يك روزنامه امريكايي فاش كرد كه سازمان سيا از طريق رابط خود با گروهك تروريستي جندالله از وقوع حمله اين گروهك به اتوبوس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در سيستان در سال 1385 و همچنين ساير حملات اين گروهك اطلاع داشت.
به گزارش نيويورك تايمز، يك كارآگاه به نام توماس مك هال كه با گروه جندالله ارتباط داشته منبع اين خبر بوده است.
مك هال از افرادي بوده كه در سال 2006 به خاطر كمك به حادثه ديدگان 11 سپتامبر مدال شجاعت دريافت كرده است.
در گزارشي كه نيويورك تايمز منتشر كرده بر اين نكته تأكيد شده كه در سال 2007 و پس از حمله تروريستي جندالله به اتوبوس حامل اعضاي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در سيستان و بلوچستان، يك افسر اطلاعاتي سيا متوجه يك گزارش اطلاعاتي ميشود كه پيش از اين حادثه ارسال شده و درباره احتمال وقوع يك حمله تروريستي در سيستان و بلوچستان هشدار داده است.
پيگيريهاي اين مأمور سيا به اين نتيجه ميرسد كه يك مأمور مبارزه با تروريسم اف. بي.اي كه به افغانستان و پاكستان سفر مي كند اين گزارش را تهيه و او با عناصر جندالله ارتباط برقرار كرده است.
نام اين فرد كه در سال 2006 به خاطر كمك به حادثه ديدگان 11 سپتامبر مدال شجاعت دريافت كرده است، «توماس مك هال» است. او اكنون در سن 53 سالگي و از اداره پليس بندري شهر نيوآرك ايالت نيوجرسي بازنشسته شده است و به عنوان يك مأمور اطلاعاتي خصوصي فعاليت ميكند. مك هال از طريق رابطان محلي با گروهك تروريستي جندالله در ارتباط بوده است و همزمان گزارشهايي را براي سازمانهاي اطلاعاتي امريكا درباره حملات در دست برنامهريزي اين گروهك تروريستي ارسال ميكرده است.
نيويورك تايمز مينويسد پس از افشاي اين ارتباط براي مقامات سيا در سال 2007، اين سازمان اطلاعاتي امريكا از بيم نقض قانون همكاري و مشاركت با گروههاي تروريستي همكاري خود را با مك هال به حالت تعليق در ميآورد، اما مك هال همچنان با سازمانهايي چون اف. بي.اي (پليس فدرال امريكا) و پنتاگون به عنوان رابط اين سازمانها با جندالله همكاري ميكرده است.
اين همكاري در حالي بود كه گروه جندالله همچنان به حملات تروريستي خود عليه شهروندان ايراني در منطقه سيستان و بلوچستان ادامه ميداد و مقامات امريكايي به طور رسمي همواره اعلام ميكردهاند كه جندالله را يك گروه تروريستي ميدانند و با آن هيچ گونه همكاري ندارند. به نوشته اين روزنامه امريكايي سازمانهاي اطلاعاتي امريكا به واسطه ارتباطات مك هال از بيشتر حملات گروه تروريستي جندالله كه در طول سالهاي اخير عليه شهروندان ايراني و فرماندهان سپاه صورت گرفته است، اطلاع داشتهاند.
نيويورك تايمز مينويسد با وجودي كه وزارت خارجه امريكا در نوامبر 2010 رسما نام جندالله را در فهرست گروههاي تروريستي قرار داد، اما ارتباط مك هال با عناصر و رهبران اين گروه تروريستي از طريق افغانستان و پاكستان همچنان ادامه داشت و اين در حالي بود كه امريكاييها همواره ادعاي ارتباط با اين گروه تروريستي را رد ميكردند. گفتني است عبدالمالك ريگي سركرده گروهك تروريستي جندالله چهار سال پيش در يك عمليات اطلاعاتي بسيار پيچيده و موفق در آسمان ايران دستگير و به جرم انجام اقدامات تروريستي عليه غير نظاميان سال بعد اعدام شد.
هرچند مقامات سيا، افبيآي، پنتاگون و سازمان اطلاعات ملي حاضر به اظهار نظر نسبت به اين خبر نشدند اما بيش از شش نفر از مقامات فعلي و پيشين اين سازمانها كه نخواستند نامشان فاش شود ارتباط ميان امريكا و جندالله را تأييد كردند.