در سه منطقه اوکراین حمله کردند.»
 پاسخ مثبت تل‌آویو به درخواست زلنسکی
در حالی که منابع نظامی می‌گویند که از ۱۰ اکتبر (۱۸ مهر ماه ۱۴۰۱) استفاده روس‌ها از پهپاد‌های انتحاری معروف به کامیکازه برای حمله به اهدافی در اعماق خاک اوکراین تشدید شده، متقابلاً کی‌یف نیز تلاش‌های خود را برای دستیابی به تسلیحاتی که بتواند معادله پهپادی را تغییر دهد تشدید کرده است. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین ماه سپتامبر (شهریور ۱۴۰۱) در مصاحبه با سی‌ان‌ان، اسرائیل را به عنوان یکی از پنج بازیگر دارای فناوری برای کمک به اوکراینی‌ها در برابر حملات هوایی فهرست کرد و پیش از آن هم بار‌ها از تل‌آویو خواسته بود سامانه‌های دفاع هوایی مانند گنبد آهنین را به اوکراین تحویل دهد. در پی این درخواست‌های مکرر بود که نیویورک‌تایمز چند روز قبل از قول یک مقام اوکراینی ناشناس گزارش کرد که یک شرکت امنیتی اسرائیلی، تصاویر ماهواره‌ای از مواضع نظامی روسیه در اختیار اوکراینی‌ها قرار داده است؛ اقدامی که جزو اولین مداخلات مستقیم تل‌آویو در جنگ اوکراین به حساب می‌آید. علاوه بر این، برخی منابع توئیتری گفته‌اند که کارشناسان پهپاد‌های اسرائیلی مدتی است در اوکراین حضور دارند تا برخی پهپاد‌هایی را که کی‌یف توانسته آن‌ها را ساقط کند، بررسی کنند؛ پهپاد‌هایی که منابع غربی برخی از آن‌ها را ساخت ایران می‌دانند. تحت چنین شرایطی، «ناچمن شای» وزیر امور دیاسپورا رژیم صهیونیستی روز یک‌شنبه برای اولین بار خواستار این شد که تل‌آویو به کی‌یف کمک نظامی نماید تا به گفته او، اوکراینی‌ها بتوانند با روسیه مقابله کنند. «شای» در توئیتی نوشت: «دیگر هیچ شکی درباره اینکه اسرائیل باید در این درگیری خونین کجا بایستد وجود ندارد، زمان آن رسیده که اوکراین هم کمک نظامی دریافت کند، درست همانطور که امریکا و کشور‌های ناتو ارائه می‌کنند.»‌روزنامه «تایمز اسرائیل» اخیراً به نقل از یک منبع آگاه نوشت یک پیمانکار نظامی صهیونیست قصد دارد از طریق لهستان به اوکراین سامانه ضد هوایی برساند. تایمز اسرائیل در گزارش خود اشاره‌ای به نام این شرکت و نوع سامانه‌ای که قرار است با واسطه به کی‌یف ارسال شود، نکرد. این روزنامه در ادامه نوشت که تل‌آویو به خوبی می‌داند این سامانه‌ها قرار است در نهایت به اوکراین برسد، اما چشم خود را به روی این قرارداد بسته و پیمانکار نظامی مذکور نیز ادعا دارد که مقصد سامانه‌های ضد هوایی لهستان خواهد بود. 
 نازی‌ها قهرمان تل‌آویو شده‌اند؟!
هنوز یک روز از موضع وزیر اسرائیلی نگذشته بود که «دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت ملی روسیه به رژیم صهیونیستی درباره ارسال تسلیحات به اوکراین هشدار داد و گفت تحویل سامانه‌های تسلیحاتی پیشرفته به کی‌یف به معنای نابودی روابط دوجانبه است. مدودف در یک پست تلگرامی نوشت که به نظر می‌رسد اسرائیل قصد دارد به رژیم کی‌یف تسلیحات بدهد. این یک حرکت بسیار بی‌پروا است و همه روابط بین کشور‌های ما را از بین می‌برد. مدودف، تل‌آویو را به تمجید از قهرمانان نازی متهم کرد و با اشاره به رهبران ملی‌گرای اوکراین در دهه‌های ۱۹۴۰ تا ۱۹۵۰ افزود: «اگر به آن‌ها تسلیحات داده شود، وقت آن است که اسرائیل (استپان) باندرا و (روم) شوخویچ را قهرمانان خود اعلام کند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار