تابناک: نابغه كشتي فرنگي جهان پس از پيروزي در سه ديدار خود مقابل حريفاني از قرقيزستان، مجارستان و دانمارك در فينال روشن بايراموف آذربايجاني را در دو تايم (۲-۰ و ۱-۰) شكست داد و به نشان ارزشمند طلا دست يافت.
در تايم اول سوريان و بايراموف كاري از پيش نبردند و كار به كلينچ كشيده شد و سوريان يك بارانداز استثنايي اجرا كرد و اين تايم را برد.
در تايم دوم سوريان به زيبايي به پشت حريف رفت و يك امتياز گرفت و اين تايم را هم برد.
مدال طلاي حميد سوريان نخستين مدال كشتي فرنگي ايران در المپيك پس از ۴۰ سال بود. دو سال پیش در بازیهای كشتي فرنگي قهرماني جهان در مسكو روسيه سوريان به مدال طلا رسید و از نظر طلای جهانی با رکورد افسانه ای موحد مساوی کرد البته موحد يک طلاي باارزش المپيک و دو طلا بازيهاي آسيايي را هم در کارنامه دارد . در ضمن موفقيت سوريان به صورت متوالي قابل توجه است .
آن مدال پنجمين مدال طلاي جهاني حميد سوريان بود. عبدالله موحد نابغه کشتی تاریخ ایران با پنج مدال طلا ركورددار مدالهاي طلا كشتي ايران در مسابقات جهاني بود. سوريان در اين مدالها با او مساوي كرد.
افتخارات عبدالله موحد
عبدالله موحد (زاده ۲۹ اسفند ۱۳۱۸ در بابلسر) کشتيگير بازنشسته کشتي آزاد ميانوزن اهل ايران است. وي با ۶ مدال طلاي جهان و المپيک در فهرست مشاهير کشتي ايران به همراه غلامرضا تختي در رتبه اول و در تالار افتخارات فيلا در جايگاه يازدهم قرار دارد.عبدالله موحد ورزش را در بابلسر در رشتههاي شنا، قايقراني و واليبال آغاز کرد و سپس به کشتي روي آورد. در جواني به تهران آمد و در باشگاه تهرانجوان و سپس باشگاه دارايي کشتي را پيگرفت.
اولين حضور موحد در مسابقات جهاني ۱۹۶۳ صوفيه بود که بعد از يک شکست از محمود آتالاي از ترکيه و يک مساوي با اينوولچف بلغار ششم شد. او در المپيک ۱۹۶۴ توکيو، بدون باخت در وزن پنجم شد. او کشتي گيران انگليسي، استراليايي و کرهاي را مغلوب کرد و با ايوائو هوريوچي ژاپني و اينوولچف مساوي کرد.درخشش موحد از سال ۱۹۶۵ در مسابقات جهاني منچستر آغاز شد که در اين رقابتها بالاتر از محمود آتالاي (ترکيه) و زاربگ برياشويلي از شوروي به مدال طلاي وزن ۷۰ کيلوگرم دست يافت. موحد پس از آن تا سال ۱۹۷۰ در تمام مسابقات رسمي قهرمان شد و ۵ مدال طلاي جهاني، ۱ مدال طلاي المپيک و دو مدال طلاي بازيهاي آسيايي را کسب کرد. در المپيک ۱۹۶۸ او چهار کشتي را با ضربه فني و سه کشتي را با امتياز برد. او در سال ۱۹۷۱ در رقابتهاي جهاني صوفيه چهارم شد و در بازيهاي المپيک ۱۹۷۲ مونيخ هم که آخرين حضور او بود به علت آسيب ديدگي رقابتها را ترک گفت.
سوريان قبل از المپیک : براي طلاي المپيك آماده ميشوم
بنا: سوريان استثنائي است
محمد بنا در چند سالي كه مربيگري تيم ملي كشتي فرنگي را گرفته، شاگردانش شش مدال طلا براي ايران به دست آوردهاند. شايد هنوز فراموش نشده باشد روزي كه او حسن رنگرز شاخصترين چهره كشتي فرنگي را كنار گذاشت و حميد سوريان را كه هنوز در رده جوانان كشتي ميگرفت، به مسابقات جهاني برد.
بنا گفت: «حميد سوريان يک استثناء و نابغه در دنياي کشتي است.