کد خبر: 824280
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
زوم لايحه هواي پاك بر كاهش زمان معاينه فني و ارائه تسهيلات براي جايگزيني خودرو‌هاي فرسوده
در دومين جلسه هواي پاك پيشنهاد شد در صورت تصويب، دوره معافيت انجام معاينه فني، از زمان توليد براي وسايل نقليه شخصي و دولتي دو سال و براي وسايل نقليه عمومي يك سال تعيين شود و بر ضرورت اعطاي تسهيلات ارزانقيمت براي جايگزين خودروهاي فرسوده تأكيد شد.
در دومين جلسه هواي پاك پيشنهاد شد در صورت تصويب، دوره معافيت انجام معاينه فني، از زمان توليد براي وسايل نقليه شخصي و دولتي دو سال و براي وسايل نقليه عمومي يك سال تعيين شود و بر ضرورت اعطاي تسهيلات ارزانقيمت براي جايگزين خودروهاي فرسوده تأكيد شد. بر اين اساس رئيس مجلس تأكيد كرد: فضاي زيست‌محيطي و سياسي كشور ايجاب مي‌كند، لايحه هواي پاك هر چه سريع‌تر تعيين‌تكليف شود و بايد ابهامات لايحه هواي پاك برطرف و شفاف‌سازي شود.

در حالي كه آلودگي هوا همچنان سايه خاكستري خود را بر شهر‌وندان گسترده است و تا كنون اجراي برنامه‌هاي بلند‌مدت و مقطعي نتوانسته است سبب كاهش افزايش آلودگي و آلايندگي هوا در شهرها و كلانشهر‌ها شود، لايحه هواي پاك از سوي دولت ارائه شده است و كليات آن به تصويب رسيد و روز گذشته جلسه بررسي و اصلاح لايحه نحوه جلوگيري از آلودگي هوا (هواي پاك) اعاده شده از صحن علني با حضور علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي، معصومه ابتكار رئيس سازمان حفاظت محيط‌زيست و برخي از معاونان و نمايندگان مجلس در ساختمان مشروطه مجلس برگزار شد. در اين جلسه رئيس مجلس شوراي اسلامي ضمن تأكيد بر اصلاح و رفع ابهام لايحه هواي پاك گفت: به دنبال ايجاد تبصره‌اي تشويقي در اين لايحه مقرر شد تا وارد‌كننده‌هاي خودروها و موتورسيكلت‌هاي برقي تا دو سال از پرداخت ماليات بر ارزش افزوده معاف شوند.
   
لاريجاني: لايحه هواي پاك هر چه سريع‌تر تعيين‌تكليف شود
علي لاريجاني در اين جلسه با بيان اينكه به دليل ملاحظات صنايع كشور و مسائل مربوط به سوخت، لايحه هواي پاك دو شوري شد، گفت: فضاي زيست‌محيطي و سياسي كشور ايجاب مي‌كند، لايحه هواي پاك هر چه سريع‌تر تعيين‌تكليف شود و مشكلات در اين زمينه حل و فصل شود، همچنين برخي از مواد در قالب‌هاي سخت نوشته شده كه بايد بررسي مجدد شوند. رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه صنايع نبايد تعطيل شوند، تصريح كرد: در برخي مواد لايحه هواي پاك جرائمي جهت جبران خسارات زيست‌محيطي در نظر گرفته شده، در برخي ديگر از مواد نياز به تدوين دستورالعمل يا آيين‌نامه است، بنابراين اين لايحه از ابهاماتي برخوردار است كه بايد شفاف شود.
   
كاهش زمان معاينه فني خودرو‌ها
در ادامه جلسه لایحه هوای پاک برخي مواد لايحه هواي پاك بررسي شد كه بر اساس پيشنهادات در صورت تصويب اين لايحه در مجلس، تمام خودروسازهاي داخلي و واردكننده‌هاي خودروهاي خارجي مكلف شدند خودروهاي مشتريان خود را حداقل تا سه سال تمام هجري شمسي يا 60  هزار كيلومتر (‌هركدام زودتر محقق شود) ضمانت كامل كنند. همچنين دوره معافيت انجام معاينه فني، از زمان توليد براي وسايل نقليه شخصي و دولتي دو سال و براي وسايل نقليه عمومي يك سال تعيين شد.

معصومه ابتكار نيز در رابطه با دوره معافيت انجام معاينه فني خودروها و در پاسخ به تذكر عزيز اكبريان، رئيس كميسيون صنايع و معادن مجلس مبني بر نبود تمهيدات لازم جهت انجام معاينه فني و كمبود بودجه براي معاينه فني خودروهاي دولتي گفت: يكي از مهم‌ترين دلايل آلودگي هوا معافيت معاينه فني خودروهاست كه شيوه فعلي كارايي ندارد، از اين رو با توجه به اينكه سامانه يكپارچه معاينه فني به همت وزارت كشور و سازمان حفاظت محيط‌زيست ايجاد شده، امكان ثبت تمام اطلاعات خودرو از طريق دوربين و پلاك وجود دارد، از طرفي مراكز متعدد معاينه فني تعبيه شده، كما اينكه هزينه انجام معاينه فني نيز بسيار ناچيز است، بنابراين مشكلي در اين زمينه ايجاد نخواهد شد.

در جريان بررسي ماده 6 لايحه هواي پاك در خصوص مراكز معاينه فني، ميزان جريمه مراكز معاينه فني كه از ضوابط تأسيس، فعاليت و بهاي خدمات مربوط تخلف نمايند با اعلام سازمان حفاظت محيط زيست، وزارت كشور يا وزارت راه و شهرسازي 10 ميليون ريال خواهد شد.
   
اعطاي تسهيلات ارزانقيمت براي جايگزين خودروهاي فرسوده
دكتر لاريجاني در جريان بررسي لايحه هواي پاك گفت: براي بهبود وضعيت و تعيين‌تكليف خودروهاي فرسوده بايد اقدامي در راستاي منفعت مردم انجام گيرد، از اين رو بهتر است دولت در بودجه دو سالانه رديفي به منظور اعطاي تسهيلات ارزانقيمت جهت جايگزيني خودروها و موتورسيكلت‌هاي فرسوده موجود تعيين كند و به تصويب مجلس برساند.

علي وقف‌چي، سخنگوي كميسيون كشاورزي مجلس نيز در اين خصوص پيشنهاد داد تا تأكيد شود در قبال حذف يك ميليون خودروي فرسوده در طول دو سال اول برنامه ششم توسعه به تحويل‌دهندگان، تسهيلات ارزانقيمت با سود 4 درصد و بازپرداخت 10 ساله اعطا كنند.
 
سياست تشويقي براي واردكننده‌هاي خودروهاي برقي
در اين جلسه پيشنهاد شد كه تبصره‌هايي به اين لايحه افزوده شود تا بر مبناي آن واردات خودروهاي برقي- بنزيني تا دو سال يعني تا هنگامي كه شرايط توليد در داخل مهيا شود، ادامه داشته باشد، همچنين به پيشنهاد سخنگوي كميسيون كشاورزي تبصره‌اي بر مبناي معافيت از ماليات بر ارزش افزوده براي تشويق و بازتوليد داخلي اضافه شود.
 
تأكيد بر خروج صنايع آلايند‌ه از پايتخت
 همچنين رئيس فراكسيون مديريت شهري و روستايي مجلس ضمن تأكيد بر خروج صنايع آلاينده از پايتخت گفت: اقدامات بايد در جهت رفع تمامي آلاينده‌هاي هوا باشد. مهرداد بائوج لاهوتي در خصوص وضعيت معادن استان تهران و تأثير آنها در آلودگي هوا گفت: خودروها عامل 80 درصد آلودگي هواي پايتخت هستند و مابقي عوامل نقش 10 الي 12 درصدي دارند، البته نبايد از رفع عواملي كه نقش كمتري دارند، غافل شد، بنابراين در جهت مديريت و رفع تمامي آلاينده‌هاي هوا تلاش خواهد شد.  

اين نماينده مردم در مجلس دهم، با تأكيد بر اينكه براي مديريت آلودگي هواي تهران تلاش‌ها بايد در راستاي رفع تمامي عوامل آلاينده مانند خودروها متمركز شود، افزود: دارندگان معادن پايتخت بايد توجه جدي به مقوله استاندارد داشته باشند و استانداردهاي زيست محيطي را رعايت و گواهي سازمان استاندارد و سازمان حفاظت محيط‌زيست را اخذ كنند.  رئيس فراكسيون مديريت شهري و روستايي مجلس شوراي اسلامي با تأكيد بر لزوم خروج صنايع آلاينده از تهران تصريح كرد: متأسفانه با وجود وضعيت آلودگي هواي تهران كه به مرز انفجار رسيده است، نسبت به اين بهبود وضعيت معادن و خروج آنها از شهر بي‌توجهي مي‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار