کد خبر: 811019
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۶
از اعتراض هواداران سلتيک تا فريادهاي بوفون
درخواست نمايندگان اتحاديه اروپا براي محروميت باشگاه‌هاي فوتبال رژيم صهيونيستي، اشغالگران را با بحراني جديد مواجه کرده است.
شيوا نوروزي
در حالي که انتظار مي‌رفت با جريمه هواداران تيم سلتيک از سوي يوفا موج صهيونيست‌ستيزي به راه افتاده در فوتبال قاره سبز فروکش کند،  اعضاي پارلمان اروپا وارد عمل شده و درخواست جدي را براي محروم کردن تيم‌هاي رژيم غاصب به فدراسيون جهاني فوتبال ارسال كردند.

در ادامه واکنش‌ها به رفتارهاي ظالمانه رژيم اشغالگر قدس حالا نماينده‌هاي پارلمان اروپا نيز به جمع مخالفان اين رژيم پيوسته‌اند و اعتراض‌شان را به گونه‌اي ديگر نشان دادند. اخراج باشگاه‌هايي که در کرانه باختري فعاليت مي‌کنند خواسته اصلي اين نمايندگان است. رويترز در گزارشي ضمن تأييد اين خبر، اعلام کرد که 66 عضو پارلمان اروپا با ارسال نامه‌اي رسمي به رئيس فيفا درخواست محروميت تيم‌هاي رژيم صهيونيستي در مسابقات اروپايي را مطرح کردند. در اين نامه از جيواني اينفانتينو خواسته شده تا در جلسه ماه آينده فيفا در زوريخ اين موضوع مورد بررسي دقيق قرار بگيرد. بر اين اساس باشگاه‌هايي که متعلق به شهرک‌نشينان کرانه باختري هستند غيرقانوني تلقي مي‌شوند و قانوناً حق حضور در مسابقات رسمي فوتبال را ندارند. شهرک‌هايي که صهيونيست‌ها با توسل به زور، سلاح‌هاي کشتار جمعي و آواره کردن مردم مظلوم فلسطين ساخته‌اند از نگاه بين‌المللي غيرقانوني هستند و سران اين رژيم بايد هرچه زودتر تکليف اراضي اشغال شده را مشخص کنند. به اين ترتيب فيفا ملزم است هرچه زودتر به درخواست نمايندگان اروپا مبني بر محروميت پنج باشگاهي که متعلق به شهرک‌هاي معاله آدوميم، آريل، کريات اربعه، گيوات زيو و بيکات هياردن هستند، واکنش نشان دهد.
   
اروپايي‌ها دست‌بردار نيستند
نامه  66 نماينده مذکور چالش تازه‌اي است که اينفانتينو و همکارانش را تحت تأثير قرار داده است. رئيس فيفا که جانشين بلاتر پرحاشيه شده با توجه به پافشاري نماينده‌هاي اروپا بايد موضعي قاطع را اتخاذ کند. به گزارش رويترز، در بخشي از نامه اعتراضي آمده است: «ما از فيفا و نهادهاي قانوني مي‌خواهيم باشگاه‌هاي فعال در شهرک‌هاي غيرقانوني کرانه باختري را از فدراسيون فوتبال رژيم اشغالگر جدا کند.» اين درخواست در حالي مطرح شده که فدراسيون جهاني فوتبال در مواقعي که پاي صهيونيست‌ها وسط مي‌آيد حاضر به دور زدن قانون و گرفتن تصميمات عجيب و غريب است. اين همان نکته‌اي است که آلن اسميت، يکي از اعضاي کميته روابط خارجي پارلمان اروپا و يکي از حاميان نامه ارسال شده به فيفا به آن اشاره مي‌کند: «اميدوارم فيفا حداقل به قوانين خود احترام بگذارد. ما هنوز خواستار محروميت کامل فوتبال رژيم صهيونيستي نشده‌ايم، اما از سران فيفا اين انتظار را داريم که به قوانين اين نهاد بين‌المللي پايبند باشد. در واقع فوتبال ابزاري شده براي آنها تا تسلط‌شان بر کرانه باختري را افزايش دهند.» قرار است جلسه اعضاي فيفا 13 و 14 ماه آينده ميلادي برگزار شود.
   
اعتراض‌هاي دامنه‌دار
بسياري تلاش مي‌کنند تا خشم مردم جهان در برابر ظلم‌هاي رژيم اشغالگر قدس عليه مردم مظلوم فلسطين را مخفي کنند. اين در حالي است که پنهان‌کاري‌هاي رسانه‌هاي غربي ديگر کارساز نيست و موج ضداسرائيلي به راه افتاده در فوتبال اروپا را به اين راحتي نمي‌توان کنترل کرد. جدا از حمايت‌هاي هواداران فوتبال دوست از مظلومان فلسطيني در سال‌هاي گذشته، در يکي، دو هفته اخير تماشاگران زيادي خشم خود را نسبت به اشغالگران نشان دادند. مهم‌ترين نمونه اين ادعا حمايت همه‌جانبه طرفداران تيم سلتيک اسکاتلند از مردم فلسطين است. ديدار سلتيک و نماينده رژيم صهيونيستي در چارچوب مرحله گروهي ليگ قهرمانان اروپا و در ورزشگاه سلتيک پارک برگزار شد، ديداري که فرصت خوبي بود تا هواداران اين تيم حمايت همه‌جانبه‌شان از فلسطينيان را نشان دهند. به اهتزاز درآمدن صدها پرچم کشور فلسطين آن هم از سوي تماشاگران سلتيک در رسانه‌هاي خارجي بازتاب زيادي داشت.

اين در حالي است در قوانين بين‌المللي فوتبال هرگونه رفتار نژادپرستانه و سياسي ممنوع است و جرم محسوب مي‌شود. به همين دليل اتحاديه فوتبال اروپا که به شدت از سوي سران صهيونيست خود تحت فشار است به سرعت جريمه‌اي را براي باشگاه سلتيک در نظر گرفت. گروهي از هواداران اين تيم در شبکه‌هاي اجتماعي کمپيني در جهت حمايت از فلسطين تشکيل داده‌اند. با وجود اين سلتيکي‌ها نه تنها از تهديدات کميته انضباطي يوفا نترسيده‌اند بلکه با استفاده از همين کمپين در عرض يک روز مبلغي بالغ بر 77 هزار پوند را براي کمک به مردم فلسطين جمع‌آوري کردند.

با اينکه تحمل اتفاق رخ داده در سلتيک پارک براي غربي‌ها دشوار بود، اما آنها اميدوار بودند که تنبيهات در نظر گرفته شده از سوي يوفا ديگر حاميان فلسطين را براي هميشه ساکت کند، اما برخلاف انتظارها اين‌بار دروازه‌بان سرشناس ايتاليايي با فريادهاي خود حمايتش از اهالي فلسطين را اعلام کرد. تيم ملي فوتبال ايتاليا در مسابقات انتخابي جام جهاني روسيه با تيم رژيم صهيونيستي همگروه شده، موضوعي که جان لوئيجي بوفون اصلاً از آن خوشحال نيست. در اين ديدار که به ميزباني اشغالگران برگزار شد آتزوري‌ها با سه گل از سد اين تيم گذشتند. بوفون افسانه‌اي پس از هر گلي که هم‌تيمي‌هايش به ثمر مي‌رساندند فرياد «زنده باد فلسطين» سر مي‌داد. سنگربان مطرح لاجوردي‌پوشان که احتمالاً به خاطر اين رفتار با جريمه سنگيني از سوي يوفا مواجه خواهد شد پيش از اين نيز حمايتش از مظلومان فلسطيني را اعلام کرده بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار