کد خبر: 485023
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۱ - ۰۸:۴۹
جانشين عنان در اول راه نااميدانه سخن گفت
به گزارش «جوان»، اخضر ابراهيمي، جانشين كوفي عنان در بحران سوريه در اولين گام‌هاي مأموريت خود در سوريه نااميدانه سخن گفته و نسبت به موفقيت خود ابراز بدبيني كرده است. 

نماينده ويژه سازمان ملل در امور سوريه در گفت و گو با بي‌بي سي گفت: مي‌دانم چقدر دشوار است، تقريباً غيرممكن است. نمي‌توانم بگويم غيرممكن، اما تقريباً غيرممكن است. 

ابراهيمي در ادامه اين جمله پراكنده و مشوش گفت: بار اين مسئوليت مرا مي‌ترساند. ۱۸ ماه است كه سوريه در بحراني پيچيده به سر مي‌برد و تزريق سلاح و سرمايه براي مخالفان دمشق از يك سو و مقاومت دمشق در برابر مخالفاني كه ميلي به مذاكره و آشتي ملي نشان نمي‌دهند در ديگر سو جنگي داخلي را رقم زده است و از بين رفتن منابع انساني و مادي به همراه دارد. 

ابراهيمي اگر چه روز شنبه هنگام تصدي اين مأموريت از دو طرف مناقشه خواست كه به خونريزي پايان دهند، اما افزود كه دولت بيشترين مسئوليت را به دوش دارد. با اين وجود وي نگفت كه دولت سوريه در برابر اين همه سلاح و دلاري كه از سوي برخي به دست تروريست‌ها مي‌رسد چه واكنشي بايد نشان بدهد. 

از سوي ديگر سرگئي لاوروف، وزير خارجه روسيه اعلام كرد: تحميل راه حل‌هاي خارجي بر ملت سوريه درباره آينده اين كشور نتيجه بخش نيست و اين راه حل خارجي در سوريه پايدار نخواهد بود. قرار است لاوروف در حاشيه كنفرانس سران عضو سازمان همكاري‌هاي اقتصادي كشورهاي حوزه اقيانوس آرام (اپك) با هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه امريكا ديدار كند. 

حمايت دمشق از ابراهيمي
با توجه به نوع بيان و نااميدي پررنگ نماينده سازمان ملل در سوريه، دمشق تأكيد كرده است كه از وي حمايت مي‌كند تا تلاش‌هاي وي به موفقيت برسد. عمران الزعبي، وزير رسانه‌ و مطبوعات‌ سوريه گفت: دمشق با اراده‌اي واقعي از ابراهيمي و طرح او براي سوريه حمايت مي‌كند و هر كمكي از دستش برآيد ارائه مي‌كند، همانطور كه هر كمكي كه در توان داشت به كوفي‌عنان كرد. 

وي افزود: هر طرحي براي حل بحران سوريه كه حاكميت ملي سوريه را احترام بگذارد و به امنيت ملي آن صدمه نزند مورد قبول دمشق است. 

وي اعلام كرد: وزراي خارجه اتحاديه اروپا قبل از اوضاع سوريه از دستگاه‌هاي اطلاعاتي خود خواستند اين توطئه را برنامه‌ريزي كنند. 

وي افزود: تسليحات غربي، اسرائيلي و رژيم‌هاي منطقه به سوريه قاچاق مي‌شود و گروه‌هاي تروريست را آموزش مي‌دهند. 

درگيري‌ها ادامه دارد
با توجه به اينكه مدت‌ها است ارتش سوريه طي عمليات‌هاي مختلف مشغول پاكسازي مناطقي است كه مخالفان مسلح در آن فعال هستند اما هنوز محله هايي وجود دارد كه اين افراد فعاليت خود را ادامه مي‌دهند و از حمايت‌هاي مختلف برخوردار هستند. بر اساس خبرهاي روز گذشته نيروهاي امنيتي سوريه تعداد زيادي از شورشيان ضددولتي را در بخش‌هاي غربي و شمال غرب اين كشور از پا درآورده‌اند. 

به گزارش پرس تي وي، ارتش سوريه در ساعات پاياني روز يك‌شنبه در شهر حلب در شمال غرب اين كشور با شورشيان درگير شد. 

سربازان سوري تعدادي از افراد مسلح را كه در شهر قديمي حلب با دولت سوريه مبارزه مي‌كردند، از پا درآوردند. شهر قديمي حلب در ۳۵۵ كيلومتري شمال دمشق، پايتخت سوريه قرار دارد. نيروهاي امنيتي سوريه همچنين روز يك‌شنبه تعداد زيادي از شورشيان را در منطقه وادي السايح در شهر حمص در غرب اين كشور از پا درآوردند. 

ارتش سوريه در ساعات اوليه روز يك‌شنبه در درگيري‌هاي شهر ادلب در شمال غرب اين كشور نيز تعدادي از تروريست‌هاي مسلح را مورد هدف قرار داد.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار