معاون وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي درسي، از تضعيف، تحميل و تحريف به عنوان سه خطر تهديدكننده سند بنيادين تحول آموزش و پرورش نام برد.
حجتالاسلام محيالدين بهرام محمديان در نشست خبري كه در سازمان پژوهش و برنامهريزي درسي برگزار شد، گفت: هدف آموزش و پرورش با تعليم و تربيت همراه است و يكي از مؤلفههاي آن مانند نيروي انساني و توسعه، تحقيق، برنامهريزي درسي، كتابها و محتواي آموزشي است كه بر ساير مؤلفهها تأثير مستقيم دارد و با حذف اين مؤلفهها، نظام آموزش و پرورش و تعليم و تربيت از بين ميرود. محمديان با اشاره به ۱۱ بستر در حوزه يادگيري در برنامه درسي ملي تصريح كرد: البته يادگيري به تنهايي مدنظر نيست، بلكه به عنصر تربيتي تأكيد شده است.
وي با بيان اينكه آموزش و پرورش به عنوان متولي، مجري اجراي سند تحول بنيادين است، اظهار كرد: البته در برخي از موارد امكانات كامل براي تحقق اهداف وجود ندارد، لذا بخشهاي مختلف جامعه بايد براي اجراي امور تربيتي كمك كنند.
محمديان با تأكيد بر اينكه سند تحول بنيادين را سه خطر جدي تهديد ميكند، بيان كرد: تحريف، تحميل، تضعيف از خطراتي است كه اين سند مهم را تهديد ميكند. برخيها درصددند سند تحول بنيادين را تحريف، تضعيف و تعطيل و تحميل كنند. لذا، بايد دستگاههاي بالادستي بر اجراي سند نظارت داشته باشند.
بالاتر از همه نياز به نظارت نخبگان صاحبنظر در اين سند وجود دارد. وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه آموزش و پرورش نسبت به دانشآموزان عقبتر است، تصريح كرد: درصدديم تا متناسب با نيازهاي آينده دانشآموزان كار كنيم و متون درسي متناسب با نياز دانشآموزان باشد.
نگراني نسبت به مواردي كه سند تحول بنيادين را تهديد ميكنند و نياز به نظارت بر اجراي آن از سوي نهادهاي بالادستي در حالي از سوي معاون وزير آموزش و پرورش بيان ميشود كه ستاد تحول و نوسازي نظام آموزشي مستقر در دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان يك ستاد راهبردي اجرايي ميتوانست اين مهم را بر عهده داشته باشد. چندي پيش «جوان» آسيبهاي انحلال خاموش اين ستاد و ادغام وظايف آن با مسئوليتهاي شوراي عالي آموزش و پرورش را مورد مطالعه قرار داده بود.