
به گزارش «جوان» باراك اوباما، رئيسجمهور امريكا تا قبل از اولين مناظره تلويزيوني همواره در نظرسنجيها جلوتر از ميت رامني بود اما شكستش در مناظره اول رامني را پيش انداخت. پس از آن اعلام شد كه مناظرهها ميتوانند اوباما را به شكست در انتخابات بكشانند از سوي ديگر، سياست خارجي اوباما بيش از گذشته مورد هجوم جمهوريخواهان قرار گرفته است، بخصوص كشته شدن سفير امريكا در ليبي. اين اولين باري است كه سفيري از امريكا در كشوري ديگر كشته ميشود. مجموعه اين مسائل به همراه ديگر نقصهاي رياست جمهوري چهارساله اوباما باعث شد تا هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه امريكا با چراغ سبز حزب دموكرات، خود را قرباني انتخابات ۱۶ آبان كند تا مگر با غسل تعميد اوباما به ويژه در قضيه ليبي، راه مناظره آسان براي رئيسجمهور باز شود.
كلينتون در اين طرح حزبي گفت: من و نه كاخ سفيد شخصاً مسئوليت رخدادهاي بنغازي ليبي و حمله ۱۱ سپتامبر به كنسولگري امريكا در اين شهر را برعهده ميگيرم. وي در ادامه عنوان داشت كه شخص خودش تصميم نهايي را در خصوص موارد امنيتي براي مكانهاي ديپلماتيك در خارج از امريكا اتخاذ ميكند و اين تصميم ارتباطي به اوباما يا جو بايدن، معاون رئيسجمهوري امريكا ندارد. كلينتون افزود: به اقدامات خود براي ارتقاي شرايط امنيتي ديپلماتها ادامه ميدهم، چراكه ما نميتوانيم از جهان عقبنشيني كنيم و در امور بينالمللي مشاركت نداشته باشيم.
با كشته شدن كريستوفر استيونز، سفير سابق امريكا در ليبي و چهار تن از محافظانش جمهوريخواهان پيكان انتقاد را به سمت ديپلماسي خارجي كاخ سفيد و ناامن شدن شرايط براي امريكاييها در ديگر كشورها نشانه رفتند. به خصوص كه همزمان انتشار فيلم ضداسلامي، تظاهراتهاي پي در پي زيادي را عليه واشنگتن برانگيخت. دموكراتها متهم شدند كه در اين مدت نسبت به امنيت امريكايي كم كاري كردهاند. جمهوريخواهان حتي اسنادي را منتشر كردند كه نشان ميداد سفير سابق با همان سلاح هايي كشته شده كه پيش از اين دولت براي سرنگوني دولت معمر قذافي در اختيار القاعده قرار داده بود. اين در حالي است كه چند روز پيش در برخي از منابع امريكايي آمده بود كه مافياي مورمونهاي امريكايي زمينه را براي ترور سفير امريكا فراهم كرده بودند. اين خبر به آن دليل منتشر شد تا دموكراتها براي تحت فشار قرار دادن ميت رامني به عنوان يك مورمون سوژه لازم را در اختيار داشته باشند. به هر جهت بسياري از اقدامات و مواضعي كه اين روزها در امريكا شكل ميگيرد متاثر از مبارزات انتخاباتي است. طي اين مدت سه مناظره تنظيم شده از اهميت خاصي برخوردار هستند كه مناظره دوم شب گذشته انجام شد، بنابراين بايد منتظر نظرسنجيهاي جديد بود تا مشخص شود چه كسي پيروز ميدان بوده است. پيش از اين منابع امريكايي مناظره دوم را بسيار پر اهميت قلمداد ميكردند.