کد خبر: 728813
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۰
ضعف مديريت دستگاه‌هاي اجرايي آرامش جامعه را برهم زده
كافي است در ميادين و خيابان‌هاي بزرگ و مراكز تجاري شهر قدمي بزنيم تا متوجه شويم كه وضعيت حجاب و عفاف جامعه چندان مساعد نيست...
محمدرضا هادیلو
كافي است در ميادين و خيابان‌هاي بزرگ و مراكز تجاري شهر قدمي بزنيم تا متوجه شويم كه وضعيت حجاب و عفاف جامعه چندان مساعد نيست و رهبر معظم انقلاب حق دارند نگراني‌هاي خود را در اين زمينه ابراز كنند و با اشاره به تلاش دشمن براي استفاده از نقاط ضعف جامعه، بفرمايند، «انسان در معرض آسيب قرار دارد و همه بايد مراقب رفتار خود باشيم و بدانيم برخي مظاهرِ خودنمايي، بي‌تقوايي و رعايت نكردن حجاب و عفاف آثار مخرب و ماندگاري بر اخلاق و سياست جامعه دارد و در اين زمينه بايد خود زنان، بيشتر مواظبت كنند» و در همين راستا نسبت به ساماندهي وضع موجود به مسئولان هشدار بدهند.
 با اينكه بسياري از شهروندان از وضعيت پوشش و حجاب در جامعه گله دارند، كارشناسان علت اجرايي نشدن قوانين عفاف و حجاب، را ضعف مديريت دستگاه‌هاي اجرايي كشور مي‌دانند.
 در همين رابطه رئيس شوراي فرهنگي ـ اجتماعي زنان و خانواده نيز درباره چگونگي اجرا نشدن مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در خصوص عفاف و حجاب انگشت اتهامش را به سمت مديراني گرفت كه در دستگاه‌هاي اجرايي كشور بايد كاري انجام مي‌دادند كه نداده و كم‌كاري كرده‌اند.
كبري خزعلي گفت: «در رابطه با بحث فرهنگ عفاف و حجاب قانون‌هاي فراواني داريم، اما اين قوانين اجرا نشده و در اجرا نيز بودجه‌اي براي آن تخصيص داده نشده است، البته در مديريت نيز ساختار مناسبي براي عفاف و حجاب در نظر گرفته نشده است. پس از ساختار مناسب آنچه مورد نياز است، عزم جزم مديران و مسئولان است كه ما آن را نداشته‌ايم و بسيار با مطلوب فاصله داريم.»
جالب است بدانيم 26 دستگاه در اجراي طرح عفاف و حجاب مسئول هستند، اما به صورت جدي كاري انجام نشده است و اگر از مردم بخواهيم حداقل پنج  دستگاهي را كه مسئوليتي در اين رابطه برعهده دارند، نام ببرند، حتماً دچار مشكل مي‌شوند زيرا تاكنون به صورت جدي چيزي نديده‌اند كه بخواهند از آن به عنوان يك كار تأثيرگذار دفاع كنند.
رئيس شوراي فرهنگي ـ اجتماعي زنان و خانواده با بيان اينكه قوانين و مصوبات عفاف و حجاب هيچ نقصي نداشته و كاملاً قابليت اجرايي شدن را دارند و مجلس شوراي اسلامي نيز هيچ بودجه‌اي براي آن تخصيص نداده است، تأكيد كرد: «شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان يك دستگاه نظاره‌گر به صورت مرتب با دستگاه‌هاي مرتبط كه قوانين را رعايت نمي‌كنند برخورد مي‌كند و از خدمات خوب نيز تقدير به عمل مي‌آورد، اما علت اجرايي نشدن قوانين عفاف و حجاب، ضعف مديريت دستگاه‌هاي اجرايي كشور است.»
خزعلي به خواسته‌هاي رئيس‌جمهور در اين زمينه اشاره كرد و ادامه داد: «ايشان چهار خواسته درباره عفاف و حجاب از دستگاه‌هايي اجرايي داشته كه خواسته مراجع نيز همين بوده است، اما متأسفانه اين خواسته‌ها هنوز اجرايي نشده است. كار فرهنگي و آموزشي و الگوسازي، دو خواسته رئيس‌جمهور بود، همچنين وي خواسته بود كه بازار را از محصولات ايراني پر كنيد و خانواده دولت را دريابيد كه متأسفانه اين موارد اجرايي نشده است.»
خزعلي يك‌بار ديگر ضعف مديران را مد نظر قرار داد و تصريح كرد: «كتاب‌ها، همايش‌ها، مدل‌هاي لباس، ابتكارات طراحان و آلبوم‌هاي لباس‌هاي موجود در دانشگاه‌ها همه مي‌خواهند به نياز جوان و رعايت عفاف و حجاب پاسخ دهند، اما من قبول دارم كه برخي مديريت مياني در اين امر ضعف‌هايي نشان دادند و مسئوليت‌هايي داشتند كه آنها را به درستي انجام نداده‌اند.»

 تلاش براي القاي فرهنگ غربي

بعد از رئيس شوراي فرهنگي ـ اجتماعي زنان و خانواده، كه مديران اجرايي را عامل اجرايي نشدن قانون حجاب و عفاف مي‌داند، رئيس بسيج جامعه زنان نيز معتقد است در خصوص حجاب و عفاف قوانين مصوب خوبي وجود دارد كه از سوي شوراي انقلاب فرهنگي مصوبه‌اي تصويب و به صورت قانون لازم‌الاجرا و به تمام دستگاه‌ها نيز ابلاغ شده است اما اگر در اجرا به مشكل خورده، بايد علت را جست‌وجو كرد.
مينو اصلاني با اشاره به اينكه بايد عزم جدي براي اجراي قانون عفاف و حجاب بايد صورت گيرد، گفت: «رعايت نكردن حجاب و عفاف باعث مي‌شود بي‌بندوباري، اباحه‌‌گري و پوشش نامناسب را در جامعه شاهد بوده و اين امر تزلزل در بنياد خانواده را به همراه داشته باشد.»
وي با تأكيد بر اينكه ترويج خشونت و بزهكاري نيز از عدم رعايت حجاب ايجاد مي‌شود، ادامه داد:  «شبكه‌هاي ماهواره‌اي به دنبال بي‌بندوباري در جامعه ما هستند و با پخش سريال‌هاي خود خيانت و بي‌حجابي را به نمايش مي‌گذارند. در واقع در برخي از شبكه‌ها، معانديني كه از كشور فرار كرده‌اند در مقابل دوربين حجاب خود را برداشته و مي‌خواهند فرهنگ غربي را در ايران جا بيندازند.»

  تلك تلك‌هاي مجلس

در شرايطي كه همگان معتقدند وضع حجاب و عفاف در جامعه به حدي رسيده كه بايد براي آن فكر عاجلي كرد و برخي مسئولان هم مجلس را به كم‌كاري در اين‌باره متهم كرده‌اند، چند روز پيش و همزمان با روز عفاف و حجاب و واقعه مسجد گوهرشاد 216 نماينده مجلس از اجراي قانون عفاف و حجاب حمايت كردند.
با اينكه انتظارات از مجلس بيش از اينهاست و با يك حمايت و بيانيه كاري درست نمي‌شود، اما نمايندگان محترم ترجيح دادند در بيانيه‌اي حمايت خود را از اجراي قانون عفاف و حجاب اعلام كرده و به نوعي براي خالي نبودن عريضه كاري كرده باشند.
در بخشي از اين بيانيه آمده: «با گراميداشت روز عفاف و حجاب و واقعه مسجد گوهرشاد و با توجه به ابلاغ آيين‌نامه اجرايي قانون عفاف و حجاب مصوب شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي از سوي وزير محترم كشور تأكيد مي‌گردد كه همه مسئولان دستگاه‌ها با جديت در راستاي اجراي اين قانون به دغدغه حق ملت شريف و شهيدپرور ايران اسلامي پاسخ دهند. نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به ويژه فراكسيون حجاب و عفاف حمايت خود را از اين رويكرد اعلام مي‌كند.»
با اين تفاسير و با توجه به انتقادات موجود در مورد وضعيت حجاب و عفاف در جامعه، هرچند نمايندگان از همه مسئولان دستگاه‌ها خواستند كه با جديت در راستاي اجراي اين قانون به دغدغه ملت پاسخ دهند اما بايد نشست و ديد كه ضمانت اجرايي اين بيانيه چيست و چند درصد از مديران عزم خود را جزم كرده‌اند تا واقعاً كاري براي اين وضع بكنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار