کد خبر: 1079499
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
درخواست از مراجع قضایی برای ورود به پرونده تعاون روستایی از سال ۱۳۸۳ تا کنون دولت‌ها به بازار میوه شب عید که تنها شامل سیب و پرتقال می‌شود، ورود می‌کنند و از سه چهار ماه مانده به پایان سال از روند خرید و ذخیره‌سازی سردخانه‌ها برای تأمین میوه مورد نیاز مردم در استان‌های مختلف برای ایام پایانی سال خبر می‌دهند.
بهناز قاسمی

از سال ۱۳۸۳ تا کنون دولت‌ها به بازار میوه شب عید که تنها شامل سیب و پرتقال می‌شود، ورود می‌کنند و از سه چهار ماه مانده به پایان سال از روند خرید و ذخیره‌سازی سردخانه‌ها برای تأمین میوه مورد نیاز مردم در استان‌های مختلف برای ایام پایانی سال خبر می‌دهند. با وجود اینکه در سه سال اخیر به دلیل فراوانی تولید نیازی به ذخیره‌سازی نیست، اما وزارت جهاد کشاورزی همچنان از تنظیم بازار شب عید ترس دارد و در این سال‌ها به توصیه‌های بخش خصوصی توجهی نمی‌کند. بر اساس آمار سال گذشته تعاون روستایی ۱۶۰ هزار میلیاردتومان از ذخیره‌سازی میوه ضرر کرده است. متأسفانه این وزارتخانه در دولت سیزدهم، اشتباه دولت گذشته را تکرار کرد و با ذخیره‌سازی میوه گران‌تر از قیمت کف بازار به بیت‌المال ضرر زد.
دی ماه امسال اتحادیه‌ها تولیدی و توزیعی میوه در نامه‌ای به وزیر جهاد کشاورزی اعلام کردند که به دلیل فراوانی سیب و پرتقال نیازی به ذخیره‌سازی میوه شب عید نیست، اما این وزارتخانه بدون توجه به درخواست فعالان بازار، ذخیره‌سازی میوه را با قیمت گران انجام داد. رئیس اتحادیه بارفروشان تهران می‌گوید: «اینکه تعاون روستایی میوه را گران و غیرکارشناسی خریداری کرده است، شکی نیست. پرتقال‌های شمال را به زحمت می‌شود تا شب عید سالم نگه داشت. پرتقال پوسیده و سردخانه‌ای قابلیت صادرات نخواهد داشت. این سازمان چگونه زیان بیت‌المال را جبران خواهد کرد؟»
دی ماه امسال، همزمان با آغاز ذخیره‌سازی سیب و پرتقال از سوی تعاون روستایی، اتحادیه‌های تولیدی و توزیعی سیب و مرکبات نامه‌ای به وزیر جهاد کشاورزی نوشتند مبنی بر اینکه به دلیل فراوانی میوه، امسال نیازی به ذخیره‌سازی میوه شب عید نداریم، اما این وزارتخانه بدون توجه به درخواست فعالان بازار حدود ۲۲ هزار تن سیب و ۲۹ هزار تن پرتقال از دلالان و سورتینگ‌داران خریداری کرد. قیمتی که این سازمان خریداری کرده است، ۳۰ درصد گران‌تر از قیمت بازار بود یعنی (۱۴ هزارو ۵۰۰ تومان.)
در پی افشاگری‌های رسانه ملی از تخلفات تعاون روستایی در ذخیره‌سازی میوه شب عید و بهانه‌های غیرمنطقی مدیرعامل این سازمان، مردم، نمایندگان مجلس و فعالان بازار میوه خواستار ورود مراجع قضایی به این پرونده شدند.

قرارداد باید ملغی شود
در این خصوص رئیس اتحادیه بارفروشان تهران در گفتگو با «جوان» در خصوص شائبه مافیای میوه علیه سازمان تعاون روستایی می‌گوید: «مافیایی در کار نیست. به رغم درخواست اتحادیه‌ها از وزیر برای ذخیره نکردن میوه در سال جاری، این وزارتخانه این اشتباه را انجام داد. اینکه تخلف صورت گرفته و میوه را گران و غیرکارشناسی خریداری کردند، هیچ شکی نیست.»
مصطفی دارایی‌نژاد می‌افزاید: «همزمان با آغاز ذخیره‌سازی، پرتقال تامسون به صورت عمده کیلویی ۸ هزار تومان بود. امسال به قدری تولید بالا بود که نامه‌ای به ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد نوشتیم و با ارائه مستندات خواستیم که ذخیره‌سازی انجام نشود که متأسفانه توجهی نشد. از ابتدای زمستان، وانتی‌ها پرتقال تامسون را کیلویی ۹ تا ۱۰ هزارتومان می‌فروختند، چطور تعاون روستایی کیلویی ۱۴ هزارو ۵۰۰ تومان خریداری کرده است.»
وی تأکید می‌کند: «اگر این قیمت از کشاورزان خریداری می‌شد، دلمان نمی‌سوخت. متأسفانه از دلالان و سورتینگ‌داران خریداری شده است که مشخصات کسانی که با این سازمان معامله کرده‌اند در اتحادیه موجود است. البته اطلاع داریم که مراجع قضایی نیز وارد شدند و در حال جمع‌آوری اطلاعات هستند.»
دارایی‌نژاد می‌گوید: «مدیرعامل تعاون روستایی مدعی است میوه را ۱۰ تا ۱۵ درصد پایین‌تر می‌خواهد توزیع کند. این سؤال مطرح است این مابه‌التفاوتی که بین خرید و فروش وجود دارد، از جیب چه کسی پرداخت خواهد شد، جز این است که از جیب مردم هزینه شده است؟»
قادری‌فر، مدعی است: «اگر میوه فراوان بود، صادر می‌کنیم. به زحمت میوه شمال امسال تا فروردین سالم می‌ماند، چگونه میوه‌های پوسیده و پلاسیده سردخانه‌ای را که صدالبته کیفیت پایینی دارد می‌خواهند صادر کنند؟! در حال حاضر صادرات پرتقال به روسیه، عراق و اوکراین داریم که مدتی است صادرات اوکراین متوقف شده است. آیا با صادرات روزانه ۲۰۰ تن می‌توانند زیان وارد شده به بیت المال را جبران کنند؟!»
رئیس اتحادیه بارفروشان تأکید می‌کند: «باید این قرارداد ملغی شود و پول آن به بیت‌المال بازگردد. قول میدهم میوه شب عید حتی از قیمت ذخیره‌سازی تعاون روستایی نیز در کف میدان ارزان‌تر باشد.»

واکنش سازمان تعاون روستایی
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی در دو روز گذشته با گفتگو با رسانه‌ها تلاش کرده تخلف را انکار و رسانه‌ها و مردم را متقاعد کند. اسماعیل قادری‌فر در گفتگو با تسنیم درباره نحوه انتخاب مباشر خرید میوه شب عید می‌گوید: «با مصوبه کمیته راهبردی، اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی ایران به عنوان مباشر اصلی انتخاب و مباشر اصلی نیز با انعقاد قرارداد با مباشرین خرد انتخاب شد. پس از دو مرحله مناقصه رسمی برگزار و در روزنامه رسمی و سامانه تدارکات الکترونیکی دولت، اعلامیه منتشر شد؛ ۱۱ شرکت در دور اول و هفت شرکت در دوم پاکت مناقصه را دریافت کردند، اما در هر دو مرحله فقط یک شرکت رسماً در مناقصه شرکت کرد تا در نهایت آن شرکت با مصوبه کمیسیون معاملات سازمان انتخاب شود.»
وی اظهار می‌دارد: «گزارش رسانه ملی متأثر از برخی از رسانه‌های زرد این القا را به وجود آورد که شرکت مازند آریا که تشابه اسمی با شرکت سیمرغ آریا دارد، برنده مناقصه شده است و اعضای هیئت مدیره آن با بنده نسبت فامیلی دارند و ثبت شرکت در محل تولدم بوده، اما این دو شرکت تنها دارای تشابه اسمی هستند و صدا و سیما اشتباه کرده است و شرکت بازرسی منتخب نیز با فرایند کاملاً قانونی انتخاب شده و هیچ رابطه سببی و نسبی نیز با بنده و بستگانم ندارد.»
قادری‌فر می‌افزاید: «از مردم، دیوان محاسبات، بازرسی کل کشور، بازرسی ویژه رئیس‌جمهور می‌خواهیم که به موضوع ورود کنند و اگر تخلفی توسط سازمان تعاون روستایی صورت گرفته برخورد کنند، در غیر این صورت با افرادی که با شبهه‌افکنی آرامش مردم را به هم می‌زنند، برخورد شود.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار