کد خبر: 725488
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۳
رئيس مركز تحقيقاتي ژنتيك نور ضمن تشريح مراحل علمي تشخيص هويت شهداي گمنام و پاسخ به برخي ابهامات در اين زمينه از ادامه فرآيند شناسايي هويت غواصان شهيد خبر داد.
به گزارش مهر، محمود تولايي، رئيس اين مركز درباره اينكه چرا پس از چندين سال از پايان جنگ تحميلي، هنوز برخي شهدا به صورت گمنام دفن مي‌شوند به تشريح فعاليت‌هاي مركز ژنتيك نور در روند تعيين هويت شهداي گمنام پرداخت و گفت: استخراج ژن روي يك نمونه خوني كار ساده‌اي نيست، اگر قرار باشد همين كار روي بافت انجام شود، حساسيت كار ۲۰ برابر بيشتر خواهد شد. همين اقدام روي بافت سخت مشكل‌تر مي‌شود. سختي كار روي نمونه استخواني بسيار بيشتر از كار كردن روي نمونه‌هاي خوني است.   
تولايي در ادامه درباره اينكه چندي پيش مشاور رئيس‌جمهور به صورت گلايه‌آميز مطلبي را در فضاي مجازي منتشر و بيان كرده بود «سه دستگاه متولي شهدا هستند اما هنوز شهداي جنگ تحميلي گمنام دفن مي‌شوند» افزود: به حق است كه دوستان ما در دولت و هر جايي، انتظارات و علائق خود را مطرح كنند اما آيا خودشان تا به حال يك بار از مجموعه و مركز ما بازديد كرده‌اند؟  وي افزود: ما تاكنون يك ريال هم از حمايت‌هاي دولتي برخوردار نبوده‌ايم.  
تولايي، تيم مستقيمي كه با او روي تعيين هويت شهدا كار مي‌كنند را ۲۰ نفر اعلام كرد و گفت: شهداي ما در جنگ تحميلي حدود ۲۷۰هزار نفر بوده‌اند كه نزديك به ۵۰ هزار نفر به عنوان مفقود مطرح شدند و با فعاليت كميته جست‌وجوي مفقودين تاكنون حدود ۴۴ هزار نفر از مفقودين پيدا شدند.  وي ادامه داد: همچنين ۱۴ تا ۱۶ هزار نفر از اينها گمنام هستند كه از اين تعداد ۸ تا ۹ هزار نفر در عمليات‌هاي تفحص به دست آمده‌اند و در يادمان‌هاي شهداي گمنام دفن هستند.
پيش بيني مي‌شود حدود ۶ هزار شهيد گمنام ديگر در مناطق مرزي و برون مرزي كشورمان وجود داشته باشند كه پيدا شدن آنها نيازمند استمرار فرايندهاي تفحص و جست‌وجوي مفقودان است. با اين حال اكنون حدود ۲ هزار نمونه از شهدا در اختيار داريم. آن هم نمونه‌هايي كه از سال ۸۱ به بعد در تفحص‌ها به دست آمده است.  
رئيس مركز ژنتيك انساني نور در بخش ديگري از اين گفت‌وگو به ايجاد بانك اطلاعاتي ويژه مشاغل پر خطر هم اشاره كرد و گفت: آماده هستيم براي همه سازمان‌هايي كه در مشاغل پرخطر هستند مانند خبرنگاران، خلبانان، معدن كاران، امدادگران آتش نشاني، صليب سرخ و هلال احمر با كمترين هزينه و سرعت بالا طرح واره ژنتيكي و پروفايل ژنتيكي تهيه كنيم.  
تولايي در پايان اين گفت‌وگو درباره تعيين هويت ۱۷۵ شهيد غواص تازه تفحص شده هم گفت: شهداي غواص فعلا در مرحله بررسي‌هاي آناتومي و آنتروپولوژي قرار دارند و پس از آن نمونه‌هاي برداشت شده وارد مرحله استخراج ژنتيكي و شناسايي خواهند شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار