
به گزارش «جوان» گنادي گاتيلوف در اينباره تأكيد كرد: روسيه اطمينان دارد كه ايران ميتواند و بايد نقش مثبتي در پيدا كردن راه حل سياسي براي خاتمه دادن به بحران سوريه داشته باشد.
بر اساس خبر منتشرشده از سوي راشا تودي، معاون وزير امور خارجه روسيه گفت: از نظر ما ناديده گرفتن توانايي و پتانسيل ايران در حل بحران روسيه، پذيرفتني نيست. ما حتي پيش از نشست اول ژنو در اين باره تأكيد كرديم. ايران با توجه به اينكه در تحريمهاي اقتصادي قرار دارد و به خاطر برنامه هستهاي تحت فشار است ميتواند در برونرفت از بحران سوريه نقشي سازنده داشته باشد.
همانگونه كه سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه روز چهارشنبه گفته بود، گاتيلوف نيز تأييد كرد كه نبايد به دنبال انزواي ايران بود، بلكه بايد آن را در اين زمينه دخالت داد، به اين دليل كه جمهوري اسلامي عنصر مهمي در مهندسي امنيتي منطقه است، مسئله مهمتر اينكه تهران آماده است كمكهاي سازندهاي براي حل بحران سوريه انجام دهد. گاتيلوف همچنين در خصوص تحركات كشورهاي غربي عليه دمشق گفت: روسيه با هر گونه قطعنامهاي كه براي ايجاد منطقه پرواز ممنوع تنظيم شود، مخالفت خواهد كرد.
معاون وزير امور خارجه روسيه درحالي اين سخنان را بيان كرد كه در آن سو جان كري، وزير پيشنهادي باراك اوباما براي وزارت خارجه امريكا كه روز پنج شنبه از سوي سنا مورد تأييد قرار گرفت، گفت: امريكا به پيشنهادهاي روسيه در خصوص سوريه گوش خواهد داد. به گزارش خبرگزاري نووستي، وي افزود: واشنگتن تصميم دارد رايزنيهايش با روسيه را در خصوص سوريه ادامه دهد تا دو كشور بر روي يك راه حل متمركز شوند.
البته وي همزمان و در حالي كه در سنا حضور داشت و براي دفاع از نامزدي وزارت خارجه خود به پرسشها پاسخ ميداد، گفت: ما بر اين اعتقاد هستيم كه بشار اسد بايد از قدرت كنارهگيري كند و مخالفان وي بايد قدرت را به دست بگيرند. چنين بحثهايي در حالي بين دو كشور امريكا و روسيه و همچنين ديگر كشورهاي تاثيرگذار ادامه دارد كه بحران در سوريه هنوز روند گذشته خود را طي ميكند و درگيريها كماكان ادامه دارد و كمتر ميتوان به يك راه حل سازنده اميدوار بود.
پاريس: نشانهاي از سقوط اسد نيست
فرانسه كه تا كنون اصرار زيادي به فروپاشي دولت در سوريه داشت، با هجوم به مالي و لشكركشي عليه اسلامگرايان مخالف دولت اين كشور، تأكيد كرده است كه هيچ نشاني از سقوط دولت بشار اسد نميبيند. خبرگزاري رويترز در اين اين باره به نقل از لوران فابيوس، وزير خارجه فرانسه نوشت كه اوضاع تغيير نميكند و راه حلي كه ما اميدش را داشتيم اتفاق نيفتاده است. وي همچنين گفت رهبران گروههاي مخالف سوريه و همچنين نمايندگان ۵۰ كشور و سازمان روز ۲۸ ژانويه (۹ بهمن) در پاريس گرد هم خواهند آمد تا بار ديگر درباره مسائل سوريه با يكديگر گفت و گو كنند.
اين در حالي است كه «قدري جميل» معاون نخست وزير سوريه در امور اقتصادي گفت: نشانههاي پايان بحران سوريه به زودي نمايان خواهد شد و افزود كه معارضان و حاميان حكومت ميتوانند به نتيجه مشتركي در مورد پايان دادن به حضور تروريستها در كشور برسند. به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري «الشرق الجديد» جميل تصريح كرد: با وجود دشواري اوضاع فعلي نشانههاي راه حلي كه بتواند همه گروهها را راضي كند نمايان ميشود و حكومت سوريه پيش از همه طرحي راهبردي را ارائه داده است كه در حال حاضر به مرحله اجرا رسيده است.
وي تأكيد كرد كه طرح راهبردي حكومت سوريه براي آشتي ملي بسيار مهم است و شامل مرحله آماده سازي، انتقالي و پاياني براي رسيدن به راهكاري براي پايان دادن به بحران اين كشور ميشود كه به رنج مردم و خسارتهايي كه سوريه در اين مدت متحمل شده پايان ميدهد.