کد خبر: 605847
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۲۱:۲۵
واكنش اساتيد، دانشجويان و صاحبنظران به معرفي وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري
معرفي جعفر ميلي منفرد به عنوان وزير علوم از سوي رئيس دولت يازدهم واكنش‌هاي بسياري را به دنبال داشته است كه در مهم‌ترين آنها دانشجويان و دانشگاهيان با اشاره به سوابق اجرايي وي در دوران اصلاحات اين گزينه را به دولت يازدهم تحميلي و معرفي وي را به عنوان وزير علوم عقبگرد آموزش عالي و توقف رشد و توليد علمي كشور مي‌دانند.
نیلوفر امانی

 معرفي جعفر ميلي منفرد به عنوان وزير علوم از سوي رئيس دولت يازدهم واكنش‌هاي بسياري را به دنبال داشته است كه در مهم‌ترين آنها دانشجويان و دانشگاهيان با اشاره به سوابق اجرايي وي در دوران اصلاحات اين گزينه را به دولت يازدهم تحميلي و معرفي وي را به عنوان وزير علوم عقبگرد آموزش عالي و توقف رشد و توليد علمي كشور مي‌دانند.

وزارتخانه علوم، تحقيقات و فناوري در شرايطي تحويل دولت يازدهم مي‌شود كه بر اساس گزارش‌هاي منتشر شده در پايگاه‌هاي استنادي ايران به رشد علمي 5/11 برابري نسبت به متوسط دنيا دست يافته است. همچنين رشد علمي كشور در طول هشت سال گذشته، 15 برابر هشت سال پيش از آن يعني دوران اصلاحات است.

در طول هشت سال گذشته اگرچه مديريت آموزش عالي با چالش‌هايي مواجه بود، اما در سه زمينه موفقيت‌هايي كسب كرد. از جمله متمركز كردن ظرفيت و توان دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي روي توليد علم و حمايت از مراكز علمي و پژوهشي و فناورانه در مسير دستيابي به فناوري‌هاي استراتژيك هسته‌اي، دفاعي، هوافضا، نانوفناوري، زيست فناوري و توليد گونه‌هايي از راديوداروها و همچنين راه اندازي پارك‌هاي علم و فناوري و حمايت از شركت‌هاي دانش بنيان و زمينه‌سازي براي تحقق اقتصاد دانش بنيان و مستقل از نفت.

توليد علم به حاشيه مي‌رود

 

از طرف ديگر دانشگاهيان و دانشجويان در عين داشتن فعاليت‌هاي سياسي، از سياست‌زدگي و سياسي بازي دور بودند. علاوه بر اين در طول اين سال‌ها سياسي بودن باعث افتخار و مؤلفه‌اي براي ژست‌هاي روشن فكر‌مآبانه در فضاهاي دانشگاهي نبود.

بنابراين فخر دانشگاهيان در شرايط كنوني به داشتن توان علمي بالا و بهره‌وري علمي و مطالعاتي است. بنابراين امروز كه رشد و ارتقاي علم و فناوري به مطالبه صدر تا ذيل جامعه درآمده و مردم نيز تاكنون متحمل هزينه‌هاي سنگين تحريم و تهديد و تورم شده‌اند و براي ديدن ثمره مقاومت‌هايشان و داشتن رفاه مبتني بر علم انتظار مي‌كشند؛ هيچ جفايي بزرگ‌تر از اين نمي‌تواند باشد كه با دادن مسئوليت اداره وزارت علوم به شخصي حزبي و جناحي، التهاب را جايگزين آرامش كنوني فضاي دانشگاهي كشور كنيم.

جعفر ميلي منفرد در سوابق اجرايي خود سرپرستي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري را پس از استعفاي مصطفي معين و از شهريور تا مهرماه 82 دارد. وي همچنين در سال‌هاي 82 تا 84 قائم مقام وزير و معاون طرح و توسعه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و در سمت‌هايي همچون معاون فناوري وزارت علوم، رئيس سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران نيز مسئوليت داشته است.

اين انتخاب فاجعه است؛ دانشگاهيان شوكه شدند

 

بهترين قضاوت را در مورد عملكرد ميلي منفرد در آموزش عالي، دانشگاهياني كه زمان مديريت وي را درك كرده‌اند مي‌توانند ارائه كنند. احمد چلداوي، رئيس دانشكده برق دانشگاه علم و صنعت و دبير دفتر هم‌انديشي اساتيد در مورد معرفي ميلي منفرد به عنوان وزير علوم دولت يازدهم معتقد است: با اين گزينه پيشنهادي براي وزارت علوم جو علمي دانشگاه‌ها خواهد خوابيد و با وزيرشدن ميلي منفرد قطعاً بازي‌هاي سياست‌زده خطرناكي همچون 18 تير ديگري در دانشگاه‌ها به‌وجود مي‌آيد و وضعيت بدتر از دوران اصلاحات خواهد شد، تنها راه حل اين است كه مجلس تمام‌قد در برابر آن بايستد.

وي اظهار داشت: با توجه به اينكه رئيس‌جمهور شعار اعتدال سر دادند اما با پيشنهاد ميلي‌منفرد براي وزارت علوم تمام دانشگاهيان را شوكه كردند.

چلداوي با تأكيد بر اين موضوع كه 3 هزار نفر از اساتيد دانشگاه‌ها به رئيس‌جمهور گفتند كه ميلي‌منفرد صلاحيت وزيرشدن ندارد و حال كه ميلي‌منفرد براي تصدي وزارت علوم پيشنهاد شده است، جوي از وحشت در دانشگاه حاكم شده است. اين استاد دانشگاه علم و صنعت با اشاره به وضعيت دانشگاه‌ها در دوران اصلاحات اظهار داشت: در دوران اصلاحات هر تصميمي كه در امريكا گرفته مي‌شد در دانشگاه‌هاي ما اجرا مي‌شد.

از ديگر اظهارنظرها در مورد معرفي ميلي منفرد به عنوان وزير علوم آمده است:

- اكبر شهبازي، دبير جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران: با توجه به تأكيد مقام معظم رهبري بر بحث علم و فناوري و به خصوص علوم انساني وزير علوم نيز بايد نگاه ويژه‌اي به علم و فناوري و علوم انساني داشته باشد و مقدمه اين توجه ويژه نيز اين است كه نبايد از پياده نظام عده‌اي افراد در دانشگاه حمايت كند. دانشگاه محل دانش و علم است و مسائل و مشكلاتي كه در دانشگاه به وجود بيايد به جامعه نيز سرايت مي‌كند.

- علي عبدي، دبير انجمن اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاه تهران: وزير علوم پيشنهادي از گروه راديكال دوم خردادي‌ها است كه پس از رفتن مصطفي معين از وزارت علوم، سرپرست اين وزارتخانه شد و با اين وضعيت مسيري كه وي براي وزارت علوم پيش مي‌گيرد قطعاً همان مسيري است كه دوم خردادي‌ها در پيش گرفته بودند.

- جعفر آقازاده، مخترع بسيجي كشور: وزير سياست‌زده نمي‌تواند در راستاي تحقق فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر ضرورت تلاش براي پيشرفت علمي فعاليت كند. وزير علوم بايد بتواند با تفكر علمي پيشرفت كشور را ادامه دهد.

- مهدي رفيعي، دبير اسبق انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه اميركبير: ميلي منفرد در انتخابات سال 88 از اعضاي تحصن اساتيد مسجد دانشگاه اميركبير و از موافقان لغو امتحان و تعطيلي امتحانات بود. ميلي منفرد همچنين در تحصن اساتيد دانشگاه‌هاي تهران كه در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد، نقش داشت.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار