کد خبر: 754832
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۳
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس:
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس گفت: به دنبال این هستیم که مرکز ملی فرش و صنایع دستی را تبدیل به یک سازمان مستقل کنیم چرا که معتقدیم اگر بخواهیم فرش احیا شود قابل احیا خواهد بود.

محمداسماعیل سعیدی  اظهار داشت: زمانی فرش بزرگ‌ترین منبع ارزی کشور به شمار می‌رفت و جزو صنایعی بود که می‌توانست اشتغال وسیعی در کشور ایجاد کند؛ اما به دلیل اینکه دولت‌ها در به روزآوری آن غفلت کردند امروز وضعیت بسیار نامناسبی دارد و طی بازدیدی که اخیرا از بازار تبریز داشتیم، شاهد اوضاع اسفناک هنر صنعت فرش تبریز بودیم.

وی افزود: ماه گذشته برای ارزیابی وضعیت فرش با رئیس اتحادیه واردکنندگان فرش ایران در اروپا در محل اتاق بازرگانی ایران جلسه‌ای تشکیل داده و موضوعات را مطرح کردیم و اعتقاد داریم صنایع دستی و فرش می‌تواند تحولات بزرگی برای اجرایی کردن راهبردهای اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی جامعه ایجاد کند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز در چین شهر فرش ایران را احداث کرده‌اند به تولید فرش پرداخته و به نام فرش ایران می‌فروشند، اضافه کرد: 36 سال پس از انقلاب اسلامی فراکسیون صنایع دستی و فرش ایران را در مجلس تشکیل دادیم تا در این فراکسیون مشکلات حوزه فرش و صنایع دستی را  احصاء و حل کنیم.

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: کل بودجه صنایع دستی در کشور 20 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است و با این مبلغ ناچیز هیچ اقدامی نمی‌توان صورت داد که در این زمینه باید دولت محترم تجدید نظر کند.

تبدیل مرکز ملی فرش و صنایع دستی به یک سازمان مستقل

سعیدی اذعان داشت: به دنبال این هستیم که مرکز ملی فرش و صنایع دستی را تبدیل به یک سازمان مستقل کنیم چرا که معتقدیم اگر بخواهیم فرش احیا شود قابل احیا خواهد بود و کمک بزرگی برای اشتغالزایی، توسعه اقتصادی و در مجموع احیای نام و آوازه ما خواهد کرد.

دانش فنی فرش در حال نابودی است/ یک مرکز دانشگاهی برای فرش ایجاد شود

وی ادامه داد: در مقطع کنونی دانش فنی فرش در حال نابودی است و باید یک مرکز دانشگاهی برای فرش ایجاد شود تا به تدوین دانش‌های مربوط به فرش پرداخته و برای آکادمیک کردن صنایع مختلف مربوط به این هنر صنعت مثل طراحی، رنگ‌رزی و ... اقدام شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سنگ‌های قیمتی اطراف تبریز می‌تواند تا 12 برابر ارزش افزوده ایجاد کند، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم از تکیه به منابع نفتی خلاصی یابیم چاره‌ای نداریم جز اینکه به صنایع‌دستی روی آورده و جایگاه آن را ارتقاء دهیم.

سعیدی ابراز داشت: 80 درصد صنایع‌دستی که زوار از مشهد تهیه می‌کنند تولیدات کشورهای هند و چین بوده و سالانه 27 میلیارد دلار واردات قاچاقی کالا به کشور صورت می‌گیرد که در چند دولت گذشته تقریبا ثابت بوده و ضربات مهلکی را به پیکره صنایع دستی ما وارد کرده‌اند.

وی با بیان اینکه از نظر تعداد و تنوع صنایع دستی ما بی‌نظیر است اما از نظر تولید چین و هندوستان بازار ما را اشغال کرده‌اند، افزود: در بحث حمایت از تولید، از طرق فراکسیون فرش و صنایع دستی واردات بی‌رویه را محدود و کنترل خواهیم کرد و در برنامه ششم نیز با تشکیل کمیسیون‌های ویژه سعی داریم صنایع‌دستی و فرش را از این وضعیت خارج کنیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها