کد خبر: 495268
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
باران فاطمي

به گزارش «جوان»، در اين راستا «ديويد كامرون» كه به كشورهاي عرب حوزه خليج فارس سفر كرده با تغيير گفته‌هاي پيشين نسبت به سرنگوني نظام اسد گفت: هرچند لندن اجازه حضور بشار اسد در انگليس را نمي‌دهد، اما بايد امكاني فراهم شود كه وي از سوريه خارج شود تا بدين طريق بتوان به بحران سوريه خاتمه داد. كامرون در ادامه با لحن خواهش ديپلماتيك گفت: درخواست من از رئيس‌جمهور سوريه آن است كه به هر قيمتي كه شده از قدرت كناره‌گيري كند. 

وي خطاب به مخالفان دولت سوري گفت: بايد امكان خروج امن اسد از سوريه فراهم شود و وي از تحت پيگرد قرار گرفتن نيز در امان باشد. كامرون همچنين اين امكان را كه در پي طرح مكانيزمي براي خروج اسد از سوريه باشد، رد نكرد. كامرون در پاسخ به خبرنگاري مبني بر اينكه «آيا چنين معامله‌اي را به اسد پيشنهاد خواهد كرد يا نه؟» گفت: هركاري را براي خروج اين مرد از سوريه و انتقال آرام و صلح آميز قدرت در اين كشور انجام مي‌دهم. اگر چه من دوست دارم كه اسد محاكمه شود، اما براي حل بحران سوريه بايد براي وي امكان خروج امن از سوريه فراهم شود. 

تشديد انفجار پس از مذاكرات انگليسي مخالفان
اين در حالي است كه شبكه اسكاي نيوز از مذاكرات انگليس با گروه‌هاي مسلح برهم زننده امنيت و ثبات در سوريه خبر داد. بر اساس اين گزارش، انگليس اعلام كرده است مذاكرات مستقيمي با سركرده‌هاي گروه مسلح سوري انجام خواهد داد. اما در كنار خبر مذاكرات مستقيم انگليس با گروه‌هاي مسلح، اسكاي نيوز از وقوع انفجارهايي در محله المزه دمشق خبر داد. اين رسانه مدعي شد اين محله نزديك كاخ رياست جمهوري قرار دارد.
 
اسكاي نيوز همچنين از توافق ميان اعضاي گروه موسوم به شوراي انتقالي سوريه در دوحه براي انتخاب جرج صبرا به عنوان رئيس اين شورا خبر داد. وائل الحلقي، نخست وزير سوريه روز چهارشنبه در گفت‌وگو با جمعي از خبرنگاران سوري، با اشاره به انفجارهاي تروريستي در منطقه المزه دمشق اعلام كرد: جنايت‌هاي تروريستي كه گروه‌هاي مسلح سوري مرتكب مي‌شوند هرگز ما را در موضع خود متزلزل نخواهد كرد و ارتش شجاع سوريه براي نجات سوريه تلاش خواهد كرد. وي تأكيد كرد: درگيري ميان تروريست‌ها و ارتش سوريه به لطف همبستگي ميان ملت و ارتش سوريه در مراحل نهايي است. 

سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه با هشدار نسبت به تبعات ارسال تسليحات از سوي كشورهاي غربي و برخي از متحدان آنها در منطقه به گروه‌هاي مسلح در سوريه گفت: گروه‌هاي مخالف دولت سوريه حدود ۵۰ موشك ضدهوايي استينگر در اختيار دارند. 

كمك آلماني به آوارگان سوري
از سوي ديگر گوئيدو وستروله، وزير امور خارجه آلمان نيز پيش از ديدار با بان كي مون، دبيركل سازمان ملل در نيويورك اعلام كرد كه كشورش قصد دارد كمك‌هاي خود به آوارگان سوري را به ميزان ۱۲ ميليون يورو افزايش دهد. بنا به نوشته روزنامه مصري اليوم السابع، كمك‌هاي مالي آلمان به آوارگان سوري با احتساب مبلغ اخير، به بيش از ۶۷ ميليون يورو رسيده است. اما رژيم صهيونيستي از شوراي امنيت خواست فوراً در خصوص استقرار تانك‌هاي سوري در منطقه‌اي در بلندي‌هاي جولان اقدام كند. سفير رژيم صهيونيستي در سازمان ملل در نامه‌اي به شوراي امنيت نوشت: «تانك‌ها هنوز در اين منطقه حضور دارند و يك گشتي اسرائيلي از داخل سوريه هدف آتش قرار گرفته است». خبرگزاري رويترز هم به نقل از منابع ديپلماتيك نزديك به اخضر الابراهيمي، فرستاده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب به سوريه اعلام كرد كه اخيراً وي از دولت روسيه خواسته تا تلاش‌هاي خود را براي پايان دادن به بحران سوريه افزايش دهد. در اين ميان احمد داوود اغلو، وزير خارجه تركيه نيز در زمان تشكيل جلسه پارلمان براي تصويب بودجه اختصاص داده شده به وزارت خارجه در سال ۲۰۱۳ با موج شديدي از انتقادها به دليل حمايت از مخالفان سوري مواجه شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار