کد خبر: 738651
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۸
هماهنگي مسكو و تهران افزايش يافته
تحولات فشرده ديپلماتيك براي حل بحران سوريه كه در آن ايران و روسيه نقش اصلي را به عهده دارند، باعث شده بعضي منابع غربي و عربي مدعي شوند كه بين دو متحد اصلي دمشق درباره سرنوشت بشار اسد اختلاف نظر وجود دارد اما تهران و مسكو با رد اين ادعاها تأكيد كردند حتي هماهنگي روسيه و ايران افزايش يافته است.
يك منبع ايراني در گفت‌و گو با روزنامه الرأي كويت، با اشاره به شايعاتي كه برخي رسانه‌هاي عربي و غربي در مورد توافق ايران و‌امريكا براي عبور از «بشار اسد» انجام داده‌اند، اين گونه شايعات را بي‌اساس و دور از واقعيت خواند. اين مقام ايراني كه خواسته نامش افشا نشود با اشاره به اينكه بشار اسد، «سوپاپ اطمينان جبهه مدافع از اسلام اعتدالي است» تأكيد كرد: «هيچ‌گونه اختلافي بين ايران و روسيه حول سرنوشت «بشار اسد» وجود ندارد؛ كسي كه حضورش براي دو كشور لازم و ضروري است؛ مخصوصا براي مقابله با تهديدات گروه‌هاي مسلح همچون داعش و جبهه النصره.» اين مقام همچنين تأييد كرد كه روابط مسكو و تهران اخيراً افزايش يافته است. وي گفت كه ايران و روسيه در كنار هم وارد جنگ استراتژيكي شده‌اند كه به امنيت منطقه مرتبط است. اين منبع ايراني در ادامه گفت: «همكاري بين ايران و روسيه براي حمايت از نظام سوريه و جلوگيري از سقوط آن، استراتژيك است و هماهنگي تاكتيكي بين روسيه، ايران و سوريه افزايش پيدا كرده است، مخصوصاً پس از اين اينكه كشورهاي منطقه اصرار داشتند گروه‌هاي مسلح به سمت لاذقيه حركت كنند.» روسيه اخيراً حضور نظامي خود را در سوريه افزايش داده است. رسانه‌هاي امريكايي به نقل از مقامات امنيتي اين كشور گزارش دادند كه روسيه در حال ساخت يك پايگاه نظامي در سوريه است و در همين راستا يك برج كنترل ترافيك هوايي در بندر لاذقيه ساخته و براي هزار پرسنل خانه‌هاي پيش ساخته به اين شهر انتقال داده است.  اين فعاليت‌هاي روسيه باعث افزايش نگراني امريكايي‌ها و رژيم صهيونيستي شده است كه معتقدند اين اقدام ممكن است به تقويت جايگاه بشار اسد منجر شود. روزنامه عبري زبان هاآرتص نيز نوشت: خبرهايي كه در هفته گذشته منتشر شد از افزايش گسترش كمك‌هاي نظامي روسيه به دمشق خبر مي‌دهند تا جايي كه احتمالاً نيروهاي هوايي و جنگنده‌هاي روس در راستاي حفظ دولت اسد به كار گرفته خواهند شد. اين روزنامه چاپ تل‌آويو در ادامه آورده است: دو كشور ايران و روسيه تصميم دارند ابزار آلات جنگي ديگري را به دست بشار اسد، رئيس‌جمهوري سوريه برسانند و اطلاعات نظامي را به عنوان بخشي از عمليات مبارزه با تشكيلات انقلابي مختلف كه قصد سرنگوني اسد را دارند در اختيار دولت دمشق قرار دهند. اما بعضي تحليلگران معتقدند اين اقدام نظامي روسيه همزمان با تلاش‌هاي ديپلماتيك اين كشور براي حل بحران سوريه و مبارزه با تروريسم صورت مي‌گيرد.
  
گفت‌وگوي عبداللهيان و بوگدانف
ميخائيل بوگدانف معاون وزير خارجه روسيه و نماينده رئيس‌جمهور اين كشور در امور خاورميانه و حسين اميرعبداللهيان معاون عربي و آفريقاي وزارت خارجه ايران در تماس تلفني درباره‌ آخرين تحولات منطقه از جمله سوريه و يمن گفت‌وگو و تبادل‌نظر كردند. دو طرف در اين تماس ضمن تبادل‌نظر راجع به آخرين تلاش‌ها و رايزني‌هاي سياسي براي كمك به حل بحران‌هاي سوريه و يمن، بر ضرورت تحقق راه‌حل‌هاي سياسي براي بحران سوريه و يمن مطابق با حقوق بين‌الملل و مفاد منشور سازمان ملل تأكيد كردند. بوگدانف و اميرعبداللهيان همچنين تأكيد كردند: تهران و مسكو معتقدند هرگونه راه‌حل سياسي سوريه كه نقش مردم، جايگاه نهادهاي حكومتي و نقش رئيس‌جمهور و مبارزه جدي با تروريسم ناديده گرفته شود، نتيجه بخش نخواهد بود.  در همين حال، مارسا زاخاروف، سخنگوي وزارت خارجه روسيه در بيانيه‌اي برخي گزارش‌هاي منتشر شده مبني بر دستيابي مسكو به توافقي با واشنگتن و رياض در مورد سرنگوني بشار اسد را اوهام و ساختگي توصيف كرد و گفت: به نظر مي‌رسد برخي از محافل سياسي غرب با وجود پيامدهاي منفي اشتباهات خود كه هر روز پيش از قبل براي آنها آشكار مي‌شود باز هم نمي‌توانند از اين اشتباهات درس عبرت بگيرند. زاخاروف تأكيد كرد: ما در هيچ توافقي درباره سرنوشت كشورها شركت نمي‌كنيم، هرگز رؤساي ديگر كشورها را تعيين نمي‌كنيم و هرگز با همدستي با يك طرف براي بركناري ديگري تلاش نمي‌كنيم به ويژه در مورد سوريه و ديگر كشورهاي منطقه كه مردم آنها خود توان تعيين سرنوشتشان را دارند. زاخاروف با اشاره به اينكه مسكو همچنان معتقد است بيانيه ويژه ژنو در خصوص سوريه بايد به صورت غيرمشروط اجرا شود، گفت: روسيه مي‌خواهد همه شركايش به اصول و قوانين بين‌المللي كه اين بيانيه بر پايه آن تنظيم شده از جمله احترام به حاكميت ملي كشورها پايبند باشند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار