امان الله نوروزی گفت: سيد ضياء هاشمي معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اين بازديد از گناباد به عنوان شهر فرهنگ، تمدن و تاریخ یاد کرد.
وي افزود: سيد ضياء هاشمي در بازديد از قنات قصبه گناباد وجود بعضی از عناصر تمدنی مثل قنات و شخصیتهای برجستهای از جمله شیخ محمد تقی بهلول نشان میدهد که شهرستان گناباد یک شهر فرهنگی و تاریخی است.
گفتني است، قنات قصبه گناباد باقدمتي 2500ساله مربوط به دوره هخامنشيان مي باشد كه در مجموع داراي 408حلقه چاه و 7 رشته است و ميزان آبدهي آن در حال حاضر 150 ليتر در ثانيه تنها از يك كانال است .طول اين قنات 33كيلومتر و مادر چاه آن 300متر عمق دارد.اين اثر درتاريخ28/10/89به شماره ثبت 296379 در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده و كانديداي ثبت در فهرست جهاني مي باشد