سرویس جامعه جوان آنلاین: طی سه دهه گذشته موارد ابتلا به عارضه فشار خون بالا در جهان حدود دو برابر افزایش داشته و این آمار بیشتر خواهد شد. عوامل مختلفی میتواند به بالا رفتن فشارخون منجر شود که سن، جنسیت، وراثت، چاقی، سبک زندگی بدون تحرک یا کم تحرک و مهمتر از همه فاکتورهای غذایی از جمله آنهاست.
فشارخون بالای بدون علائم نیز میتواند به عروق خونی و اندامهایی مانند مغز، قلب، چشم و کلیه آسیب برساند. طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا، در حقیقت این عارضه وارد شدن فشارِ خون به جداره رگ هاست. عروق، خون را از قلب به دیگر قسمتهای بدن منتقل میکند و فشار خون بالا به این معنی است که فشار مضاعفی به شریانها و اندامهای بدن وارد میشود.
برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و کلیوی، تنظیم و کنترل فشار خون بسیار مهم است. یکی از روشهای انجام این کار اصلاح رژیم غذایی و مصرف خوراکیهایی است که بر فشار خون تاثیر مثبت دارند.
متخصصین برای کنترل عارضه فشار خون بالا مصرف برخی خوراکیها را توصیه میکنند که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مرکبات: انواع مختلفی از مرکبات وجود دارد که گریپ فروت، پرتقال و لیمو از جمله آنهاست. این میوهها نه تنها سرشار از انواع ویتامین، آنتی اکسیدان، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی هستند، بلکه میزان فشار خون را نیز کاهش میدهند. همچنین میزان کالری موجود در مرکبات پایین فاقد سدیم است.
تخمه کدو، دانه چیا و کتان: این دانههای شگفت انگیز حاوی مواد مغذی مانند منیزیم، پتاسیم و اسید آمینه هستند که به کنترل فشار خون کمک میکند.
لوبیا و عدس: این مواد غذایی منبع غنی از فیبر، منیزیم و پتاسیم به حساب میآیند. در بررسیهای متعددی بر تاثیرات مثبت مصرف لوبیا و عدس در کاهش میزان فشار خون تاکید شده است.
اسفناج و کلم بروکلی: این دسته از سبزیجات نقش مهمی در کاهش بیماریهای مختلف متابولیک دارند چرا که سرشار از آنتی اکسیدانها، پتاسیم، کلسیم و منیزیم هستند و برای افراد مبتلا به فشار خون بالا گزینه غذایی مناسبی به حساب میآیند.
به گزارش ایسنا به نقل از هندوستان تایمز، جدا از اصلاح رژیم غذایی لازم است برای حفظ سلامتی و تناسب اندام انجام فعالیتهای بدنی مانند پیاده روی و یوگا نیز در برنامه روزانه گنجانده شود.