کد خبر: 506438
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۸
وزير نفت از بهار توسعه‌اي در صنعت نفت گفت
وحيد حاجي‌پور
به گزارش «جوان»، وزير نفت در چهارمين جشنواره پژوهش و فناوري صنعت نفت با تأكيد بر اينكه اگر تحريم‌هايي كه براي جلوگيري از شكوفايي صنعت نفت بر ما تحميل شد به كشور ديگري تحميل مي‌شد به طور قطع كارهاي توسعه‌اي آنها متوقف مي‌شد، خاطرنشان كرد: امروز بالغ بر ۱۰۵ هزار نفر در پارس جنوبي در حال فعاليت هستند كه در نوع خود يك ركورد بزرگ محسوب مي‌شود و شاهدي بر بي‌تأثيري تحريم‌ها در صنعت نفت است. 

وي با بيان اينكه امروز براي حل مشكل شاخص‌هاي توليدي در صنعت نفت يك برنامه راهبردي و نقشه راه تهيه شده است، اظهار داشت: در اين برنامه كه يك طرح تحول جامع در صنعت نفت محسوب مي‌شود، تمامي محورهاي توسعه‌اي و كار در صنعت از تعيين تكليف ميادين مشترك گرفته تا ظرفيت توليد و ساخت واحدهاي پالايشي ديده شده است. قاسمي به برنامه وزارت نفت براي تعيين تكليف ميادين مشترك از سال گذشته اشاره كرد و افزود: طبق نقشه راه طراحي شده پيش‌بيني مي‌كنيم علاوه بر آغاز توليد از بيشتر ميادين مشترك كشور تا پايان برنامه پنجم توسعه به بيشترين سهم توليد گاز نيز دست يابيم. 

به گفته او توليد روزانه ۷۵۰ ميليون مترمكعب گاز از پارس‌جنوبي و رسيدن به توليد روزانه ۵/۱ ميليون بشكه ميعانات گازي و نفت از اين ميدان مشترك از جمله اهداف ترسيم شده صنعت نفت تا پايان برنامه پنجم است. وزير نفت از ديگر برنامه‌هاي وزارت نفت براي حل مشكل شاخص‌هاي توليد را راه‌اندازي صندوق حمايت از سازندگان صنعت نفت دانست و تأكيد كرد: با راه‌اندازي اين صندوق اميد بسيار داريم كه فناوري‌ها و تكنولوژي‌هاي بومي شده در كشور با حمايت ويژه از سازندگان به مرحله توليد تجاري محصول برسد. وزيرنفت گفت: در يكي از سفرها به يكي از مسئولان اروپايي گفتم، اگر به ما كالا ندهيد، تصور مي‌كنيد چه اتفاقي مي‌افتد، حتماً خودمان آن را خواهيم ساخت. قاسمي با تأكيد بر اينكه بسياري از سازندگان داخلي توان رفع نيازهاي اساسي صنعت نفت را دارند، گفت: در حال حاضر بسياري از نيازهاي صنعت مانند ماشين‌هاي دوار از داخل كشور تهيه مي‌شود و اميدواريم بخش ديگري از اين نيازها نيز با تلاش سازندگان داخلي به طور كامل در كشور تأمين شود. وي مزيت ديگر كشور براي مقابله با تحريم‌ها را وجود ظرفيت مناسب توليد محصولات پتروشيمي دانست و خاطرنشان كرد: بسياري از صنايع از جمله حمل و نقل و ساختمان در سال‌هاي آتي به دليل توليد محصولات با ارزش افزوده بالا و كيفي‌تر به صنعت پتروشيمي نياز خواهند داشت از اين رو بايد راه توسعه بخش‌هاي ميان‌دست و پايين دست صنعت را در كنار توسعه بخش بالادست پتروشيمي جدي بگيريم.
قاسمي نفت و گاز را عامل حيات اقتصادي جهان اعلام كرد و گفت: در حال حاضر ۸۰ درصد سبد انرژي جهان از منابع هيدروكربوري تأمين مي‌شود، از اين رو مي‌توانيم با توجه به ذخاير قابل توجه نفت و گاز در كشور سهم قابل‌توجهي نيز در بازارهاي مصرف جهاني داشته باشيم. 

همچنين معاون وزير نفت با اشاره به طراحي و توليد بومي ۳۸ دانش فني پتروشيمي اعلام كرد: در صورت اختصاص بودجه توسط دولت، به‌زودي ايران عضو كشورهاي صادركننده دانش فني پتروشيمي خواهد شد. عبدالحسين بيات تصريح كرد: هم اكنون تمركز فعاليت‌هاي پژوهشي در صنعت پتروشيمي روي دستيابي به دانش فني و فناوري در حوزه‌هاي فرايندي، كاتاليست و مواد شيميايي است.
مدير‌عامل شركت ملي صنايع پتروشيمي با يادآوري اينكه براساس اهداف چشم‌انداز صنعت پتروشيمي ايران بايد به بزرگ‌ترين توليدكننده دانش فني و فناوري‌هاي نوين در سطح منطقه خاورميانه تبديل شود، اظهار داشت: همزمان با دستيابي به اين فناوري‌هاي نوين، توليد تجاري اين فرآورده‌هاي علمي و پژوهشي هم در دستور كار قرار دارد. 

اين مقام مسئول با اشاره به عدم تمايل سرمايه‌گذاري بخش خصوصي براي توليد تجاري دانش فني بومي توليد محصولات پتروشيمي در كشور يادآور شد: بر اين اساس با توجه به واگذاري اكثر طرح‌ها و پروژه‌هاي جديد پتروشيمي به بخش خصوصي، راهكارهايي براي توليد بومي و تجاري اين محصولات علمي و فناوري‌هاي نوين تعريف شده است. وي با بيان اينكه دولت بايد از محل واگذاري برخي از شركت‌هاي پتروشيمي بودجه‌اي را به طرح‌هاي تجاري‌سازي دانش‌هاي فني در صنعت پتروشيمي اختصاص دهد، تبيين كرد: در صورت اختصاص اين منابع مايل و اعتباري طرح‌ها تجاري‌سازي دانش فني در صنعت پتروشيمي وارد مرحله اجرايي و عملياتي خواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار