دكتر ايرج حريرچي ادامه داد: اخذ عوارض و ماليات از كالاهاي آسيبرسان به دو دليل انجام ميشود؛ اول اينكه افزايش عوارض و ماليات و متعاقباً افزايش قيمت، خصوصاً در مورد سيگار موجب كاهش مصرف اين اقلام ميشود و اين مهم به سلامت عمومي جامعه كمك خواهد كرد و دوم اينكه مبالغي كه به عنوان عوارض و ماليات از اين كالاها دريافت ميشود، ميتواند به عنوان يك منبع مالي پايدار در خدمت سلامت قرار گيرد.
وي با اشاره به اينكه تاكنون اين موضوع به خصوص در مورد كالاهايي مانند دخانيات آنطور كه بايد جدي گرفته نشده است، افزود: در خصوص تأثير ماليات بر كالاهاي آسيبرسان به ويژه سيگار، ضمن كاهش بار بيماريهاي ناشي از آن ميتوان سالانه حدود 2هزار ميلياردتومان از اين محل صرف بهداشت و درمان مردم كرد.
قائممقام وزير بهداشت يكي از مزاياي افزايش ماليات بر كالاهاي آسيبرسان را كاهش دسترسي آسان مردم به اين كالاها دانست و گفت: اخذ ماليات از مردم و به دنبال آن ارائه خدمات مطلوبتر به شهروندان و ارتقاي سطح كيفيت زندگي در ابعاد مختلف، همواره يكي از سياستهاي كلان اقتصادي كشورها بوده و موجب همافزايي و افزايش منابع درونزاي مالي در جامعه و كشور ميشود.
حريرچي با تأكيد بر اينكه ارتقاي شاخصهاي عدالت اجتماعي در تحقق درآمدهاي مالياتي است، ادامه داد: اين امر قابل كتمان نيست، چراكه درآمدهاي حاصل از مالياتهاي پرداختي در قالب تسهيلات اجتماعي، بهداشتي و رفاهي در اشكال مختلف مجدداً به مردم بازخورد داده ميشود.