کد خبر: 770162
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۸
با نزديك شدن به اجرايي شدن قانون جديد رسیدگی به تخلفات
در حالي آيين‌نامه جديد قانون رسيدگي به تخلفات رانندگي از نيمه اسفند‌ماه اجرايي مي‌شود كه در اين آيين‌نامه جزئيات و تصميمات جديد درباره «پارك حاشيه‌اي در شهرها» آمده است.
بیژن یانچشمه
در حالي آيين‌نامه جديد قانون رسيدگي به تخلفات رانندگي از نيمه اسفند‌ماه اجرايي مي‌شود كه در اين آيين‌نامه جزئيات و تصميمات جديد درباره «پارك حاشيه‌اي در شهرها» آمده است. بر اين اساس هرچند آيين‌نامه اجرايي قانون رسيدگي به تخلفات رانندگي مصوب هيئت دولت براي اجرا به وزارت كشور ابلاغ شده اما زير‌ساخت‌هاي شهري و شيوه‌هاي كنترل و نظارت از اجراي قانون عقب مانده است و اين امر مي‌تواند سبب سرگرداني رانندگان و افزايش بار ترافيكي در معابر پرتردد شود.
 افزايش ورود خودرو به معابر شهري علاوه بر افزايش بار ترافيكي، افزايش پارك حاشيه‌اي را نيز در بر دارد، به گونه‌اي كه در معابر پرتردد پيدا كردن جاي پارك به مشكلات ترافيكي شهري افزود شده است و مصرف سوخت اضافي و آلودگي هوا را نيز در بر داشته است. بر اين اساس انتظار مي‌رود اعمال قوانين و تصميمات جديد درباره پارك حاشيه‌اي در شهرها به تسهيل رفت و آمد شهري كمك كند، به شرط آنكه زير‌ساخت‌ها و بسترها در بخش‌هاي مختلف مد نظر قرار گيرد تا اين قانون بتواند كارايي خود را داشته باشد.
 
توقف رايگان در پارك حاشيه‌اي تا نيم ساعت
بر اساس آيين‌نامه جديد قانون رسيدگي به تخلفات رانندگي، توقف وسايل نقليه در محدوده زماني ۷ تا ۲۱ در محل‌هايي كه براي پارك حاشيه‌اي مديريت شده در نيم ساعت اول رايگان خواهد بود. دريافت حق توقف در معابر يادشده براي مازاد بر نيم ساعت، با احتساب نيم ساعت اول محاسبه و دريافت مي‌شود كه بر اساس اين تبصره دريافت حق توقف در معابر مورد نظر بر حسب بازه‌هاي زماني نيم ساعتي يا يك ساعتي اخذ مي‌شود.   همچنين قيمت‌گذاري هزينه توقف در حاشيه بايد به گونه‌اي باشد كه شهروندان به كاهش زمان توقف، كاهش استفاده از وسيله نقليه شخصي يا ترجيح استفاده از پاركينگ‌هاي عمومي غيرحاشيه‌اي ترغيب شوند.  بر اساس يكي ديگر از بند‌هاي اين آيين‌نامه، در صورت اشغال بيش از يك محل توقف توسط يك خودرو، حق توقف متناسب با تعداد محل‌هاي اشغال شده دريافت مي‌شود و پليس راهنمايي و رانندگي موظف است با استفاده از ساز و كارهاي مناسب نسبت به كنترل مستمر معابر شهري پرترافيك با اولويت پيشگيري از وقوع تخلفات پارك حاشيه‌اي و دريافت گزارش‌هاي مربوط اقدام كند، شهرداري‌ها مكلفند در معابر شهري پرترافيك مصوب، نسبت به مشخص كردن فضاهاي پارك حاشيه‌اي مديريت شده اقدام كنند و با استفاده از تجهيزات و لوازم سنجش توقف يا از طريق عوامل متصدي (پاركبان) نسبت به مديريت پارك حاشيه‌اي و اخذ هزينه توقف اقدام كنند.
 
ساماندهي پارك حاشيه‌اي براي ساماندهي ترافيك
در حال حاضر بسياري از دستگاه‌هاي هوشمند پارك حاشيه‌اي يا خراب است يا به دليل مشخص نبود‌ن خط‌كشي‌هاي معابر براي پارك حاشيه‌اي كارايي چنداني ندارد و اعمال قوانين در اين مكان‌ها با ايرادات بسياري همراه است كه ضروري است براي اجراي قوانين پارك حاشيه‌اي از آزمون و خطا توسط دستگاه‌هاي مسئول جلوگيري به عمل آيد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار