سرویس جامعه جوان آنلاین: طی ۲۴ ساعت منتهی به روز دوشنبه ۱۰ شهریور، یک هزار و ۶۴۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۵۷۳ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۷۵ هزار و ۲۱۲ نفر رسید. طی همین زمان در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۹ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری تاکنون به ۲۱ هزار و ۵۷۱ نفر رسید. همچنین ۳هزارو۷۲۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۳۲۳ هزار و ۲۳۳ نفر از بیماران بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
نمره قبول هیئتها در رعایت دستورالعملهای بهداشتی
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در خصوص آخرین وضعیت کرونا با توجه به روزهای محرم، با تأکید بر اینکه طبق بازدیدهای کارشناسان بهداشتی در مراسم عزاداری دهه اول به خصوص در مراسمهای رسمی، دستورالعملهای بهداشتی به خوبی رعایت شد، افزود: «ما از مقام معظم رهبری تشکر میکنیم. تذکرات و الگوسازی ایشان در نوع و شیوه برگزاری مراسم، به کمک ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت آمد و این نتیجه درخشان را به همراه داشت.» وی با اشاره به افزایش ۹ درصدی سفرها نسبت به سال گذشته افزود: «خبر بد ما سفرهای استانی است که برخلاف درخواست ما و درخواست آقای روحانی، قشری از مردم در سفرهای بین شهری رفتار مناسبی را انتخاب نکردند. گرچه نسبت به دوره مشابه گذشته در برخی روزها شاهد کاهش چند درصدی سفرها بودیم، ولی در برخی روزها از جمله روز پنجشنبه، شاهد ۲ میلیون و ۵۶۶ هزار سفر بین استانی بودیم. نسبت به روز مشابه سال گذشته که روز عادی بود، افزایش ۹ درصدی سفرها را داشتیم.»
موج مراجعین کرونا در هفتههای آتی
از نگاه حریرچی این آمار اصلاً قابلتوجیه نیست و درصدی از مردم که سفرهای ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تایی چهارشنبه و ۲ میلیون و ۵۶۰ هزاری پنجشنبه را شکل دادند، کل کشور را تحتتأثیر قرار دادند. وی افزود: «هم استانهای مقصد و هم با برگشتنشان استانهای مبدأ را تحتتأثیر منفی قرار دادند. به احتمال زیاد در هفته بعد شاهد افزایش موارد سرپایی بعد از دو الی سه هفته و افزایش موارد بستری و حتی چند هفته بعد افزایش مرگ و میر را خواهیم داشت.»
حریرچی از مردم خواست در این مدت اکیداً از سفر خودداری کنند، حتی سفرهای ضروری را باید به حداقل برسانند. معاون کل وزارت بهداشت افزود: «به نظر میرسد درخواست سفر نرفتن کفایت نکند و باز هم باید برخی مقررات را وضع و اعمال کنیم.» به گفته وی متأسفانه استانهایی مثل مازندران، گلستان و گیلان، اصفهان، آذربایجان شرقی که این مدت بیشتر مسافران را به خود دیدند، وضعیت مناسبی ندارند. وضعیت مراجعات بستری نسبت به اوایل تیرماه کاهش قابلتوجهی پیدا کردهاست، ولی هنوز در وضعیتی است که باز همین تعداد بستری نگرانکننده و آمار فوتیها همچنان سه رقمی است.