کد خبر: 482287
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۶
جانشین کوفی عنان در سازمان ملل مشخص شد


جوان آنلاین-سینا سرمد: همین چند وقت پیش بود که کوفی عنان پس از نزدیک به شش ماه تلاش برای برقراری صلح در سوریه، از سمت خود به عنوان نماینده سازمان ملل و اتحاديه عرب در امور سوریه استعفا کرد. 

بعد از آن اما گمانه زنی ها برای جانشین احتمالی وی در سازمان ملل اغاز شد. 

در همان روزها، ديپلمات‌هاي سازمان ملل از انتخاب قريب‌الوقوع اخضر الابراهيمي، وزیر امور خارجه‌ پیشین الجزایر به عنوان جانشین کوفی عنان در امور سوريه خبر دادند. 

حالا اما به نظر می رسد این خبر تقریبا قطعی شده است چرا که منابع آگاه سازمان ملل متحد از موافقت وزیر خارجه اسبق الجزایر با جانشینی نماینده مستعفی سازمان ملل برای حل بحران سوریه خبر دادند.

به گزارش الجزیره، منابع آگاه در سازمان ملل متحد اعلام کردند که الاخضر الابراهیمی با جایگزینی خود در سوریه به عنوان نماینده ویژه سازمان ملل برای حل بحران سوریه موافقت کرده است. 

این منابع که خواستند نامشان فاش نشود اعلام کردند: ابراهیمی تاکنون درباره پذیرش پیشنهاد "بان کی مون" دبیر کل سازمان ملل متحد برای تصدی سمت کوفی عنان دچار تردید بود اما اکنون این ماموریت مهم را پذیرفته است اما اعلام کرده است که خواهان اختیارات مشخص و عنوان جدید است.

ا ز سوی دیگر اما،و زیر خارجه سوریه با اعلام اینکه کشورش از انتصاب "اخضر ابراهیمی" به عنوان فرستاده جدید سازمان ملل متحد در امور سوریه استقبال می کند، گفت : ما خواستار تداوم حضور سازمان ملل متحد در سوریه هستیم. تا به این ترتیب جانشینی ابراهیمی رنگ وبوی جدی تری به خود گیرد.

ولید معلم در گفت وگو با تلویزیون سوریه گفت: با اینکه هنوز تصمیم رسمی درباره این موضوع در سازمان ملل متحد اتخاذ نشده است ولی کشورش از حضور اخضر ابراهیمی در سمت جدید استقبال می کند.

معلم با اشاره به مخالفان مسلح و کشورهایی که از آنان حمایت می کنند گفت: کناره گیری کوفی عنان به سبب ناکامی او در حفظ تعهدات طرف دیگر ماجرای سوریه بود.
وی از سازمان ملل متحد خواست گروه مخالف را به توقف خشونت در سوریه ، ملزم کند.

معلم افزود: سوریه هنوز به طرح صلح شش ماده‌ای عنان پایبند است ولی تعهد یک جانبه ، کافی نیست.
گفتنی است، اخضر الابراهیمی یکی از چهره‌های برجسته‌ سیاسی در سطح بین‌المللی به شمار می‌رود که تاکنون چند بار به عنوان نماینده‌ ویژه‌ سازمان ملل ماموریت‌های متفاوتی به وی محول شده است.

وي بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۳ وزیر امور خارجه‌ الجزایر بود و از سال ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۶ به عنوان نماینده‌ ویژه‌ سازمان ملل در هائیتی، آفریقای جنوبی، جمهوري دموكراتيك كنگو و یمن فعالیت کرد.

ابراهيمي سپس، در همین سمت به افغانستان، عراق و سودان فرستاده شد و در این کشورها در زمینه‌ صلح و جلوگیری از درگیری‌های گروهی و قومی به موفقیت‌هایی نیز دست یافت. 

در هر حال به نظر می رسد، اکنون قرار است که این سیاستمدار ۷۸ ساله آنچه را که کوفی عنان آغاز کرد، به سرانجام برساند. اخبار رسیده حکایت از این دارد که وی در روزهای آینده رسما به عنوان نماینده‌ ویژه‌ سازمان ملل و اتحادیه‌ عرب در امور سوريه برگزیده می‌شود و باید منتظر ماند و دید آیا می تواند کار نیمه تمام عنان را تمام کند یا خیر؟

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار