کد خبر: 919230
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۶
خاک در مقابل امنیت
سرانجام امریکا پس از بی‌نتیجه ماندن گزینه نظامی تصمیم گرفت به جای جنگ با طالبان، با آن‌ها مذاکره کند. نیویورک‌تایمز گزارش کرده که دونالد ترامپ از نیرو‌های امنیتی افغانستان خواسته تا از مناطق کم جمعیت افغانستان عقب‌نشینی و اداره آن‌ها را به طالبان واگذار کنند.
سرانجام امریکا پس از بی‌نتیجه ماندن گزینه نظامی تصمیم گرفت به جای جنگ با طالبان، با آن‌ها مذاکره کند. نیویورک‌تایمز گزارش کرده که دونالد ترامپ از نیرو‌های امنیتی افغانستان خواسته تا از مناطق کم جمعیت افغانستان عقب‌نشینی و اداره آن‌ها را به طالبان واگذار کنند.
در آستانه انتخابات پارلمانی افغانستان که قرار است در ماه‌های آینده برگزار شود، امریکایی‌ها راهبرد خود را در مقابل طالبان تغییر داده و با دادن امتیازاتی با این گروه در حال توافق هستند. روزنامه نیویورک تایمز، دیروز به نقل از سه مقام امریکایی اعلام کرد که دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا از مقامات افغان خواسته از برخی مناطق کم‌جمعیت عقب‌نشینی کند. هدف از این رویکرد محافظت از نظامیان ارتش افغانستان در مقابل حملات خطرناک‌تری که در مناطق دور افتاده و آسیب‌پذیرتر متوجه آن‌ها می‌شود، اعلام شده است تا آن‌ها را بر شهر‌ها و مناطق پرجمعیت‌تر و بزرگ‌تر متمرکز سازد. بر اساس این گزارش، این رویکرد عقب‌نشینی مشابه با استراتژی‌هایی است که در دوره دولت‌های جورج دبلیو بوش و باراک اوباما در پیش گرفته شد. این عملاً تضمین می‌کند که شبه‌نظامیان طالبان و دیگر گروه‌های شبه‌نظامی تسلط‌شان را بر مناطقی که قبلاً تصاحب کرده بودند ادامه می‌دهند و دولت تنها کنترل بر شهر‌های اصلی و بزرگ نظیر قندهار، قندوز، مزار شریف و جلال‌آباد را تأمین می‌کند. یک مقام وزارت دفاع امریکا گفت: «تعدادی از فرماندهان ارتش افغانستان در مقابل این تلاش‌های امریکا مقاومت کرده و گفته‌اند که این موجب می‌شود برخی مردم محلی احساس کنند که به آن‌ها خیانت شده است». حمدالله محب، سفیر افغانستان در امریکا با این مسئله که نیرو‌های امریکایی و افغان مناطق روستایی را به حال خود ر‌ها کرده و در اختیار طالبان قرار داده‌اند، مخالف است. دونالد ترامپ سال گذشته که استراتژی جدید واشنگتن را برای افغانستان اعلام کرد، گفت که «طالبان و داعش باید بدانند که آنان هیچ جایی برای پنهان شدن ندارند و هیچ جایی فراتر از قدرت امریکا و اردوی امریکا وجود ندارد.» به نظر می‌رسد که این سیاست در مقابل طالبان جواب نداده و ترامپ مجبور شده است در سالگرد اعلام استراتژی خود، موضع خود را تغییر دهد. توافق جدید در نشست اخیر طالبان و نمایندگان امریکا در قطر حاصل شده است. اکرم خپلواک، رئیس دبیرخانه شورای عالی صلح افغانستان گفت: «مذاکرات بین مقام‌های امریکایی و طالبان در قطر بخشی از تلاش‌های هماهنگ و مشترک آن‌ها بوده که دولت‌های افغانستان و امریکا برای پیشبرد روند صلح در این کشور انجام می‌دهند». وی افزود: «این گفت‌وگو‌ها برای آغاز رسمی مذاکرات صلح بین دولت افغانستان و طالبان افغان بسیار مهم و مؤثر بوده و کابل و واشنگتن در این ارتباط کاملاً هماهنگ پیش می‌روند». از مجموع ۴۰۷ ناحیه افغانستان دولت این کشور ۲۲۹ ناحیه را تحت کنترل دارد و برآورد شده که طالبان ۵۹ ناحیه را در دست دارد. ۱۱۹ ناحیه باقی مانده نیز طبق گفته دفتر بازرس ویژه کل بازسازی افغانستان (سیگار) مابین دو طرف، مورد مناقشه است. سیاست جدید امریکا برای واگذاری مناطق دورافتاده به طالبان درحالی است که نشست‌های منطقه‌ای برای آوردن طالبان به پای میز مذاکره بی‌نتیجه مانده است. طالبان پیش از این ادامه مذاکرات صلح را مشروط به خروج نیرو‌های امریکایی از افغانستان اعلام کرده بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار