
رهبر حزب دموكراتيك خلق تركيه حملات اخير جنگندههاي ارتش اين كشور به داعش در سوريه را صوري خواند و گفت كه هدف اصلي دولت از بين بردن كردهاست. دميرتاش همچنين اعلام كرد، اردوغان از نظر سياسي و ايدئولوژيك به هيچ وجه با اسرائيل مخالفت نكرده و دشمن اسرائيل نيست.
تركيه در هفتههاي اخير وارد بازي خطرناكي شده است كه نه تنها دستاوردهايي براي اين كشور نخواهد داشت بلكه تركيه را وارد بحرانهاي جديدي ميكند كه نتيجه آن ميتواند تشديد بيثباتي و ناامني در داخل باشد. رجب طيب اردوغان، رئيسجمهور تركيه پس از موافقت امريكا با ايجاد منطقه پرواز ممنوع در خاك سوريه، پايگاههاي خود را در اختيار ائتلاف به اصطلاح ضد داعش قرار داد و از همان روز حملات گسترده خود را به بهانه مقابله با داعش ولي براي از بين بردن كردها كه مخالف اصلي آنكارا معرفي شدهاند، آغاز كرد. حملات به كردها با مخالفت جريانهاي سياسي كرد مواجه شده است. صلاحالدين دميرتاش، رهبر حزب دموكراتيك خلق تركيه (حامي كردها) جمعه شب در مصاحبه با روزنامه الاخبار لبنان، گفت: «سياست رجب طيب اردوغان، از مدتها پيش بر اعمال فشار و ترساندن كردها و مخالفان دموكرات دولت متمركز بوده است.» اردوغان همواره تلاش ميكند جنبش و فعاليت مخالفان خود را محدود كند. به گزارش ايسنا، دميرتاش گفت: «در زمان انتخابات حزب ما در معرض حملات با سلاح گرم و بمبگذاري قرار گرفت. آنها ميخواستند فضايي پر تنش ايجاد كنند تا همگان را به درگيري بكشانند. هدف اردوغان اين بود كه از ميدان سياست خارج شويم تا حكمراني خود را تثبيت كند و در را به روي نظام رياست جمهوري جهت اداره حكومت به تنهايي باز كند اما زماني كه نتوانست به خواسته هايش در انتخابات برسد با گروه هايي كه خواهان جنگ عليه كردها و گروههاي دموكرات هستند، وارد همكاري شد.» حزب دوموكراتيك خلق براي اولين بار وارد پارلمان تركيه شد و با اين اقدام پيروزي حزب حاكم عدالت و توسعه را كه 12 سال در قدرت بود از اكثريت انداخت. با ورود كردها به پارلمان اختلافات اردوغان با كردها تشديد شد و مقابله با داعش، بهانه لازم را به اردوغان داد تا كردها را از سر راه خود بردارد.
هدف اردوغان از ميان برداشتن كرده استاين چهره سياسي كرد تركيه در ادامه گفت: «هدف اردوغان اين است كه انتخابات زود هنگام برگزار شود تا به تنهايي حكومت را در دست بگيرد، براي همين براي كشاندن تركيه به تنش و آشوب تلاش ميكند. اردوغان ميخواهد روند صلح پايان يابد و جنگ آغاز شود. ما به عنوان يك حزب سياسي هدف اصليمان آغاز مجدد روند صلح است براي همين براي انتخابات زود هنگام احتمالي آماده ميشويم. متأسفانه انتخابات تركيه در شرايطي عادلانه و تحت شرايط طبيعي برگزار نميشود. ما نگرانيم كه بار ديگر در معرض تجاوزات قرار بگيريم.»
اردوغان در داخل به دنبال برهم زدن قواعد دموكراسي است و سعي دارد با كنار زدن كردها، راه را براي پيروزي در انتخابات احتمالي پارلماني در آينده هموار كند زيرا اردوغان كردها را مانع اصلي براي تثبيت ديكتاتوري نوعثماني خود ميداند. دميرتاش در ادامه سخنان خود خاطرنشان كرد: «طبعاً در اين دوره و به خاطر افكار عمومي جهان تركها يك جنگ صوري نيز عليه داعش آغاز كردند اما هدف اصلي آنها كردها و گروههاي دموكراتيكي است كه به اعتقاد آنها خطرناكتر از داعش هستند. اين را در روزنامهها و مطبوعاتشان نوشتهاند. هدف آنها ترساندن كردهاست. حزب ما مانع جنگ خواهد شد و براي صلح واقعي تلاش خواهد كرد. مردم نيز در كنار ما هستند.»
اردوغان دشمن اسرائيل نيستاگرچه اردوغان در ظاهر خود را دشمن اسرائيل ميداند و در سخنرانيهاي خود اقدامات صهيونيستها عليه فلسطينيان را محكوم ميكند اما دميرتاش نظر متفاوتي دارد و معتقد است اردوغان دشمن اسرائيل نيست. دميرتاش در خصوص دشمني دولت تركيه با اسرائيل براي نزديك شدن به كشورهاي عربي، گفت: «دولت كنوني تركيه از نظر سياسي و ايدئولوژيك به هيچ وجه با اسرائيل مخالفت نكرده و نميكند و معاهدههاي نظامي و اقتصادي دو طرف حتي پس از حادثه كشتي مرمره هم لغو نشد براي همين مخالفت آنكارا و به ويژه اردوغان با اسرائيل يك نوع فرصت طلبي و تنها حرف است. اگر مخالفت آنها واقعي بود تركيه از طريق موقعيت جغرافيايي- سياسي خود نقش مهمي در حل مسئله فلسطين ايفا ميكرد.» به نظر ناظران، تركيه از قافله تحولات در سوريه از كشورهاي عربي عقب مانده و سعي ميكند با نزديك شدن به اسرائيل، اين عقب ماندگي را جبران كند.