کد خبر: 691259
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۹
نيروهاي امنيتي در واشنگتن ديوار دفاعي ايجاد كردند
دو هفته از دور جديد اعتراضات سياهپوستان عليه نژادپرستي در شهرهاي امريكا مي‌گذرد كه دامنه اين اعتراضات به كاخ سفيد و كنگره نيز كشيده شد. در شهرهاي ديگر نيز اين اعتراضات ادامه داشت و در شهر بركلي كه با خشونت همراه بود ده‌ها تن توسط پليس دستگير شدند.
دو هفته از دور جديد اعتراضات سياهپوستان عليه نژادپرستي در شهرهاي امريكا مي‌گذرد كه دامنه اين اعتراضات به كاخ سفيد و كنگره نيز كشيده شد. در شهرهاي ديگر نيز اين اعتراضات ادامه داشت و در شهر بركلي كه با خشونت همراه بود ده‌ها تن توسط پليس دستگير شدند.

شايد تا چند هفته پيش كمتر كسي در امريكا فكر مي‌كرد كه تبرئه دو پليس سفيد پوست امريكايي كه دو سياهپوست را به قتل رسانده بودند، اعتراضات اين‌چنيني به دنبال داشته باشد اما اين بار بر خلاف تصورها، سياهپوستان همچون دهه 1960 دامنه اعتراضات خود را نسبت به سياست‌هاي تبعيض نژادي در امريكا تشديد كرده‌اند تا بلكه بتوانند بخشي از مطالبات خود را عملي كنند. اين اعتراضات كه روز به روز ابعاد گسترده‌تري به خود مي‌گيرد، به سراسر شهرهاي امريكا كشيده شده و دولتمردان اين كشور را شوكه كرده است. در هفته‌هاي اخير خيابان‌هاي امريكا صحنه تظاهرات سياهان بود اما اكنون كاخ سفيد و كنگره نيز از تيررس اين اعتراضات در امان نمانده‌اند و شاهد تجمع هزاران سياهپوستي هستند كه همواره قرباني سياست‌هاي تبعيض نژادي مي‌شوند.

معترضان دوشنبه شب با سر دادن شعار ‌«به من بگوييد دموكراسي شبيه چيست‌» نيروهاي امنيتي را به تشكيل ديواره دفاعي در واشنگتن مجبور كردند. به گزارش ايسنا، به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، معترضان امريكايي با حمل پلاكاردهايي با اسامي سياه‌پوستان كشته شده به دست نيروهاي پليس، در مقابل كنگره امريكا تجمع كردند و در همين حال وزارت دادگستري امريكا روز دوشنبه در ژستي صلح‌طلبانه خواستار تحقيق درباره وضعيت حقوق بشر در بحبوحه اين اعتراض‌ها شد. معترضان دوشنبه شب از خيابان كنيتكت به سمت ميدان دوپونت در واشنگتن حركت كردند. طبق اعلام پليس واشنگتن، عده‌اي از معترضان تحصن خوابيده در پياده‌روها برگزار كردند و اين در حالي بود كه دماي هوا بسيار پايين بود. برخي از تظاهركنندگان نيز پلاكاردهاي ‌«نمي‌توانم نفس بكشم‌» به همراه داشتند.

پليس كنگره ده‌ها تن از معترضان را كه قصد داشتند به سمت ساختمان اصلي حركت كنند، متوقف كرد و صفي از نيروهاي امنيتي در برابر آنها تشكيل داد. معترضان نيز شانه به شانه يكديگر ايستادند تا به دليل مرگ سياهپوستان به دست پليس سوگواري كنند. معترضان تأكيد كردند كه به دنبال آن هستند تا تحقيقات بين‌المللي درباره خشونت پليس امريكا انجام شود. معترضان فرياد ‌«دست‌ها بالا، شليك نكن‌» را در جلوي كنگره سر مي‌دادند اما پس از آن معترضان شعار ‌«مشت‌ها بالا، مقاومت مي‌كنيم‌» سر دادند. همچنين معترضان در واشنگتن به سمت كاخ سفيد حركت كردند و با تجمع گسترده مانع تردد خودروها شدند. معترضان چند ساختمان دورتر از كاخ سفيد شعار ‌«به اعتراضات بپيونديد‌» و ‌«جان سياهپوستان مهم است‌» سر دادند. اين تظاهرات به بسته شدن خيابان كنتيكت مهم‌ترين چهارراه مواصلاتي كاخ سفيد به شمال شرقي واشنگتن انجاميد.

اعتراضات بركلي را فلج كرد

همزمان با اعتراضات واشنگتن اعتراضات گسترده‌اي در شهر بركلي ايالت كاليفرنيا نيز برگزار شد. به گفته مسئولان پليس شهر بركلي، تظاهرات اعتراض آميزي كه براي دومين روز در دانشگاه بركلي اين ايالت آغاز شده بود به تدريج به خيابان‌هاي اطراف سرايت كرد و تخريب اموال عمومي و آتش سوزي‌هاي زيادي را موجب شد. به گزارش ايرنا، تظاهر كنندگان در خيابان‌هاي بركلي به راه افتادند و با شكستن پنجره‌ها، غارت فروشگاه‌ها و به آتش كشيدن سطل‌هاي زباله، شهر بركلي را به آشوب كشاندند. به گفته جنيفر كوتز، سرپرست تيم ويژه پليس بركلي بر اثر درگيري‌هايي كه ميان معترضان و مأمورين پليس رخ داد دو مأمور پليس به شدت مجروح و به بيمارستان منتقل شده و ده‌ها نفر از تظاهر‌كنندگان نيز بازداشت شدند. به نوشته روزنامه امريكايي يو اس‌اي تودي، رسانه‌هاي محلي و پليس كاليفرنيا تأييد كردند اعتراضات روز دوشنبه چند خيابان را در بركلي بست، همچنين باعث شد به خودروهاي گشت زني پليس و به چند ساختمان چند طبقه آسيب برسد. بر اساس گزارش‌ها، اعتراضات مردم، شهر بركلي را فلج كرده است.

پيوستن شوراي نيويورك به‌معترضان

تظاهرات ضدنژادپرستي پليس امريكا در نيويورك، به محل حضور شاهزاده انگليسي كشيده شد و از سوي ديگر اعضاي شوراي شهر نيويورك نيز به جمع اعتراض‌هاي ضدنژادپرستي ملحق شدند. به گزارش پرس‌تي‌وي، تظاهركنندگان دوشنبه شب در مقابل مركز باركليز در شهر نيويورك تظاهرات كردند كه شاهزاده انگليسي براي تماشاي يك مسابقه بسكتبال به آنجا رفته بود. شركت كنندگان در اين تظاهرات، مي‌گفتند بايد نژادپرستي متوقف شود. آنها مي‌گفتند افسران قاتل بايد زنداني شوند. از سوي ديگر، اعضاي شوراي شهر نيويورك نيز در اقدامي نمادين در خيابان‌هاي اين شهر تجمع كردند و مانع آمد و شد خودروها شدند. آنها با اين كار خود از اعتراض‌هايي حمايت كردند كه در اعتراض به اين رفتارهاي خشونت‌آميز پليس امريكا شروع شده است. اعضاي شوراي شهر نيويورك پس از تجمع خياباني خود به سمت تالار شهر رفتند كه قرار بود حكم دادگاه درباره پليس پرونده اريك گارنر (سياهپوستي كه توسط پليس كشته شد) صادر شود. برخي شخصيت‌هاي ورزشي امريكا نيز به حمايت از معترضان برخاسته‌اند. دوشنبه شب پيش از مسابقه بسكتبال بروكلين نتز و كيليوند كاواليرز، بسياري از بازيكنان پيراهن‌هايي با نوشته ‌«نمي‌توانم نفس بكشم‌» بر تن كردند.

اوباما: نگرانم دخترانم از نژادپرستي عذاب بكشند

رئيس‌جمهور امريكا در بخش ديگري از مصاحبه‌ خود با شبكه خبري BET  از نگراني‌هايش درباره نژادپرستي در جامعه امريكا سخن گفت و اعلام كرد كه نگران است دخترانش در آينده از رفتارهاي نژادپرستانه در اين كشور رنج ببرند. به نوشته روزنامه ديلي‌ميل، باراك اوباما، رئيس‌جمهور امريكا دوشنبه شب گفت:«من نگرانم كه ‌«ساشا‌» و ‌«ماليا»، دو دخترم در آينده مورد بي‌مهري مردم و نژادپرستي به خاطر رنگ پوست‌شان قرار بگيرند. مي‌خواهم با فرزندانم همانطور كه هستند رفتار شود و آنها با موهبت‌هايي كه خداوند به آنها داده و استعدادهايشان مورد قضاوت قرار بگيرند». اوباما همچنين به خاطر عدم واكنش مناسب به مسئله تبرئه افسران قاتل پليس كه دو فرد سياهپوست غيرمسلح را كشتند، به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. رئيس‌جمهور امريكا در ادامه مصاحبه‌اش گفت:«من مي‌خواهم تا با نوه‌هايم همانند ساير اشخاص رفتار شود. اگر اشتباهي مي‌كنند بايد درست شود. البته بايد اين اشتباهات توسط من، توسط مادران و پدرانشان درست شود. من نمي‌خواهم با نوه‌هايم به گونه‌اي رفتار شود كه آنها احساس كنند در اين مملكت جايي ندارند، يا احساس امنيت نمي‌كنند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار