
مردم داغدار روز گذشته بدون حضور رئيسجمهور و با حضور سران دو قوه پيكر ۱۶آتشنشان شهيد حادثه پلاسكو را پس از اداي نماز در مصلي، با نداي ياحسن(ع)، يا زهرا (س) تا قطعه ۵۰ بهشت زهرا (س) بدرقه كردند. پيكر ۱۳ تن از شهدا دركنار شهداي حرم و حريم آرام گرفت و پيكر سه آتشنشان شهيد ديگر نيز براي خاكسپاري به زادگاهشان منتقل شد.
پس از شناسايي هويت شهداي آتشنشان، صبح روز گذشته آيين تشييع پيكرهاي 16آتشنشان شهيد خدمت حادثه ساختمان پلاسكو كه با حضور گسترده و باشكوه مردم در مصلاي امام خميني(ره) پس از اداي نماز ميت توسط حجتالاسلام امامي كاشاني و با حضور مسئول دفتر رهبر معظم انقلاب، رئيس قضا و رئيس مجلس شوراي اسلامي و جمع كثيري از مسئولان برگزار شد. حضور مردم از ساعتهاي اوليه صبح روز گذشته در معابر منتهي به مصلي با بيرقهاي مشكي و با در دست داشتن تمثال شهداي آتشنشان نشان از بدرقه باشكوه براي خداحافظي با قهرمان ملي داشت. همه آمده بودند تا فرزندان فداكار ميهن را همراهي كنند و قدردان ايثار آنان باشند.
بدرقه با اشك و افتخار به قهرمانان فداكار درحالي مصلي و خيابانهاي اطراف آن مملو از جمعيت شده بود كه در چهر ه شهروندان اشك وداع با قهرمانان جاري بود.
همه آمده بودند و منتظر وداع با پيكرهاي پروانههاي عاشق بودند، عاشقاني كه به عشق خدمت به دل آتش و حادثه زدند تا جان شهروندان را نجات دهند. جواناني كه با هزار آرزو با صداي آژير خود را در كمتر از دو دقيقه به مصاف حادث رساندند. همه تلاش كردند تا زبانههاي آتش را خاموش كنند اما آوار و آتش به آنان امان نداد و در كمتر از چند ثانيه آتشنشانان را در ميان آوار پنهان كرد. همقطاران و نيروهاي امدادي آمدند كمك كنند تا شايد نجاتگران شهر را نجات دهند اما تلاش 9 روز طول كشيد و فقط پيكر و اشياي قهرمانان از زير هزاران تن نخاله ساختماني بيرون آورده شد.
وداع با شهداي خدمت حضور مردم در كنار امدادگران و ابراز محبت همراه با غم و اندوه براي تلاشگران در صحنه آواربرداري قوت قلب و دلگرمي بود كه كاستي عدهاي را كه در ابتداي حادثه رفتارهاي نامناسب داشتند، محو كرد. ديروز پيكر 16 آتشنشان روي چهار خودرو همچون نگيني در ميان درياي مردم احاطه شده بود و ساعتها طول كشيد تا مسير بدرقه طي شود. مردم با ذكر نام خدا و صلوات و فاتحه از قهرمانان خود استقبال كردند. خانواده شهدا و ايثارگران با حضور در كنار خانواده شهداي خدمت آنان را همراهي ميكردند.
مردم كم از غيرت نگذاشتند هرچند برخي مسئولان در مراسم حضور نداشتند ولي حضور پرجمعيت مردم در مراسم تشييع نشان از غيرت مردم از قدرداني از قهرمانان سرخپوش ميهن داشت. بوي اسفند و ذكر صلوات بدرقه راهيان ايثار شد . بار ديگر صفحهاي از تاريخ با نام شهداي آتشنشان و ياد آنان در خدمت صادقانه به ميهن اسلامي ورق خورد تا به يادگار بماند.
13 پيكر در قطعه شهداي بهشت زهرا(س) آرام گرفت مراسم تدفين شهدا در بهشت زهرا (س) درقطعه 50 با حضور مردم آغاز شد و پس از خداحافظي خانواده شهدا و ذكر مصيبت 13 پيكر مطهر در كنار شهداي حرم وحريم آرام گرفتند و سه تن از شهدا نيز با بدرقه مردم به سوي زادگاهشان انتقال داده شدند.
***
- اسامي شهداي آتشنشان كه در حادثه پلاسكو جاودانه شدند: بهنام ميرزاخاني، علي اميني، فريدون عليتبار، علي مستوفي، حسين حسين زاده، محمد آقايي قادرلو، حسين سلطاني، رضا نظري، مجتبي كوهي، امير حسين داداشي، محسن روحاني، رضا شفيعي اينچه، ناصر مهرورز، محسن قدياني، عليرضا سفيزاده و حامد هوايي كه با قرائت نام هريك از شهدا توسط واعظ مردم فرياد اللهاكبر سر ميدادند.
- نيروهاي آتشنشان با لباسهاي فرم، زير تابوت همكاران شهيدشان را كه در حادثه پلاسكو آسماني شدند گرفته و به بيرون شبستان تشييع كردند.
- هر چند مسئولان برگزاري مراسم تشييع اعلام كردهاند نقطه پايان مراسم تشييع، تقاطع خيابان مطهري - مفتح است اما تجمع مردم قدردان تهراني به ميدان هفت تير نيز كشيده شده است.
- برخي آتشنشانان با در دست داشتن پلاكارد «خداحافظ قهرمان شهر» در مراسم وداع با همكاران شهيدشان حضور يافتهاند.
- نواختن طبل عزا توسط گروه دمامزنان هيئت حسين بن علي(ع) منطقه 10؛ نواي حيدر حيدر مردم همراه دمام زنان
- پرچمهاي يا حسين(ع)، يا زهرا(س)، يا زينب(س) در دست اكثر مردم، بدرقه كننده پيكر شهداي آتشنشان است.
- توزيع اتيكتهايي با مضمون «من آتشنشانم» بين مردم و استقبال مردم از آن و نصب روي سينههاي خود.
- شعارهاي مردم در مراسم تشييع پيكر شهداي آتشنشان: «عزا عزاست امروز روز عزاست امروز
ملت بيدار ما صاحب عزاست امروز»
- مديرعامل سازمان آتشنشاني: پيام مقام معظم رهبري كه شب گذشته قرائت شد، آرامشي بر دل آتشنشانان بود كه نشان ميداد رهبر معظم انقلاب از فعاليت آتشنشانان رضايتمند هستند و اينكه كار آتشنشانان را با كار رزمندگان در دوران دفاع مقدس، برابر دانستهاند، براي ما آرامبخش بود.
- معاون اول رئيسجمهور: واقعه پلاسكو، اگرچه حادثه بسيار بزرگي بود اما توانست همبستگي ملي را در كشور بسيار توسعه دهد بهگونهاي كه شهردار تهران ميگفت مردمي از جاهاي مختلف كشور براي خدمترساني به تهران آمدند و يك همبستگي ملي اتفاق افتاد.
- سفير سوريه در ايران از شركت كنندگان مراسم تشييع پيكر آتشنشانان است.