کد خبر: 745460
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۹
تمام مجروحان ايراني به كشور بازگشته‌اند اما هنوز 69 زائر مفقودند
بعد از فاجعه منا كارشكني‌هاي عربستان به خوبي نشان داد كه آنها به هر نحو ممكن در‌صددند اين اتفاق را مخفي كرده يا حداقل نگذارند ابعاد آن براي جهانيان آشكار شود.
حوريه ملكي
بعد از فاجعه منا كارشكني‌هاي عربستان به خوبي نشان داد كه آنها به هر نحو ممكن در‌صددند اين اتفاق را مخفي كرده يا حداقل نگذارند ابعاد آن براي جهانيان آشكار شود. به همين خاطر دست به هر كاري زدند و در اين راستا از ارائه آمار نادرست و دفن دسته‌جمعي جان‌باختگان و خودداري از تحويل آنها به كشورهايشان دريغ نكردند اما تأسفبارتر اينكه با بررسي شيوه انتشار اخبار اين فاجعه در رسانه‌هاي غربي مشخص شد، نحوه انتشار اخبار فاجعه منا در رسانه‌هاي غربي هم تابع دادوستد آنها با عربستان بوده و هست. با اين حال اخبار موثق از مفقود بودن 69 ايراني در اين حادثه حكايت دارد.
 شايد فقط ايران بود كه از همان ابتدا اعلام كرد اجساد تمام زائرانش بايد شناسايي و تحويل خانواده‌هايشان در ايران شود و به همين خاطر با اعزام گروه‌هاي مختلف به عربستان كارها را از نزديك پيگيري كرد.
 
همه مجروحان به ايران بازگشتند
حال بعد از گذشت حدود 15 روز از اين فاجعه و براساس گفته‌هاي مقام‌هاي سعودي اكنون مجروح مجهول‌الهويه‌اي در بيمارستان‌هاي اين كشور وجود ندارد. ضمن اينكه به گفته رئيس مركز پزشكي حج و زيارت هلال احمر بارها تمام بيمارستان‌هاي اين كشور جست‌وجو شده‌اند.  سيدعلي مرعشي در مورد نحوه كمك‌رساني به مجروحان ايراني در منا گفت: «در مجموع آمبولانس‌هاي هلال احمر ايران بيش از 400 مجروح فاجعه منا را به بيمارستان‌هاي سعودي و هلال احمر ايران واقع در منا منتقل كردند.»
به گفته وي در حال حاضر هيچ مجروح ايراني در بيمارستان‌هاي سعودي بستري نيست و روز پنج‌شنبه گذشته آخرين زائران مجروع ايراني به كشور منتقل شدند.
  هويت معلوم است، مشخصات نه!
نماينده ولي‌فقيه در امور حج و زيارت پس از بازگشت به ايران با اعلام اينكه تا اين لحظه 69 زائر ايراني در فاجعه منا مفقودالجسد هستند‌، دستگيري و جا ماندن تعدادي از زائران ايراني در بيمارستان‌هاي عربستان را رد كرد و از مردم خواست به اين شايعات توجه نكنند.
حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي عسگر گفت: اخباري كه در چند روز گذشته درباره دستگيري تعدادي از زائران ايراني و همچنين جا ماندن تعدادي از مجروحان در بيمارستان‌هاي عربستان منتشر شده، به هيچ وجه صحت ندارد. به تمام بيمارستان‌هاي جده، مكه، منا‌ و طائف سر زده و هر مجروحي كه آنجا بوده شناسايي و به بيمارستان‌هاي هلال احمر منتقل شد.  وي ادامه داد: «تمام مراكزي كه احتمال داده مي‌شد اجساد زائران ايراني در آنها نگهداري شود‌، شبانه‌روزي سر زده شده‌اند. احتمال داده مي‌شود‌ تعدادي از عزيزان ما در مرحله نخست شناسايي نشوند و نياز به آزمايش‌هاي خاص باشد.»  قاضي عسگر افزود: «در مذاكراتي كه با سعودي‌ها داشتيم، آنها پذيرفتند تعدادي كارشناس از عربستان به ايران بيايند تا شناسايي اين اجساد در داخل كشور ما انجام شود.»
وي گفت: «هويت ايراني اين اجساد بر ما معلوم است، اما مشخصات آنها مشخص نيست.»
 
پيگيري حقوقي فاجعه منا
نشست بررسي راهكارهاي پيگيري حقوقي فاجعه منا كه طي آن قريب به 5 هزار زائر خانه خدا از جمله 464 حاجي ايراني جان خود را از دست دادند، امروز در دانشگاه تهران برگزار مي‌شود.
در اين نشست كه از ساعت 10 صبح آغاز مي‌شود، حسين امبرعبداللهيان، معاون عربي و آفريقايي وزارت امور خارجه درباره مسئوليت‌هاي وزارت خارجه در پيگيري حقوقي فاجعه منا صحبت مي‌كند.  همچنين عباسعلي كدخدايي، استاد حقوق بين‌الملل دانشگاه تهران در خصوص بررسي چگونگي جبران خسارات مادي و معنوي خانواده‌هاي قربانيان فاجعه منا به سخنراني مي‌پردازد و بعد از او نيز توكل حبيب‌زاده، استاد حقوق بين‌الملل دانشگاه امام صادق (ع) درباره مسئوليت‌هاي دولت عربستان ناشي از قصور در امدادرساني صحبت مي‌كند.  
كاظم غريب‌آبادي، معاون بين‌الملل ستاد حقوق بشر قوه ‌قضائيه از ديگر سخنرانان اين نشست است كه به بررسي فاجعه منا از منظر حقوق بشر مي‌پردازد و پس از او حجت‌الاسلام عليزاده، رئيس پژوهشكده سازمان حج و زيارت به بررسي فقهي حقوقي جنايت عليه زائران امن الهي خواهد پرداخت.  در ادامه اين نشست تخصصي، محمدجواد شريعت باقري، رئيس دانشگاه علوم قضايي قوه قضائيه، به مسئوليت كيفري دولت عربستان در قبال فاجعه منا مي‌پردازد و در پايان نيز قاسم زماني، استاد حقوق بين‌الملل دانشگاه علامه طباطبايي درباره مسئوليت بين‌المللي دولت‌ها در قبال فاجعه منا صحبت مي‌كند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار